|
|
|||
|
|||
![]()
το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
------------------------- Παράθεση:
οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα. Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο. Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 05-06-12 στις 15:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ανετα!
συνηθως ενα μηνα μετα φαινεται αν εχουν καποια ασθενεια (κολλητικη ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν αλλο προβλημα! μετα απο 2,5 μηνες στην περιπτωση σου,πιστευω οτι δεν "κουβαλανε" κατι που θα μπορουσε να σκοτώσει και τα υπολοιπα ψαρια,ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να μην εχουν κατι... μπορει πχ να εχουν κατεστραμενα νεφρα,απο συνεχη εκθεση σε αμμωνια (στο πετσοπ) και τωρα να "το βγαζουν"! οι περισσοτεροι πχ βαζουν νεα ψαρια σε καραντινα περιπου 2-3 εβδομαδες,για να βεβαιωθουν οτι δεν εχουν καποια ασθενεια που θα κολλησει ολο το ενυδρειο! μετα το περας του πρωτου μηνα,ισως εξασφαλιζεται η υγεια των ψαριων του ενυδρειου,αλλα οχι απαραιτητα και των νεοεισαχθεντων ψαριων,καθως μπορει να εχουν διαφορα αλλα (κατεστραμενα νεφρα πχ οπως ειπα),τα οποια και θα βγαλουν στη φορα ισως και αρκετο καιρο μετα...
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Αν τα ψαρια εχουν εκτεθει σε αμμωνια σε καποια φαση της ζωης τους πχ το πιθανοτερο ειναι πως σε καποια φαση της ζωης τους θα εχουν προβληματα και επι πλεον πως δε θα ζησουν ολο το προσδοκιμο της ζωης τους. Τωρα το ποτε θα σκασει η ωρολογιγακη βομβα ειναι αγνωστο, αλλα προφανως θα επιδεινωθει αν βρεθουν σε προβληματικο περιβαλλον. Γι αυτο το λογο θελω να προσεξεις μηπως κανεις κατι λεθος η μηπως υπαρχει κατι στο ενυδρειο που δε θα επρεπε (εννοω οτι προσβληθηκαν και τα 3 ταυτοχρονα μας λεει πως κατι δεν παει καλα). Μια και συζητας για τις αλλαγες σου, πιστευω πως εκει ειναι το προβλημα, και πρεπει να το λυσεις. (πιο πιθανο θερμοκρασιας). Κατα τ αλλα κι απο λιτρα μια χαρα εισαι και οι παραμετροι που λες μια χαρα δειχνουν για τα συγκεκριμενα ψαρια. Παράθεση:
Η συγκεκριμενη διαδικασια ειναι σα να κανεις ηλεκτροσοκ με ρευμα απ ευθειας απο την πριζα! Σιγουρα ταλαιπωρει το ηδη ταλαιπωρημενο ψαρι, και αν γινει οποιοδηποτε λαθος (στο χρονο, στο λυωσιμο του αλατιου, στην σταδιακη προσαρμογη κτλ) μπορει να προκαλεσει πολλα, αλλα σε emergency περιπτβωσεις που εχουμε ενα ψαρι που δεν ανταποκρινεται εχει σωσει ζωες, οποτε αξιζει το ρισκο. Παράθεση:
Μηπως σε καθε αλλαγη τους προκαλεις θερμικο σοκ? Μηπως φταινε οι τροφες? τι παιζει? Παράθεση:
Ακομα και 50ρι θεωρητικα σου κανει απο αυτο για τις ελιες, αλλα καλυτερα να εχεις παντα νερο καβατζα για περιπτωσεις αναγγης οποτε δεν το προτεινω. Οσο πιο πολλες αλλαγες κανεις και πιο μικρες τοσο το καλυτερο οποτε γιατι θες ντε και καλα να κανεις 200 λιτρα με τη μια? Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
δεν σε καταλαβαινω. 30% ανα βδομαδα κανω κι αυτο ειναι 200 λιτρα (33%). τι εννοεις? να κανω αλλαγη καθε 2-3 μερες? φυσικα δε γινεται αυτο. Εκτος αυτου οπως βλεπεις εχω αλλα 2 ενυδρεια οποτε οπως και να το δεις εχω πολυ περισσοτερες αλλαγες απο σενα, δεν καταλαβαινω γιατι εσενα σου παιρνει 3 μερες κι εμενα 2 ωριτσες.... τελοσπαντων...
