|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα bgk παντως απο οσα γνωριζουμε πρεπει να κρατιωνται μονα τους γιατι ειναι δολοφονοι και βγαζουν τα ματια των αλλων ψαριων.
Εσυ λες πως το δικο σου ειναι παναγια (μηπως ειναι απλως στρεσσαρισμενο απο την πολυκοσμια και τις κακες συνθηκες? ) Οπως και να χει ειναι πολυ ομορφο και ασυνηθιστο ψαρακι. Κι εγω ειχα μπει σε πειρασμο καποτε να αποκτησω αλλα δεν το εκανα γιατι εχω ενα μονο μεγαλο ενυδρειο και το ηθελα κοινωνικο και οσο πιο βιοτοπικο Ασιατικο γινεται, κι απο την αλλη το θεωρω μικρο γι αυτο το ψαρι. Εσενα στο 1 μετρο που ειναι το ενυδρειο σου δεν ξερω αν ειναι ενταξει για μαχαιροψαρο αφου γινεται μισο μετρο. Πως θα κολυμπαει και πως θα στριβει? |
|
||||
|
||||
![]()
Το έχω ψάξει πολύ αυτό το ψάρι και έμαθα ότι μισό μετρό είναι το μέγιστο που μπορεί να φτάσει στη φύση. Στο ενυδρείο το μεγαλύτερο που εχω βρει είναι 30 cm. Όχι ότι είναι μικρό αυτό αλλά δεν είναι και ο μέσος όρος. Συνήθως φτάνουν στα 20 και λόγω της ιδιόμορφης κινητής του (δε στρίβει με την ευρεία έννοια του ορου, δεδομενου ότι διαθέτει και όπισθεν) δεν απαιτει μεγάλο πλάτος. Τέλος εχω διαβάσει ότι τα ψάρια αυτα έχουν το καθένα το δικό του χαρακτήρα και μπορεί να κυμαίνεται από Τσακ Νόρις μέχρι Μητέρα Τερέζα! Για καλή μου τύχη το δικό μου είναι ήσυχο. Δεν είναι όμως αντικοινωνικό καθώς από τη στιγμή που πέφτει το φως βγαίνει και κολυμπάει με τα αλλά σαν να είναι παιχνίδι. Εχω διαβάσει αναφορές κατόχων που έγραψαν ότι δεν έχει αφήσει μάτι για μάτι μέσα σε κοινωνικα ενυδρεία καθως και αναφορές για νυχτερινές βόλτες με κοπάδι νέον! Πιστευω πως ως τώρα θα είχε δείξει τα "χρώματα" του... Είναι άλλωστε αρκετά μεγάλο. Εδω να σημειώσω ότι οι πηγές που συνέλεξα αυτές τις πληροφορίες είναι αμιγώς internetικες και κατά συνέπεια , οχι απαραιτητα εγκυρες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Η μαυρη αληθεια ειναι πως αν προκαλουμε σε ενα ψαρι νανισμο δε μπορει να ζησει σωστα το προσδοκιμο της ζωης του γιατι ναι μεν δεν αναπτυσεται εξωτερικα, εσωτερικα ομως καποια οργανα του αναπτυσονται κανονικοτατα με αποτελεσμα στο τελος να βρισκει επωδυνο θανατο, γι αυτο και πρεπει να δινουμε πολλα λιτρα στα ψαρια ωστε να αναπτυχθουν κανονικα.
Το οτι δεν πειραζει αν δεν μπορει να στριψει επειδη εχει οπισθεν δεν εχει λογικη. Απο πληροφοριες θα δεις ενα σωρω ασυναρτησιες να κυκλοφορουν, αλλα τουλαχιστο ως αρχαριος -και οχι μονο- η καλυτερη και πιο ασφαλης λυση ειναι να ακολουθεις τις πιο large λυσεις (αν καποιος λεει πχ 100 λιτρα και αλλος 500 θεωρησε πως ο σωστος ειναι αυτος που λεει 500 κι οχι ο αλλος) Με αυτη την τακτικη παντα θα εχεις ομορφο και υγειες περιβαλλον στα ψαρια σου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
H εξέλιξη του γαριδάδικου | ace | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 9 | 20-10-11 11:23 |
Χρυσοψαράδικο: Η εξέλιξη! | Τηλέμαχος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 78 | 08-11-10 14:41 |