|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον, το αρχικο μου ερωτημα ηταν αν μπορω να βαλω γαριδες. Διαβαζοντας τις γνωμες αποφασισα να μην βαλω. Οσο αναφορα το "ενυδριακι" μου, δεν ειναι ενα κλασσικο ενυδρειο. Για την καθαριοτητα του, αλλαζω το νερο καθε 20 μερες. Την διακοσμηση την εχω φτιαξει μονη μου, και δεν εχει χαλικακια και ψευτικα φυκια ή διαφορα διακοσμητικα. Εχω βαλει πετρες απο την θαλασσα, κοχυλια και ενα κερατοφυλλο που ειναι στο γλαστρακι του. Το εχω γφτιαξει με τετοιο τροπο ωστε ειναι φουλ εξοπλησμενο με κρυψονες γιατι μερικες φορες δεν προλαβαινω και οι γκαπυνες γεννανε μεσα στο ενυδρειο. Ξερω οτι το ενυδρειο μου δεν ειναι πολυ μεγαλο, αλλα ακομα και σε αυτο τα ψαρια μου μια χαρα ευτυχισμενα κολυμπανε. Φυσικα και θα ηθελα να παρω ενα μεγαλυτερο αλλα προς το παρρον αυτο μπορω να εχω μονο...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω πολυ αλλα αμα βγαλω το φυτο απο το γλαστρακι και το φυτεψω πως θα καθαρισω μετα το ενυδρειο..??
|
|
||||
|
||||
![]()
Περιμετρικα απ τις ριζες..Αν εννοεις για καθαρισμο βυθου...
Η μηπως εννοεις κατι αλλο? ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Οταν το καθαριζω βγαζω τα παντα απο μεσα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Δεν θελω να το παιξω εμπειρος (γιατι πιστεψε με...δεν ειμαι)..αλλα...απλα θελω να σε βοηθησω να καταλαβεις τα βασικοτερα.. ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Το να καθαριζεις το χαλικι ειναι πολυ ευκολο! Παιρνεις εναν κουβα και σιγα σιγα βγαζεις το χαλικι με τα χερια και τα βαζεις στον κουβα! Μετα το πλενεις (π.χ. με λαστιχο ή στην μπανιέρα)....! Έπειτα το "βραζεις", το αφηνεις για λιγο και το βαζεις ξανα μεσα!!! ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη noutsman : 31-05-12 στις 13:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ενταξει ευχαριστω για τις συμβουλες θα κανω οτι καλυτερο μπορω.!
|
|
||||
|
||||
![]()
ΔΕΝ πρεπει να καθαριζουμε το χαλικι με την εννοια να το βγαζουμε απ το ενυδρειο.Απλα μια σκουπα βυθου που και που για να απορροφα τα επιφανειακα υπολοιματα.Το χαλικι,οπως και το φιλτρο,αναπτυσσει την δικια του βιολογια και οταν το πλενουμε με τον τροπο που ειπε ο noutsman,καταστρεφουμε ολα τα οφελειμα βακτηρια/μικροοργανισμους που εχουν δημιουργηθει.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θελω να το παιξω εμπειρος (γιατι πιστεψε με...δεν ειμαι)..αλλα...απλα θελω να σε βοηθησω να καταλαβεις τα βασικοτερα..
![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Το να καθαριζεις το χαλικι ειναι πολυ ευκολο! Παιρνεις εναν κουβα και σιγα σιγα βγαζεις το χαλικι με τα χερια και τα βαζεις στον κουβα! Μετα το πλενεις (π.χ. με λαστιχο ή στην μπανιέρα)....! Έπειτα το "βραζεις", το αφηνεις για λιγο και το βαζεις ξανα μεσα!!! ![]() ![]() η πειρα σου ειναι για να δινεις τετοιου ειδους συμβουλες? κανοντασ αυτα που λες της κοπελας απλα της σακαταβεις ολο το συστυμα ασε να μιλανε ποιο εμπειροι .βρασε χαλικι πλυντω απο τη βρυση τι λες τωρα? |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω φιλε, καθε 6 μηνες, αυτο το πραγμα κανω...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σοβαρα???Thanks..! Αυτο δεν το ηξερα...! όμως...τωρα (στο καινουριο ενυδρειο) θα βαλω χαλίκι....πολύ λεπτο! Σαν αμμος ενα πραγμα! Αυτο δεν θα το ρουφαει η σκουπα οταν κανω καθαρισμο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα κρατας τη σκουπα βυθου λιγο πιο ψηλα ωστε να μη ρουφαει αμμο
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε ενα μεγαλο ενυδρειο,οι εβδομαδιαιες αλλαγες νερου επιβαλλονται,ενω σε ενα τοοσο μικρο,πρεπει να ειναι συχνοτερες!! το υποστρωμα πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει γιατι κατοικείται απο βακτηρια και αυτο!! τα φυτα οπωσδηποτε φυτεμα! το χαλικι δεν το βγαζουμε απο το ενυδρειο και ουτε το ανακατευουμε ποτε,καθως σηκωνει αμμωνια!! ο σωστος καθαρισμος βυθου ειναι πολυ πιο απλος και λιγοτερο σχολαστικος απο οσο φανταζεσαι: απλα βαζεις πανω απο το χαλικι την σκουπα και τραβας νερο! τωρα για τα λιτρα σου ειπαμε.. ειναι εντελως ακαταλληλα για γκαπυ και οποιοδηποτε αλλο ψαρι... βαλε τις γαριδες που λες και βγαλε ολα τα αλλα!! δεν θα αντεξουν για πολυ!εχεις ηδη χασει ψαρια... φιλικα! ![]() ΥΓ:και μια παρακληση: ας μην προτεινουμε αλλο μονομαχους σε 10 και 15 λιτρα! δεν ειναι αρκετα!!! και δεν ειναι τοσο απλο ψαρι οσο φανταζεται ενας αρχαριος! με την ενοια οτι θελει διαφορετικο νερο απο αυτο του δυκτιου κλπ!
