Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-06-12, 15:23
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή

το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
φυσικα και παιζει τετοια συμπτωση.
Το ψαρακι που εκανες αλατομπανο ειναι ζωντανο τελικα? οκ
Αυτες οι κινησεις θελουν πολυ προσοχη αλλα οταν τα πραγματα φτασουν στο να μιλαμε για ψαρι που δεν ανταποκρινεται πια σε τιποτα ειναι η υστατη λυση (ξεχασα να σου πω οτι μπορει και να σκοτωσει το ψαρι)
Προσωπικα δεν εχω καταλαβει τι παιζει, αλλα με ολα αυτα που λες θα εκανα θεραπεια με αλατι (ειναι κατι σαν ηπιο φαρμακο για τα παντα) 3-5 γρ / λιτρο για καμια βδομαδα σε καραντινα (κουβα η οτι αλλο υπαρχει) με πολυ λιγη τροφη, ισα ισα να παιρνουν δυναμεις.
Αλατι χρησιμοποιεις ειτε ενυδριακο ειτε χοντρο, το αλλο με τα ιωδια και τα προσθετα δεν ενδεικνυται γιατι εχει προσθηκες.
Αν βλεπεις το αρρωστο ψαρι οτι μενει ακινητο αλλα ζωντανο, θα ελεγα να ξανακανεις ενα μπανιο στο αλατι το βραδυ. η συγκεκριμενη τακτικη εχει σωσει ζωες (αλλα εχει παρει κι ολας...)

Στα 600 λιτρα δε νομιζω να ειναι τρομερα δυσκολη η προετοιμασια για αλλαγη δεδομενου οτι δεν εχεις να κανεις ουτε με μαλακο νερο ουτε με τιποτε. Μια θερμοκρασια θες μονο να φερεις, και να περιμενεις καμια ωριτσα να φυγουν τα δηλητηριωδη αερια απο το νερο.
Εγω σε ενα 300ρι ενα 60ρι κι ενα 80ρι, ολα με μαλακωμα νερου, τυρφες και αρκετα χρονοβορα προετοιμασια (παιρνει 2-3 μερες) την καταφερνω μια χαρα με ενα 100ρι βαρελακι τροφιμων. Εσυ αν παρεις ενα τετοιο βαρελακι εισαι μια χαρα αφου η προετοιμασια σου δεν θελει πανω απο μερικες ωρες.
το "ξεχασα να σου πω οτι μπορει να σκοτωσει το ψαρι" ειναι γιατι πολλοι αφηνουν τα ψαρια να πεθανουν αντι να ακουν συμβουλες στα φορουμ. ΦΥΣΙΚΑ και εχοντας διαβασει απο δω κι απο εκει, το ηξερα το ενδεχομενο και το εκανα με γνωση οτι το πολυ πολυ να το βγαλω απο τη μιζερια του μιας κι ετσι κι αλλιως φαινεται να υποφερει.

οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.

Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο.

Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 05-06-12 στις 15:23 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 05-06-12, 15:35
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ημαθία
Προεπιλογή

ανετα!

συνηθως ενα μηνα μετα φαινεται αν εχουν καποια ασθενεια (κολλητικη ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν αλλο προβλημα!

μετα απο 2,5 μηνες στην περιπτωση σου,πιστευω οτι δεν "κουβαλανε" κατι που θα μπορουσε να σκοτώσει και τα υπολοιπα ψαρια,ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να μην εχουν κατι...

μπορει πχ να εχουν κατεστραμενα νεφρα,απο συνεχη εκθεση σε αμμωνια (στο πετσοπ) και τωρα να "το βγαζουν"!

οι περισσοτεροι πχ βαζουν νεα ψαρια σε καραντινα περιπου 2-3 εβδομαδες,για να βεβαιωθουν οτι δεν εχουν καποια ασθενεια που θα κολλησει ολο το ενυδρειο!
μετα το περας του πρωτου μηνα,ισως εξασφαλιζεται η υγεια των ψαριων του ενυδρειου,αλλα οχι απαραιτητα και των νεοεισαχθεντων ψαριων,καθως μπορει να εχουν διαφορα αλλα (κατεστραμενα νεφρα πχ οπως ειπα),τα οποια και θα βγαλουν στη φορα ισως και αρκετο καιρο μετα...
Παλιά 05-06-12, 16:08
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
οκ, δεν ειναι και πολυ, δεν ειναι παραξενο να υπηρχε καποιο προβλημα που τωρα εκδηλωνεται.
Αν τα ψαρια εχουν εκτεθει σε αμμωνια σε καποια φαση της ζωης τους πχ το πιθανοτερο ειναι πως σε καποια φαση της ζωης τους θα εχουν προβληματα και επι πλεον πως δε θα ζησουν ολο το προσδοκιμο της ζωης τους.
Τωρα το ποτε θα σκασει η ωρολογιγακη βομβα ειναι αγνωστο, αλλα προφανως θα επιδεινωθει αν βρεθουν σε προβληματικο περιβαλλον.
Γι αυτο το λογο θελω να προσεξεις μηπως κανεις κατι λεθος η μηπως υπαρχει κατι στο ενυδρειο που δε θα επρεπε (εννοω οτι προσβληθηκαν και τα 3 ταυτοχρονα μας λεει πως κατι δεν παει καλα).
Μια και συζητας για τις αλλαγες σου, πιστευω πως εκει ειναι το προβλημα, και πρεπει να το λυσεις. (πιο πιθανο θερμοκρασιας).
Κατα τ αλλα κι απο λιτρα μια χαρα εισαι και οι παραμετροι που λες μια χαρα δειχνουν για τα συγκεκριμενα ψαρια.

