|
#1
|
||||
|
||||
![]()
oντως,ποτε δεν ξερεις...
εσυ ριχνε συχνοτερα αρακα και προσπαθησε να ταιζεις φρεσκα λαχανικα! με αυτο τον τροπο θα το κανεις να ενεργειται ευκολοτερα,καθως αυτο ειναι το προβλημα και φουσκωνει! εχουν σωθει ψαρια με dropsy σε αρχικο σταδιο,μονο με αρακαδες! ζεματιζε λιγο μαρουλακι και δωσ'τους να φανε! εγω 2-3 φορες την εβδομαδα δινω λαχανικα!
__________________
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
αφου λοιπον φαινεται να ξερεις απο σπιτικες τροφες, κανε εναν κοπο σε παρακαλω και πες μου αναλυτικα ΤΙ να δινω. δηλαδη τι τροφη, καθε ποτε, ποσο ανα ψαρι, ποσο βρασιμο κτλ κτλ.
παντως σκεφτομουν αφου χτες εδωσα αρακα, να κανω μια νηστεια σημερα και αυριο παλι αρακα. δεν ξερω |
#3
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα,μπορω να σου πω περιπου τι ταιζω εγω.
πχ, δευτερα : τροφη εμποριου σπιρουλινας τριτη : σε ζεματισμενο νερο,βαζω ενα κομματακι μαρουλι και το αφηνω για κανενα πενταλεπτο!το ξεπλενω με νερο βρυσης και το κοβω μικρα κομματακια για να χωραει στο στομα τους (2-3 κομματακια σε καθε ψαρι ειναι καλα)! τεταρτη : διαφορετικη τροφη εμποριου (πχ αυτη του λινκ που σου εδωσα) πεμπτη : λαχανο (με ομοιο τροπο προετοιμασιας,οπως και στο μαρουλι,με μονη διαφορα,αστο 2-3 λεπτα παραπανω στο καυτο νερο,γιατι ειναι σκληροτερο). παρασκευη : εγω δινω ξηρα bloodworms. σαββατο : νηστεια.τιποτα απολυτως κυριακη : βραζω (κανενα πενταλεπτο) αρακα,βγαζω την φλουδα και ξεπλενω σε νερο την "ψυχα"!την κοβω κομματακια και ταιζω! την "επομενη" εβδομαδα ,μπορεις να κανεις καποιες αλλαγες,οπως πχ: στην θεση του μαρουλιου(πχ),βαζεις καροτο (με τον ιδιο τροπο "μαγιρεματος")και παλι σε μικρα "τριματα"! επισης ριχνεις για "σαλατα" λιγο κερατοφυλλο,το οποιο και θα τσακισουν! μια αλλη επιλογη,ειναι να ριχνεις μεσα μερικες φορες,καποια ποσοτητα lemna minor!την λατρευουν! γενικοτερα,αλλαζεις την σειρα και αλλαζεις την "ρουτινα"! επισης μετα τους 3-4 μηνες,πετας τις τροφες εμποριου και παιρνεις φρεσκες! κατα προτιμηση,η μια εξ αυτων,διαφορετικης μαρκας,για αλλαγη γευσης! επισης,εγω εχω δωσει 2 φορες καλα βρασμενο αυγο! μια φορα ασπραδι και μια κροκο! ΑΛΛΑ,θελει μικρηηη ποσοτητα και να ειναι η ημερα της αλλαγης νερου,γιατι βρωμιζει πολυ το ενυδρειο! εγω πανω-κατω αυτα δινω,χωρις,οπως ειπα,συγκεκριμενη σειρα εκτος της νηστειας και του αρακα,που ειναι στανταρ καθε εβδομαδα!! ελπιζω να σε βοηθησα καπως.
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχει αναφερθει οντως ψαρια να εχουν σωθει απο dropsy (μια περιπτωση στο εκατομμυριο) αλλα με υπερβολικες προσπαθειες και τρελη τυχη οχι με απλο αρακα. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
μωρε βοηθησες αλλα απο οτι βλεπω δε δινεις που ζωικη πρωτεινη. γιατι ετσι? παμφαγα ειναι τα κακομοιρα
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
τα χρυσοψαρα δεν κανει να τρωνε πολυ ζωικη πρωτεινη, για αυτο δεν πρεπει να δινουμε τροφες για τροπικα. πρεπει να τους δινουμε κατα ενα μεγαλο ποσοστο τροφη φυτικης προελευσης (στα χρυσοψαρα αρεσει να τρωνε φυτα, για αυτο δεν μενει τιποτα ορθιο στο ενυδρειο παρα μονο ανουμπιες).
