|
|
|||
|
|||
![]()
Μπολι δεν εχω βαλει...και τα τεστ δεν τα εχω παρει για οικονομικους λογους και σημερα μου ειχε πει ενας σε ενα πετ σοπ να παω να μου κανει μια μετρηση να δουμε που κινουμαστε. Πηγα αλλα αυτος λειπει με αδεια κι ετσι πηγα σε αλλο πετ σοπ απο το οποιο πηρα το σιποραξ και στο οποιο δυστυχως δεν εκαναν μετρησεις...θα ξαναπαω στο πρωτο αυριο να μου κανει τη μετρηση και θα σας πω...
Εχω 2 ακομα ερωτησεις: 1) Αυτο το σφουγγαρακι που θα παρω, θα κοψω και θα το βαλω πανω απο το σιποραξ στη θεση του ανθρακα, θα πρεπει να το αλλαζω καθε ποτε; Το ιδιο και το σιποραξ, θα χρειαστει να το αλλαξω; 2) Τωρα εκανα οπως μου ειπες, πανω το σφουγγαρακι (ανθρακα προς το παρον) και κατω τα σιποραξ. Αλλα το φιλτρο εχει κενα διαστηματα. Υπαρχει περιπτωση να πηγαινει το ψαρι και να γλυφει εκει και να παθει τιποτα απο το σιποραξ; (αν και δεν το εχω δει να το κανει...) Συγγνωμη αν ρωταω βλακειες! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικα αγοραζουμε πρωτα τα τεστ και μετα το ενυδρειο και τα υπολοιπα, αλλα τεσπα, αν υποθεσουμε οτι το ενυδρειο ειναι στρωμενο δεν πρεπει να πεταξεις ολο το σφουγκαρι (ας ειναι ανθρακας, ποιανει κι αυτος βιολογια) παρα να μπολιασεις με αυτο το siporax βαζοντας ενα γενναιο κομματι για λιγο καιρο μαζι.
Η καλυτερη λυση ειναι ενα φιλτρο (παντα προτεινω εξωτερικο, προσωπικα τα εσωτερικα ποτε δεν τα χωνεψα) που να εχει αρκετο χωρο για να βαλεις και το siporax και το σφουγκαρι, το οποιο θα πεταξεις μετα απο λιγο καιρο (αλλα θα στιψεις και την τελευταια του σταγονα πανω στο siporax) Γενικα ομως χωρις μετρησεις δε μπορουμε να εχουμε ποτε σωστη εικονα και μονο εμπειρικες υποθεσεις μπορουμε να κανουμε, και ειδικα οταν κανουμε μεγαλες επεμβασεις στα φιλτρα θελει για λιγες μερες μετρησεις (αν οχι καθημερινες τουλαχιστο ανα δυο μερες, μεχρι να ειμαστε σιγουροι πως ολα πανε καλα) |
|
||||
|
||||
![]()
ανέβασε καμια φωτογραφία να δούμε , και μάζεψε λεφτά να πάρεις οπωσδήποτε test
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
1)σιποραξ , 2)πετονια | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-08-11 15:49 |