Παράθεση:
το "ξεχασα να σου πω οτι μπορει να σκοτωσει το ψαρι" ειναι γιατι πολλοι αφηνουν τα ψαρια να πεθανουν αντι να ακουν συμβουλες στα φορουμ. ΦΥΣΙΚΑ και εχοντας διαβασει απο δω κι απο εκει, το ηξερα το ενδεχομενο και το εκανα με γνωση οτι το πολυ πολυ να το βγαλω απο τη μιζερια του μιας κι ετσι κι αλλιως φαινεται να υποφερει.
Ακριβως γι αυτο ηταν!
Η συγκεκριμενη διαδικασια ειναι σα να κανεις ηλεκτροσοκ με ρευμα απ ευθειας απο την πριζα! Σιγουρα ταλαιπωρει το ηδη ταλαιπωρημενο ψαρι, και αν γινει οποιοδηποτε λαθος (στο χρονο, στο λυωσιμο του αλατιου, στην σταδιακη προσαρμογη κτλ) μπορει να προκαλεσει πολλα, αλλα σε emergency περιπτβωσεις που εχουμε ενα ψαρι που δεν ανταποκρινεται εχει σωσει ζωες, οποτε αξιζει το ρισκο.

Παράθεση:
οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.
Οταν λεω δεν καταλαβα εννοω ΔΕΝ καταλαβα. Στην αρχη ολοι οσοι ειδαμε τις φωτο και την περιγραφη θα βαζαμε το χερι μας στη φωτια οτι ενα ψαρακι ειχε dropsy. Μετα λες πως ξεπριστηκε ? (ενω ηταν σαν κουκουναρι) και αρχισαν προβληματα σε αλλα ψαρακια.
Μηπως σε καθε αλλαγη τους προκαλεις θερμικο σοκ?
Μηπως φταινε οι τροφες?
τι παιζει?

Παράθεση:
Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο.
Τα 400+ συνολικα (αλλα και 200 να ητανε ) ειναι πιο πολλα απο τα 600 αφου εγω για να κανω μια αλλαγη νερου θελω 3 μερες προετοιμασια ενω εσυ μια δυο το πολυ ωριτσες.
Ακομα και 50ρι θεωρητικα σου κανει απο αυτο για τις ελιες, αλλα καλυτερα να εχεις παντα νερο καβατζα για περιπτωσεις αναγγης οποτε δεν το προτεινω.
Οσο πιο πολλες αλλαγες κανεις και πιο μικρες τοσο το καλυτερο οποτε γιατι θες ντε και καλα να κανεις 200 λιτρα με τη μια?

Παράθεση:
Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα?
Και ενα και δυο χρονια αργοτερα.
Παλιά 05-06-12, 16:30
Banned

Προεπιλογή

δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις? να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο. Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...

νομιζω το κλειδι εκει ειναι. να δουμε αν θα παθει κατι καποιο αλλο ψαρι, απο αλλο πετ σοπ η αν θα παθει κατι και το 4ο που εχω παρει απο εκει.

παντως το οτι το επαθαν και τα 3 μαζι με προβληματιζει. να ειναι απο θερμικο σοκ, μπορει αλλα γιατι μονο αυτα τα 3? γιατι τωρα και οχι νωριτερα?

να ειναι απο τροφη και ΠΑΛΙ μπορει και για αυτο θα παω να παρω κι αλλες τροφες πρασιναδας κτλ. αλλα και παλι γιατι και τα 3 μαζι και μονο αυτα τα 3?

τι αλλο μπορει να ειναι που να χτυπησε τοσο γρηγορα 3 ψαρακια δεν καταλαβαινω.