νομιζω το κλειδι εκει ειναι. να δουμε αν θα παθει κατι καποιο αλλο ψαρι, απο αλλο πετ σοπ η αν θα παθει κατι και το 4ο που εχω παρει απο εκει. παντως το οτι το επαθαν και τα 3 μαζι με προβληματιζει. να ειναι απο θερμικο σοκ, μπορει αλλα γιατι μονο αυτα τα 3? γιατι τωρα και οχι νωριτερα? να ειναι απο τροφη και ΠΑΛΙ μπορει και για αυτο θα παω να παρω κι αλλες τροφες πρασιναδας κτλ. αλλα και παλι γιατι και τα 3 μαζι και μονο αυτα τα 3? τι αλλο μπορει να ειναι που να χτυπησε τοσο γρηγορα 3 ψαρακια δεν καταλαβαινω. οσο για το ασπρο ψαρακι, ναι. ηταν υπερφουσκωμενο και σαν ανανας. ξαφνικα απο μονο του σημερα ξεφουσκωσε κι εχασε πολλα λεπια αλλα σε λιγο αρχισε να πλαγιαζει ------------------------- σε περιπτωση που καποιος δεν εχει παρακολουθησει ολη τη συζητηση ας δει εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62681 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 05-06-12 στις 16:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
του νικ του παιρνει πρισσοτερο χρονο,καθως,αν καταλαβα καλα,εχει να κανει με Α/Ο και οχι με νερο βρυσης!
|
||||||||
|
||||||||
![]() Παράθεση:
Δεν καταλαβαινω γιατι σε προβληματιζει τοσο, με κουβαδες κανεις αλλαγες? Παράθεση:
σορρυ για την ειρωνια, αλλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω που το προβλημα. Με αντλια δεν κανεις αλλαγες? ενα οn σε ενα διακοπτακι ειναι. (πες μου πως δεν κανεις αλλαγες με κουβαδες γιατι αν ισχυει κανα τετοιο μαλλον εντοπισαμε το προβλημα) Παράθεση:
Τα δικα σου ενυδρεια δε θελουν καμια απολυτως προετοιμασια εκτος απο θερμοκρασια Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
στο μεγαλο αλλαγες κανω με τον εξης τροπο
-ριχνω λιγο αντιχλωριο και βαζω το λαστιχο ποτισματος μεσα στο ενυδρειο -ανοιγω το βρυση απ'εξω για 2 δευτερολεπτα και πεταει νερο στο ενυδρειο -αμεσως βγαζω το λαστιχνο απο τη βρυση και η ροη αντιστρεφεται βγαζοντας -νερο ετσι απο το ενυδρειο -αδειαζω οσο ειναι να αδειασω και βγαζω το λαστιχο να ειναι λιγο εξω απο το -νερο αλλα μεσα στο ενυδρειο -ξαναβαζω το λαστιχο στη βρυση και ριχνω αντιχλωριο -ανοιγω τη βρυση και γεμιζω |
|
||||
|
||||
![]()
βασικα αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για να στειλεις τα ψαρακια αδιαβαστα! (ειδικα αν το κανεις χειμωνα, αλλα και τωρα η θερμοκρασια της βρυσης δεν εχει σχεση με αυτη του ενυδρειου)
Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να γεμισεις ενα βαρελακι το οποιο καλο ειναι να βρισκεται διπλα η κατω απο το ενυδρειο, η τεσπα καπου κοντα, να βαζεις το αντιχλωριο σου, λογο χρυσοψαρων ουτε θερμοστατη δε θες, και με ενα αντιλιακι μετα απο μερικες ωρες να βαζεις το νερο μεσα. Το νερο που αδειαζεις μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο (εγω ετσι το κανω) αλλα ακομα καλυτερα μπορεις να το συνδυασεις και με μια σκουπα βυθου. Και ας λεμε 30% τη βδομαδα, καλυτερα ειναι να σπασεις τις αλλαγες σε οσο μικροτερες ποσοτητες και τακτικα μπορεις. Επισεις και το γεμισμα μπορεις να το κανεις απο το φιλτρο χωρις να στρεσσαρεις καθολου τα ψαρακια με μια πολυ απλη πατεντα που απαιτει ελαχιστα υλικα (ενα Τ, δυο βανακια και μια ανεπιστροφη) με μηδαμινο κοστος. Η αλλαγη στο κρυο και σκληρο νερο ειναι το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου, και η διαδικασια που περιγραφω δεν εχει σχεση με τις διαδικασιες που κανουμε για το μαλακο νερο των τροπικων. ------------------------- Παράθεση:
Μετα απο 3 μερες αν οι μετρησεις ειναι καλες ειναι ετοιμο για χρηση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 05-06-12 στις 18:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
η διαδικασια με το φιλτρο που λες ποια ειναι ακριβως? δεν επηρεαζει τη βιολογια? αυτο που λες με το αντλιακι τι ακριβως ειναι? πως γινεται? χρειαζομαι λεπτομερειες ωστες να το κανω. να αλλαζω νερο συχνοτερα και δεν γινεται αλλα και κανεις δεν το κανει. εδω φαντασου οτι εζω ρωτησει 20 ατομα και τα 10 μου εχουν πει ανα μηνα οι αλλαγες, κι εγω το κανω ανα βδομαδα. οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειαζομαι 200λιτρο κουβα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηρθε η ωρα | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 14-01-10 15:31 |
Ηρθε το θηριο..... | Andros | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 10 | 06-08-09 22:35 |
Ηρθε το δώρο μου | chemical mac | Bettas | 12 | 23-01-09 14:00 |