|
||||
|
||||
![]()
σκεψου ομως,το οτι απ το να πεθανει σε ενα ποτηρακι 100 γραμμαριων νερο,ειναι χιλιες φορες καλυτερο να ζησει την υπολοιπη ζωη του σε ενα εστω 15-20αρι ενυδρειο...με αυτη την λογικη το προτεινα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και εγω ειμαι κατα των 10-20 λιτρων για ψαρια,ομως αν η ζημια (αγορα) εχει ηδη γινει,πρεπει να συμβιβαστουμε με το λιγοτερο "καταστροφικο".
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με αυτη τη λογικη αν αγοραζαμε ληγμενα τροφιμα θα επρεπε να τα φαμε για να μην πανε χαμενα? Επισεις διαφωνω με τη λογικη να σωθει απο το ποτηρακι, γιατι αν δεν τον αγοραζε καποιος ασχετος με μια γυαλα, πλαστικα φυτα και νερο βρυσης ισως τον αγοραζε ενας ανθρωπος που γνωριζει τι παιρνει και γιατι. Το προβλημα με το συγκεκριμενο ψαρακι ειναι η τιμη του. Προσωπικα θα χαιρομουν να ειχε 20-50 ευρω |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι και το πιο σωστο.Αν η τιμη του ηταν τετοια,απαγορευτικη δηλαδη για πολλους,το ψαρι αυτο θα ηταν κοσμημα και οχι τα αποθυμενα του καθενος να εχει ενα ψαρι,ετσι για να το λεει.Ομως φιλε μου,χωρις καμμια κακη προθεση και συμφωνοντας με τα λογια σου,εγω το τονιζω πως οι απαντησεις που εδωσα ειναι συμφωνα με την υπαρχουσα κατασταση.Ασχετως εαν αυτη ειναι σωστη ή λαθος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κοιτα, αυτο που βλεπω εγω ως υπαρχουσα κατασταση ειναι ενα πολυ μικρο κουτακι που καποιος εμπορος το βαφτησε ενυδρειο και της το πουλησε, και καποια ψαρια τα οποια πρεπει να βγουν απο κει μεσα και να μπουν σε κανονικο ενυδρειο. Το τι θα γινει μετα η γυαλιτσα δεν το βλεπω τοσο σοβαρο, ας την κανει καραντινα η γαριδαδικο. Προσωπικα ως προβλημα βλεπω το τι θα γινει με τα ψαρια οχι με καποια κολλημενα κομματια γυαλι. Την αποψη μου λεω ... |
|
|||
|
|||
![]()
1) δεν εχω σκουπα βυθου και μεχρι σημερα δεν ηξερα καν οτι υπαρχει..! Πως λειτουργει.????
2)απο τοτε που αγορασα τα συγκεκριμενα ψαρια δεν μου εχει ψοφησει ουτε 1 αντιθετα πολλαπλασιαζονται..! 3)μην νομιζετε οτι ειμαι και κανα τζημανι με το αθλημα, απλα ειναι το χομπι μου και μου αρεσει να μαθαινω περισσοτερα, αλλα να μπορω να τα εφαρμοσω κιολας 4)το ενυδρειο το εχω για να βλεπω ψαρια, δεν προκειται να δωσω τα ψαρια για να βλεπω μονο γαριδες..!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συμβουλες | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-05-10 02:16 |
diy 45-30-30 συμβουλες | mao | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 16-09-09 04:13 |
συμβουλεσ για κοι | thu vu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-03-08 16:49 |
συμβουλες | vanilla | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 08-05-07 13:57 |
συμβουλες??? | prodigy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 58 | 07-11-06 01:27 |