οσο για το ασπρο ψαρακι, ναι. ηταν υπερφουσκωμενο και σαν ανανας. ξαφνικα απο μονο του σημερα ξεφουσκωσε κι εχασε πολλα λεπια αλλα σε λιγο αρχισε να πλαγιαζει
σε περιπτωση που καποιος δεν εχει παρακολουθησει ολη τη συζητηση ας δει εδω

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62681

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 05-06-12 στις 16:30 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 05-06-12, 16:33
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ημαθία
Προεπιλογή

Παράθεση:
δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις? να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο. Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...

νομιζω το κλειδι εκει ειναι. να δουμε αν θα παθει κατι καποιο αλλο ψαρι, απο αλλο πετ σοπ η αν θα παθει κατι και το 4ο που εχω παρει απο εκει.

παντως το οτι το επαθαν και τα 3 μαζι με προβληματιζει. να ειναι απο θερμικο σοκ, μπορει αλλα γιατι μονο αυτα τα 3? γιατι τωρα και οχι νωριτερα?

να ειναι απο τροφη και ΠΑΛΙ μπορει και για αυτο θα παω να παρω κι αλλες τροφες πρασιναδας κτλ. αλλα και παλι γιατι και τα 3 μαζι και μονο αυτα τα 3?

οσο για το ασπρο ψαρακι, ναι. ηταν υπερφουσκωμενο και σαν ανανας. ξαφνικα απο μονο του σημερα ξεφουσκωσε κι εχασε πολλα λεπια αλλα σε λιγο αρχισε να πλαγιαζει
σε περιπτωση που καποιος δεν εχει παρακολουθησει ολη τη συζητηση ας δει εδω

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62681
δεν εννοει να κανεις συχνοτερα αλλαγες,αλλα να προετοιμαζεις απο πριν το νερο και ΟΧΙ να το ριχνεις απ'ευθειας!!

του νικ του παιρνει πρισσοτερο χρονο,καθως,αν καταλαβα καλα,εχει να κανει με Α/Ο και οχι με νερο βρυσης!
Παλιά 05-06-12, 16:39
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις?
εννοω οτι πολυ απλα αυτα τα 200 λιτρα μπορεις να μην τα ριξεις με τη μια στο ενυδρειο αλλα σε δοσεις.
Δεν καταλαβαινω γιατι σε προβληματιζει τοσο, με κουβαδες κανεις αλλαγες?

Παράθεση:
να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο.
? γιατι το απαγορευει η θρησκεια σου?
σορρυ για την ειρωνια, αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω που το προβλημα.
Με αντλια δεν κανεις αλλαγες? ενα οn σε ενα διακοπτακι ειναι.
(πες μου πως δεν κανεις αλλαγες με κουβαδες γιατι αν ισχυει κανα τετοιο μαλλον εντοπισαμε το προβλημα)

Παράθεση:
Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...
Εγω οπως και ολοι οσοι εχουν μαλακο νερο θελουμε 3 -4 μερες προετοιμασια.
Τα δικα σου ενυδρεια δε θελουν καμια απολυτως προετοιμασια εκτος απο θερμοκρασια

Παράθεση:
εγω θα τα ειχα ηδη απομονωσει και προληπτικα θα εριχνα κανα esha2000 στο ενυδρειο (και το εκτοζον που εχεις μαλλον το ιδιο ειναι)

Παράθεση:
Γιατι αν ειχαν καμμενο συκωτι αυτα ηταν πιο ευαισθητα απο τα υπολοιπα

Παράθεση:
το ιδιο

Παράθεση:
Μαλλον ειχαν ηδη καποιο προβλημα, απλα κατι το επιδεινωσε. ΑΝ αυτο ισχυει τοτε προσεχε γιατι θα αρχισουν τα προβληματα και στα αλλα.

Παράθεση:
τα λεπια που ξεχωριζουν παραπεμπουν σε dropsy. Τωρα τι πραγματικα ειχε ποιος ξερει?
Παλιά 05-06-12, 17:28
Banned

Προεπιλογή

στο μεγαλο αλλαγες κανω με τον εξης τροπο

-ριχνω λιγο αντιχλωριο και βαζω το λαστιχο ποτισματος μεσα στο ενυδρειο
-ανοιγω το βρυση απ'εξω για 2 δευτερολεπτα και πεταει νερο στο ενυδρειο
-αμεσως βγαζω το λαστιχνο απο τη βρυση και η ροη αντιστρεφεται βγαζοντας -νερο ετσι απο το ενυδρειο
-αδειαζω οσο ειναι να αδειασω και βγαζω το λαστιχο να ειναι λιγο εξω απο το -νερο αλλα μεσα στο ενυδρειο
-ξαναβαζω το λαστιχο στη βρυση και ριχνω αντιχλωριο
-ανοιγω τη βρυση και γεμιζω
Παλιά 05-06-12, 18:02
Senior Member