στη φυση τρωνε φυτα και προνυμφες κουνουπιων (οταν ειναι η εποχη τους). εχεις σκεφτει οτι μπορει να προκαλεσες αθελα σου εσυ το προβλημα στα ψαρια σου λογω λαθος διατροφης? |
#7
|
|||
|
|||
![]()
κατα πρωτον, ενα ψαρι εχει προβλημα μονο. κατα δευτερον, δεν νομιζω απο τη στιγμη που τρωνε τροφες εμποριου οι οποιες ειναι ΕΙΔΙΚΕΣ και οπως λενε ολοκληρωμενες για χρυσοψαρα. Απλα μπορει να μην του δινω πραγματα που θα τους αρεσαν. Αλλα καλες οι κακες, οι τροφες εμποριου ειναι μελετημενες και δεν θα ηταν αφορμη κακων
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
βαγγελη,πρωτεινη δινω με bloodworms και καπου-καπου μικρη ποσοτητα αυγο!
δεν ξερω.... νομιζω ειναι αρκετα. εμενα που ειναι και σε μικρη ηλικια,τους δινω bloodworms 2 φορες την εβδομαδα!ειδικα τωρα που ανεβαινουν οι θερμοκρασιες και επιταχύνεται ο μεταβολισμος. οι τροφες εμποριου απο μονες τους (χωρις νωπη τροφη δηλ) πιστευω πως δεν ειναι 100/% πληρης ολες οσες κυκλοφορουν(καποιες,ισως)! το λεω αυτο,καθως ειχα πιο ευκολα προβλημα με τα "εντερικα" τους! φυσικα,αν υπαρχει η σπιρουλινα,ή καποια φυτικη,αλλαζει το πραγμα! βεβαια ατυη ειναι μονο η γνωμη μου!δεν ξερω αν ισχυει... γενικα παντως εχω παρατηρησει,οτι ειδικα το μαρουλι,το αφοδευουν πολυ ευκολα! ![]() πιστευω πως καλο θα ηταν (ειδικα στο ψαρακι που εχει προβλημα) να του δινεις κανενα λαχανικο αυτες τις μερες.. περιμενε κι αλλες γνωμες βεβαια.. ------------------------- Παράθεση:
ζητω συγγνωμη!! λαθος μου! μπερδευτηκα με την νηκτικη κυστη!! ![]() αυτη την ασθενεια εχει καταπολεμησει ο αρακας! δεν ξερουμε σιγουρα οτι εχει βεβαια dropsy το ψαρακι του φιλου.. μακαρι να μην εχει... ------------------------- να προσθεσω οτι καθε 2 εβδομαδες,τα ταιζω το κλασικο φυλλαρακι,μουλιασμενο με fishtamin!
__________________
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη janickrules : 01-06-12 στις 14:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Βαγγελη ο Χρηστος δεν το ειπε για να σε κατηγορησει αλλα απλα για να σε κατευθυνει να δεις καποια πραγματα που ισως ειναι λαθος.
Δεν ειμαι εμπειρος με τα χρυσοψαρα αλλα αυτο που λενε ολοι ειναι πως θελουν τροφες με φυτικη βαση, τουλαχιστο ως βασικες τροφες. Απο κει και περα αν καπου καπου τους πεταξεις και κανα σκουλικι ή καμια προνυμφη δε θα κανει κακο αφου αυτο συμβαινει και στη φυση. Οσο για τη μελετη των τροφων του εμποριου εχουμε και καποια παραδειγματα ψαριων που αρρωστησαν απο τροφες (επισεις εχουν ακουστει καποια πραγματα και για τα κατεψυγμενα κι ομως πουλιουνται με το ονομα της ocean nutrition) Το σιγουρο ειναι πως αν δεν φτιαχνουμε οι ιδιοι τις τροφες δε μπορουμε να ειμαστε απολυτοι αν ειναι σωστες η λαθος. |
#10
|
|||
|
|||
![]()
κανεις δεν κατηγορησε κανεναν. απλα ο γραπτος λογος εχει τετοια και δεν βλεπεις τον αλλον! απλα επειδη δεν ειμαι πολυ εμπειρος, αν κατι ειναι μελετημενο και πωλειτε νομιμα το εμπιστευομαι. καλως η κακως!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρυσοψαρο και φυτα - "εμπειροι,τα φωτα σας" | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-08-11 21:49 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |