|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν ταιζει τι νιτρικα να εχει με τοσα φυτα
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ χαμηλα φανταζομαι, αλλα τουλαχιστο εστω και ελαφρα μετρισημα...
Υποθετω τουλαχιστο... |
#3
|
|||
|
|||
![]()
φίλε delta66 σε μελετώ συνέχεια από τότε που έμαθα το GAB αν το 66 είναι έτος γέννησης το ίδιο είμαι και εγώ,όντως το φίλτρο αυτο έχω όπως είπα και στο αρχικό μήνυμα το εύδρείο τρέχει απο 23-3-12 οι γάριδες μπηκαν στις 23-4-12.Λοιπόν αύριο είναι σαββατο 2-6-12 τι να κάνω να αλλάξω 20% του νερού δηλαδή 4 λίτρα να ρίξω το αντιχλώριο να μην πειράξω το φίλτρο το εχω σε αργη ροή και να πάω να αγοράσω γαρίδες crystal red cherry?και πόσες χωράνε σε 20lt συνολικά και αν και πότε πολλαπλασίαζονται?Επίσης μια λεπτομέρεια κατώ στο βυθό αλλα και κοντα στο τζαμι υπαρχουν κατι μικροσκοπικα πλασματακια σαν Υ κεφαλαιο αλλα με 4 γραμμες στο κεφάλι μηπως είναι Hydra? είναι κακό? ητάν και πανω ψηλά στο τζαμι αλλαμε την αλλαγη νερου τις σκουπισα με ενα χαρτι αφου είχε κατέβει το νερο. Κάτι τελευταιο εχω και 1 μεγαλο ενυδρειο VISION 260 το οποιο τρεχει κανονικα απο 9/2011 μηπως να βαζω νερο απο αυτο κανει?μπολι πως βαζω πλενω το φιλτρο απο το 20ΛΤ με νερο απο το 260ΛΤ?
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γενικα δλδ να προσεχουμε τη βιολογια οπως ειναι σωστο. Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν. Παντα ομως στο πρωτο 3-4μηνο της λειτουργιας ενος ενυδρειου υπαρχει κινδυνος για τα ζωντανα του βυθου. Αν βαζουμε καποια Moss απο την αρχη θα ειναι πιστευω καλυτερα αφου θα "κουρνιαζουν" εκει περισσοτερη ωρα. 2. Εγω λεω να κανεις μεγαλυτερες γενικα αλλαγες (πχ 40-50%) καθε εβδομαδα, αρκει να ειναι σωστη θερμοκρασια το νερο αλλαγης και να το εισαγεις αργα. (φυσικα αντιχλωριο, εγω βαζω prime) πχ Δοχειο με νερο αλλαγης ψηλα, και σωληνακι αεραντλιας στον πατο του δοχειου. ![]() ![]() 3. To φιλτρο βαλτο στη ροη που πρεπει ετσι ωστε να εχει παντου μεσα στο ενυδρειο καλη κυκλοφορια και να μη κανει φιλμ στην επιφανεια. Νομιζω θελει στο μαξιμουμ για 20λιτρο. Εγω τερμα το'χα. 4. Προτεινω να ασχοληθεις με red cherry προς το παρον που ζουν σε μεγαλο ευρος τιιμων. 5. Υδρες πρεπει να ειναι και μαλλον εκει ειναι το προβλημα του ενυδρειου. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E1%EA%EF%F5%F1 6. Μπολιασμα φιλτρου δεν γινεται με μεταφορα νερου. Αυτο το κανουμε οταν θελουμε να ειναι και ιδιων συνθηκων το νερο που θα μεταφερουμε τη βιολογια και τα ζωντανα. Μπολιασμα φιλτρου γινεται ετσι Μπολιασμα : προετοιμασία και διαδικασία.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο γαριδοενυδρείο | kalts.greg | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 6 | 16-12-10 21:36 |
Το γαριδοενυδρείο μου! | TIMOS | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 24 | 14-10-10 08:05 |
Ιδέα για γαριδοενυδρείο | vag0s | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 17 | 10-06-10 18:31 |