|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια βοηθεια, εχω πολυ χειροτερο (πιο αμεσο) προβλημα απο το φιλτρο....
Σημερα εβαλα κι ενα δευτερο guppy μεσα μαζι με το πρωτο...Γυρω στη 1...Στην αρχη ολα φαινονταν μια χαρα.... Πριν κανα 4ωρο το παλιο αρχισε να πειραζει το καινουργιο...να το κυνηγαει και να προσπαθει να του τσιμπαει την ουρα (δε ξερω αν τα καταφερε κιολας!). Το αποτελεσμα, εδω και καμια ωρα το μικρο ψαρακι ειναι καθισμενο πανω στο φιλτρο, διπλα στην επιφανεια του νερου και δεν κουνιεται...φευγει μονο για κανα λεπτο, οταν το αλλο ερθει να το πειραξει, και ξαναπαει...και τα δυο ειναι αρσενικα...τι θα κανω; Πως θα το σταματησω αυτο; Πως θα σταματησει το παλιο να πειραζει το καινουργιο; Κι επισης αυτη η συμπεριφορα του μπορει να δικαιολογηθει απο απλο στρες η λετε να το πηρα αρρωστο; Παντως δεν εχει κανενα περιεργο σημαδι επανω του,,, Τι θα κανω ; Αν ειναι κατι μπορει να κολλησει και το αλλο;;; |
|
||||
|
||||
![]()
φυτα επιφανειας εχεις καθολου?
|
|
|||
|
|||
![]()
οχι. θα παρω την τεταρτη κερατοφυλλο. λες γι αυτο παει και κρυβεται πανω στο φιλτρο επειδη δεν υπαρχουν φυτα, ε?
Ομως το θεμα ειναι αν θα ξεστρεσαριστει (και βασικα αν αυτο που παρουσιαζει θυμιζει συμπτωματα στρες) ή το που θα κρυφτει τελικα; |
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν υπαρχουν φυτα επιφανειας παιζει το ισχυροτερο να ξεπουπουλιασει την ουρα του πιο αδυναμου.
Αν ηταν χαρεμια ισως επαιζε λιγοτερος τσαμπουκας. |
|
|||
|
|||
![]()
Ωχ καταλαβα...εχω ακομα πολλαααα να αγορασω και σιγουρα πολλα να μαθω σε αυτο το χομπυ!...
Παντως φτου μην τα ματιασω, εχουν κανα 20λεπτο "ειρηνης" που και το μικρο εχει βγει απο την κρυψωνα του και κανει βολτιτσες... Οποτε την Τεταρτη (και πολυ θα αργησω) οπωσδηποτε φυτα. Μου προτεινεις ανουμπια η κερατοφυλλο; Επισης τι αλλο θα χρειαστω; Μονο υγρο λιπασμα; Κατω εχω χαλικι... |
|
||||
|
||||
![]()
προτεινω πολλα φυτα.
Πρωτ απ ολλα ειδικα οταν δεν εχουμε καλη φιλτρανση το κερατοφυλλο δεν πρεπει να λειπει απο κανενα ενυδρειο αρχαριου (και οχι μονο, καλο κανει κακο δεν κανει) Απο κει και περα το δευτερο που θελουν ειναι λιτρα. Φυτα θα σου προτεινα να μην παρεις απο pet shop αλλα απο συγχομπυστες γιατι συνηθως αυτα που εχουν τα petshops χαλανε πιο ευκολα επειδη εχουν αναπτυχθει απο τους καλλιεργητες εκτος ενυδρειου (και θα σου ερθει και πιο οικονομικα φυσικα) |
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα κερατόφυλλο, και για κρυψώνα και για τα νιτρικά..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
1)σιποραξ , 2)πετονια | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-08-11 15:49 |