Προεπιλογή

βασικα αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για να στειλεις τα ψαρακια αδιαβαστα! (ειδικα αν το κανεις χειμωνα, αλλα και τωρα η θερμοκρασια της βρυσης δεν εχει σχεση με αυτη του ενυδρειου)

Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να γεμισεις ενα βαρελακι το οποιο καλο ειναι να βρισκεται διπλα η κατω απο το ενυδρειο, η τεσπα καπου κοντα, να βαζεις το αντιχλωριο σου, λογο χρυσοψαρων ουτε θερμοστατη δε θες, και με ενα αντιλιακι μετα απο μερικες ωρες να βαζεις το νερο μεσα.
Το νερο που αδειαζεις μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο (εγω ετσι το κανω) αλλα ακομα καλυτερα μπορεις να το συνδυασεις και με μια σκουπα βυθου.
Και ας λεμε 30% τη βδομαδα, καλυτερα ειναι να σπασεις τις αλλαγες σε οσο μικροτερες ποσοτητες και τακτικα μπορεις.
Επισεις και το γεμισμα μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο χωρις να στρεσσαρεις καθολου τα ψαρακια με μια πολυ απλη πατεντα που απαιτει ελαχιστα υλικα (ενα Τ, δυο βανακια και μια ανεπιστροφη) με μηδαμινο κοστος.
Η αλλαγη στο κρυο και σκληρο νερο ειναι το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου, και η διαδικασια που περιγραφω δεν εχει σχεση με τις διαδικασιες που κανουμε για το μαλακο νερο των τροπικων.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από janickrules Εμφάνιση μηνυμάτων
του νικ του παιρνει πρισσοτερο χρονο,καθως,αν καταλαβα καλα,εχει να κανει με Α/Ο και οχι με νερο βρυσης!
Οχι Α/Ο αλλα ριτινες. Αφου περασει απο ριτινες μπαινει στο βαρελι και δουλευει με τυρφη.
Μετα απο 3 μερες αν οι μετρησεις ειναι καλες ειναι ετοιμο για χρηση

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 05-06-12 στις 18:02 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 05-06-12, 18:04
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
βασικα αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για να στειλεις τα ψαρακια αδιαβαστα! (ειδικα αν το κανεις χειμωνα, αλλα και τωρα η θερμοκρασια της βρυσης δεν εχει σχεση με αυτη του ενυδρειου)

Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να γεμισεις ενα βαρελακι το οποιο καλο ειναι να βρισκεται διπλα η κατω απο το ενυδρειο, η τεσπα καπου κοντα, να βαζεις το αντιχλωριο σου, λογο χρυσοψαρων ουτε θερμοστατη δε θες, και με ενα αντιλιακι μετα απο μερικες ωρες να βαζεις το νερο μεσα.
Το νερο που αδειαζεις μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο (εγω ετσι το κανω) αλλα ακομα καλυτερα μπορεις να το συνδυασεις και με μια σκουπα βυθου.
Και ας λεμε 30% τη βδομαδα, καλυτερα ειναι να σπασεις τις αλλαγες σε οσο μικροτερες ποσοτητες και τακτικα μπορεις.
Επισεις και το γεμισμα μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο χωρις να στρεσσαρεις καθολου τα ψαρακια με μια πολυ απλη πατεντα που απαιτει ελαχιστα υλικα (ενα Τ, δυο βανακια και μια ανεπιστροφη) με μηδαμινο κοστος.
Η αλλαγη στο κρυο και σκληρο νερο ειναι το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου, και η διαδικασια που περιγραφω δεν εχει σχεση με τις διαδικασιες που κανουμε για το μαλακο νερο των τροπικων.
γνωριζω οτι ειναι ασχημη η διαδικασια που ακολουθω αλλα ΔΕΝ εχω βρει καλυτερη οσο αφορα την ευκολια της. Θα μου πεις, οριστε, ψαχνεις ευκολιες και σκοτωνεις ψαρακια. ΟΧΙ, δε λεω αυτο αλλα θελω να βρω εναν τροπο να ειναι ανθρωπινος και να μην με κανει να γεμιζω 10 κουβαδες που χρειαζομαι.

η διαδικασια με το φιλτρο που λες ποια ειναι ακριβως? δεν επηρεαζει τη βιολογια? αυτο που λες με το αντλιακι τι ακριβως ειναι? πως γινεται? χρειαζομαι λεπτομερειες ωστες να το κανω. να αλλαζω νερο συχνοτερα και δεν γινεται αλλα και κανεις δεν το κανει. εδω φαντασου οτι εζω ρωτησει 20 ατομα και τα 10 μου εχουν πει ανα μηνα οι αλλαγες, κι εγω το κανω ανα βδομαδα. οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειαζομαι 200λιτρο κουβα
Κλειστό Θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές