|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο που λες Σπυρο για το υψος γιατι οταν εψαχνα λιγα πραγματα γι αυτα τα πανεμορφα ψαρακια ειχα δει τον τροπο που κολυμπανε και αν αυτα που ειδα ειναι το φυσιολογικο τους τοτε δυστυχως θελουν και καποιο βαθος.
Ο τροπος κολυμβησης που ειδα ηταν διαγωνιος (σα να απογειωνονται) απο τη μια γωνια του ενυδρειου στην αλλη, και μαλιστα εστριβαν ακριβως οπως ενα boing, πλαγιαζοντας, και αυτη την κινηση την εκανε σε 400ρι ενα ψαρακι 12-15 cm. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το 400 ειναι 500+ μικτα λιτρα, περιπου 380-400 καθαρα νερο (με αμμο και μεχρι τη γραμμη και λιγα ξυλα σε μορφη κλαδιων). 121x51x66 151x51x66 Χανουν 7 εκ. απο πανω και μεχρι τη γραμμη για το οριο της σταθμης του νερου και αν υποθεσουμε και οτι θα βαλουμε λιγη αμμο, μεχρι το υψος του κατω πλαισιου, ειναι 5 εκ. χασουρα απο κατω. μειον 2 εκ. τα τζαμια) Καθαρες διαστασεις 119χ49χ54 το ενα 149χ49χ54 το αλλο
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα δεν καλύπτει το πλάτος για 10 εκατοστά και το μήκος για 20. Ύψος εχω αρκετό 63 εκατοστά, θα εχω σύντομα πρόβλημα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενας προμηθευτης μου εχει αυτο το ψαρακι σε 400ρι εδω και 2 χρονια και ειναι μολις 12-15 cm απο την αλλη δεν ξερω ποσο γρηγορα αναπτυσεται.
Το ενυδρειο του ειναι σχεδον αδειο (εχει μονο αμμο και κατι χαζοπετραδακια στο βαθος πιο πολυ για ντεκορ και δυο πολυ μικρα φυτα μαλλον απο κανενα ΙΚΕΑ που δεν μεγαλωνουν) Ο τροπος που εχω δει να κολυμπαει το συγκεκριμενο ψαρι ειναι ολο διαγωνια και παιρνει κλισεις σαν αεροπλανο για να στριψει. Δεν ξερω τωρα με το ματι τι μηκος/υψος/πλατος εχει αυτο το ενυδρειο, το εχει φτιαξει ο ιδιος και το λεει 400ρι (υπολογισμενα 440 αλλα αν βγαλουμε την αρκετη αμμο και 4-5 ποντους απο τη σταθμη μαλλον 400 μενουν) Τωρα αν το δικο του αναπτυχθηκε πολυ αργα ειναι κατι που δεν το γνωριζω. Υπ οψην πως εχει φτιαξει ενα χμμμ...ημιαυτοματο -θα ελεγα- συστημα αναπληρωσης με λεπτο σωληνακι απο βρυση και αποχετευση και το εχει σε νερο βρυσης. (του εχω πει οτι αυτο που κανει ειναι λαθος γιατι μεχρι να δρασει το αντιχλωριο σιγουρα υπαρχουν καποια βλαβερα στοιχεια στο νερο αλλα δε με ακουει, βεβαια με αυτη την πατεντα παλιοτερα ειχε στειλει 3-4 σκαλαρια αδιαβαστα) |
|
||||
|
||||
![]()
Ασχετο ... το Erpetoichthys calabaricus χρειάζεται 540λιτρα (για ενα μονο) ... Συμφωνα με http://www.seriouslyfish.com/species...s-calabaricus/
|
||||
|
||||
![]()
Λέει όμως για ενήλικο ψάρι δλδ ψάρι που έχει μήκος τουλάχιστον 60 εκατοστα. Τα δικό μου είναι μωρα. Αργοτερα οι επιλογες είναι να το χαρισω σε κάποιον που μπορεί να το φιλοξενήσει σε περισσότερα λίτρα ή (και αυτο ειναι το σεναριο που μου αρέσει) να πάρω μεγαλύτερο ενυδρειο!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Ποσα εχεις? Ποσα συνολικα λιτρα θα φτιαξεις ενυδρειο?? Σε σωστες συνθηκες τα ψαρια θα μεγαλωσουν πολυ γρηγορα ... οποτε το νεο ενυδρειο θα πρεπει να το εχεις σχεδιασει και να το βαζεις μπρος ... Παλι ασχετο τα Kuhli loach δε τα βλεπω στις φωτογραφιες!! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ta Kuhli εκτός από ένα ενήλικο είναι όλα μωρά... Μόνο νύχτα βγαίνουν από το driftwood... Τώρα τελευταία (από τότε που έβαλα τα reed μέσα) βγαίνουν και πηγαίνουν με τα reed και την πέφτουν όλα μαζί μπροστά μπροστά στο τζάμι, εκεί που έχω βάλει μερικές egeria σαν να είναι μακαρονάδα!! Μόλις παρατήρησα ότι πηγαίνουν μαζί άρχισα να τα παρατηρώ και συνειδητοποίησα ότι μοιράζονται και την ίδια σπηλιά από lava rock που τους έχω φτιάξει! Μάλλον βρήκαν μακρινούς συγγενείς!! χαχαχα! 2 reed έχω και είναι και τα δύο πολύ δραστήρια! Τους αρέσει να πηγαίνουν κόντρα στον κυκλοφορητή όταν δεν κόβουν τούφες μέσα στη σπηλιά τους! Νομίζω ότι ψάχνουν την έξοδο!! χαχαχα! Ευτυχώς έκλεισα τις τρύπες με σίτα! Και σκέφτομαι να φτιάξω και ένα ανταλλακτικό καπάκι από σίτα και ξύλο ώστε να το βάζω όταν ζορίσουν οι ζέστες και να βοηθάω στην εξάτμιση... Τι λέτε? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
H εξέλιξη του γαριδάδικου | ace | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 9 | 20-10-11 11:23 |
Χρυσοψαράδικο: Η εξέλιξη! | Τηλέμαχος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 78 | 08-11-10 14:41 |