|
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν υπαρχουν φυτα επιφανειας παιζει το ισχυροτερο να ξεπουπουλιασει την ουρα του πιο αδυναμου.
Αν ηταν χαρεμια ισως επαιζε λιγοτερος τσαμπουκας. |
|
|||
|
|||
![]()
Ωχ καταλαβα...εχω ακομα πολλαααα να αγορασω και σιγουρα πολλα να μαθω σε αυτο το χομπυ!...
Παντως φτου μην τα ματιασω, εχουν κανα 20λεπτο "ειρηνης" που και το μικρο εχει βγει απο την κρυψωνα του και κανει βολτιτσες... Οποτε την Τεταρτη (και πολυ θα αργησω) οπωσδηποτε φυτα. Μου προτεινεις ανουμπια η κερατοφυλλο; Επισης τι αλλο θα χρειαστω; Μονο υγρο λιπασμα; Κατω εχω χαλικι... |
|
||||
|
||||
![]()
προτεινω πολλα φυτα.
Πρωτ απ ολλα ειδικα οταν δεν εχουμε καλη φιλτρανση το κερατοφυλλο δεν πρεπει να λειπει απο κανενα ενυδρειο αρχαριου (και οχι μονο, καλο κανει κακο δεν κανει) Απο κει και περα το δευτερο που θελουν ειναι λιτρα. Φυτα θα σου προτεινα να μην παρεις απο pet shop αλλα απο συγχομπυστες γιατι συνηθως αυτα που εχουν τα petshops χαλανε πιο ευκολα επειδη εχουν αναπτυχθει απο τους καλλιεργητες εκτος ενυδρειου (και θα σου ερθει και πιο οικονομικα φυσικα) |
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα κερατόφυλλο, και για κρυψώνα και για τα νιτρικά..
|
|
||||
|
||||
![]()
σωστή προσαρμογή έκανες οταν εβαλες το νεο ψαράκι>?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καμιά πληροφορία σχετικά με το ενυδρείο μπορούμε να έχουμε? Λίτρα? Πόσο καιρό τρέχει?
Δύο αρσενικά γκάπυ μαζί, σε μικρό ενυδρείο, = θέμα! Το μικρότερο θα δεινοπαθήσει και μάλλον δεν θα την βγάλει καθαρή! Εδώ δεν την βγάζουν καθαρή θυλικά όταν είναι λιγότερα από 2-3. Φαντάσου 2 αρσενικά μέσα σε μια σταλιά ενυδρείο! Αν δεν στο έχει ήδη ψωφήσει, βγάλε το (το μικρό) και άσε μόνο το ένα αρσενικό. Από ότι αναφέρεις για το φίλτρο, καταλαβαίνω ότι μάλλον πρόκειται για μικρό ενυδρείο, πρακτικά ακατάλληλο για γκαπάκια, τα οποία θέλουν το χώρο τους. Συν του ότι είναι και άστρωτο και όσο το φορτώνεις, τόσο πιο χειρότερο γίνεται για τους κατοίκους του. ¶σε το ένα μόνο μέσα και με συχνές αλλαγές νερού και μετρήσεις προσπάθησε να κρατήσεις χαμηλά την αμωνία σε πρώτη φάση. Διάβασε τα άρθρα σχετικά με τον κύκλο του αζώτου, ώστε να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για να στρώσεις το φιλτράκι. Και βασικότερο όλων, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ!! Το ενυδρείο εκτός από σωστές κινήσεις (που σίγουρα θα κάνεις αν στρωθείς στο διάβασμα εδώ και δεν ακούς τους λογής λογής πετσοπάδες), θέλει υπομονή και να του δώσεις χρόνο. Όσο το πιέζεις (πλακώνοντάς το στα ψάρια), τόσο θα δημιουργείς πρόβλημα.
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια καλησπερα,
Μπηκα βασικα για να σας ενημερωσω!Σημερα πηγα στο πετ σοπ και μου εκανε μετρηση νερου (με στικ δυστυχως) και μου ειπε (ημουν μπροστα και ειπε αληθεια-τα χρωματα δλδ ηταν οπως μου τα εδειξε) οτι εχω 0 αμμωνια, 0 νιτρωδη αλλα και 0 νιτρικα. Χαρηκα για τα δυο πρωτα, αλλα και 0 νιτρικα; Εχω διαβασει οτι επρεπε να εχω λιγα (15-30 αν δεν κανω λαθος). Πως το εξηγειτε; Σκεφτηκα μηπως δεν εχει αρχισει καν ο κυκλος αζωτου αλλα το αποκλειω γιατι το ενυδρειο δουλευει 12 μερες με 1 ψαρι και στις 2 τελευταιες προστεθηκε κι αλλο... Αρα αποκλειεται, ετσι δεν ειναι; Ειναι επικινδυνο που δεν εχω νιτρικα; Επισης εβαλα οπως μου ειπατε φυτο, δεν ειχε κερατοφυλλο κι εβαλα ανουμπια, απλως εβαλα τις ριζουλες της κατω απο τα χαλικια. Χρειαζεται και υγρο λιπασμα; Ο πετ σοπας μου ειπε οχι, μονο φως. Τελος εβαλα το τριτο και τελευταιο ψαρακι μ (παλι guppy) και να σας πω κι ολας οτι τα αλλα 2 τα εχουν βρει, το μικρο μαλιστα αρχισε τωρα να ενοχλει το καινουργιο ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
1)σιποραξ , 2)πετονια | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-08-11 15:49 |