Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-06-12, 23:01
Το avatar του χρήστη michael_s
michael_s Ο χρήστης michael_s δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χασιά
Προεπιλογή

Πες σπό ποια περιοχή είσαι και σίγουρα κάποιος από εμάς θα είναι κοντά σου για να σου δώσει μπολι! Μην παιδευεσαι άδικα και κυρίως μην παιδευεις τς ψαρακια σου!
Παλιά 11-06-12, 04:00
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Δημητρη δεν αντιλεγω, καθε αστερακι ειναι αν θυμαμαι καλα 1700 μετρα περιοπου σε πορους, αλλα ουτε καν μετρησεις δεν εχουμε.
Τι πιθανοτητες υπαρχουν να δουλεψει αυτη η μεθοδος?
Εδω κανονικοτατο μπολι βαζεις και μετρας γιατι υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν εποιασε με τη μια, οχι ενα αστερακι που επεπλεε στο νερο.

latremena> φυσικα και το διαβασα το θεμα, το βιολογικο υλικο εννωειται ενα πορωδες κεραμικο με μεγαλη σχετικη επιφανεια.
Αν δε σε ενοιαζε το μεγεθος και πετρες να εβαζες σε πολυ μεγαλη ποσοτητα βιολογικο υλικο θα ηταν (και οι πολυ παλιοι ενυδριαδες που δεν ειχαν τα μεσα που εχουμε εμεις σημερα αυτο ακριβως εναναν με τεραστια φιλτρα με ελαφροπετρες και λαβα)
Απο κει και περα δεν ειναι το βιολογικο υλικο το ζητουμενο (και το σφουγκαρι ακομα αν ειναι πολυ μεγαλο μπορει να θεωρηθει επισεις βιολογικο υλικο) αλλα το μπολι, δηλαδη οι αποικειες βακτηριων που θα αποικησουν μεσα σε αυτο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-12, 09:43
latremena Ο χρήστης latremena δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας. Αυριο θα κανω τεστ και θα σας πω τις τιμες.
Σας λατρεύω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-12, 21:04
Member

Προεπιλογή

Παιδια καλησπερα,

δεν ανοιγω τωρα παλι αλλο θεμα, σας τα λεω εδω!
σημερα πηγα σε αυτο το φανταστικο πετ σοπ (starfish aquariums) και εκανα μια σωστη μετρηση νερου με υγρα τεστ sera (0 αμμωνια, 1-2 νιτρωδη και 25 νιτρικα).
Για αρχη οπως καταλαβαινετε με απασχολουν τα νιτρωδη. Για τα νιτρικα (ειχα μεσα ανουμπια) πηρα και κερατοφυλλο κι ελπιζω να μετριαστουν. Ο ανθρωπος εκει μου ειπε καθε μερα 50% αλλαγη νερου και μετα βακτηρια και πηρα και τεστ για νιτρωδη και θα μετραω καθε μερα πριν την αλλαγη νερου(?) για να δω ποτε θα ειναι οκ. Επισης μου ειπε οχι ταισμα. Μπορω να κανω κατι αλλο; Υπενθυμιζω οτι εχω ενα 20 λιτρο με 2 guppies αρσενικα.
Σας λατρεύω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-12, 21:18
Το avatar του χρήστη ShadowVValker
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από latremena Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο ανθρωπος εκει μου ειπε καθε μερα 50% αλλαγη νερου και μετα βακτηρια και πηρα και τεστ για νιτρωδη και θα μετραω καθε μερα πριν την αλλαγη νερου(?) για να δω ποτε θα ειναι οκ. Επισης μου ειπε οχι ταισμα.
O άνθρωπος εκεί καλά στα είπε για την αλλαγή (ξέρεις πως κάνουμε σωστές αλλαγές-αφήνουμε το νερό με κυκλοφορητή, θερμοστάτη για να έχει την ίδια θερμοκρασιά, αντιχλώριο κλπ), τι εννοείς όμως με τα βακτήρια? Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις άμεσα μπόλι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-12, 21:28
Member

Προεπιλογή

ξερω πως κανουμε αλλαγες...και μπολι εχω ηδη βαλει, δε ξερω γιατι "δεν επιασε"..τα βακτηρια του εμποριου, ποια αλλα; που να βρω διαφορετικα;
επισης εχω κι αλλο θεμα...περιεγραψα τα "αποβλητα" των ψαριων και οταν ειπα οτι ειναι λευκα μου ειπε οτι μαλλον ειναι ενδοπαρασιτα...και θελω να ρωτησω (περα απο το τι να κανω για τα ψαρια) αυτο ειναι επικινδυνο και για τον ανθρωπο; εννοω επειδη βαζω μεσα χερια κτλ...
Σας λατρεύω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-06-12, 21:31
Το avatar του χρήστη ShadowVValker
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Αφού δεν έπιασε, κατ' αρχάς πρέπει να δεις που ήταν το λάθος και κατά δεύτερον να ξαναβάλεις μπόλι. Για τα βακτηρίδια του εμπορίου αν παρακολουθήσεις τις συζητήσεις, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι κάνουν δουλειά..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές