|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω,
μπορεις να μου πεις που μπορω να το βαλω σε καραντινα? το μονο μερος που εχω ειναι ο πλαστικος κουβας ενυδρειου που εχω 25 λιτρων. δυστυχως τιποτα αλλο. αλλα κι εκει δεν εχω καποιο φιλτρο κτλ κτλ. Τι φαρμακο δηλαδη να χρησιμοποιησω? Εκτοζον ας πουμε που μου ειχε δωσει στις αρχες ο πετσοπας? Ποσο καιρο παιρνει για να φυγει το ψαρακι? |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου δεν εχεις που αλλου να το βαλεις,βαλτο στον κουβα,μαζι με μια αεραντλια να δουλευει συνεχεια.Απο φαρμακο τωρα,περιμενε τους ειδικους,μιας που δεν εχω αντιμετοπισει ποτε μου (φτου φτου) αυτη την ασθενεια...Ψαξε ομως και στο φορουμ,εχω δει πολλα παρομοια θεματα που προτεινονται καποιες θεραπειες..
Καλη τυχη!
|
|||
|
|||
![]()
καλο θα ηταν καποιος που εχει προσωπικη εμπειρια να μου πει για φαρμακο. ΕΙμαστε σιγουροι ομως οτι ο κουβας θα ειναι καλυτερος για το χρυσοψαρο? Δε θα ηθελα να περασει τις τελευταιες του ωρες σε ενα κουβαδακι. μπορει να ακουγεται χαζο, αλλα ετσι ειναι
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα μεσα στα βραγχια του τι χρωμα εχουν?
Ειναι κανονικα κοκκινα ή εχουν "χλωμιασει"? Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
μολις τωρα ειδα την υπογραφη σου και τις μετρησεις καθως και τα λιτρα που εχεις!
μια θεραπεια στο 600λιτρο,φανταζομαι θα ηταν οντως δυσκολη,εκτος του αν βαλεις καποιο φαρμακο θα χαλασεις και την βιολογια. εγω δεν θα το εκανα.περιμενε βεβαια και καποια εμπειρη γνωμη. εμενα (απο το λιγο που φαινεται η φωτο) μου φαινονται και τα 2 "χοντρουλικα"! προσεχε και αυτο με τα διαφανες περιττωματα,καθως καπιοες φορες ειναι το πρωτο σημαδι οτι το ψαρι δεν μπορει να ενεργηθει κανονικα! το απεύχομαι βεβαια! μην το ταισεις καθολου τροφη,και ριξε λιγο βρασμενο αρακα! δυστυχως δεν εχω καλες εμπειριες με dropsy,αλλα αν δεν εχει προχωρησει πολυ (με τα "ανοιχτα" λεπια ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα) μπορεις να μην το επιβαρυνεις στο να ενεργηθει αν δεν το ταιζεις,ενω το διευκολυνεις καπως,με το φυσικο καθαρτικό,τον αρακα! ισως μετα απο καποιες μερες και εφοσον παει καλυτερα,μπορεις να του βαλεις καποια βιταμινη να παρει τα πανω του. οπως και να εχει,περιμενε πιο εμπειρες γνωμες και καλη τυχη! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω φιλε μου. εκανα μια αλλαγη νερου γιατι ειχε περασει μιαμιση βδομαδα και εριξα αρακα πριν λιγο. το ψαρακι ετρωγε που ισως ειναι θετικο. πολλα ειδη χρυσοψαρων ειναι χοντρουλικα, ειδικα τα οραντα πολυ και γενικα. αυτο που με εκανε να το προσεξω ειναι τα ελαφρως ανοιχτα λεπια.
οντως τα 600 λιτρα ειναι πολλα, και δεν εχω και ανθρακα πια και ισως τα ταλαιπωρησω πιο πολυ απο οτι τα βοηθησω. μακαρι να πανε ολα καλα, τι να πω. Αν καποιος ξερει κατι πιο συγκεκριμενο ας μας πει ------------------------- Α ποσο αρακας ειναι καλη δοση/ανα ψαρι ξερουμε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 31-05-12 στις 11:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οταν λεω χοντρουλικα,εννοω παραπανω απο το κανονικο! ![]() ετσι μου φανηκε. παντως,οταν τρωει,οντως ειναι θετικο! για τον αρακα που λες,εγω δινω ενα μπιζελι ανα δυο ψαρια καθε κυριακη! δεν ξερω αν θεωρειται πολυ...
|
|||
|
|||
![]()
το ψαρι ηταν απο παντα ΑΣΠΡΟ. ωραιο ασπρο και οχι χλωμο η σαν κατι αλμπινο που ειναι κιτρινωπα. κατασπρο λαμπερο κι ακομα ετσι ειναι. απο πανω δεν μπορω να το κοιταξω γιατι το ενυδρειο ειναι στο τοιχο με συνολο 2+ μετρα υψος. παντως ναι ειναι ανοιχτα αλλα ισως οχι τοσο.
εγω εδωσα καμια 20αρια μπιζελια (ειναι 20 χρυσοψαρα εκει μεσα) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χαμος!!! φανταζομαι αδειασε ο καταψύκτης! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μεσα στα βραγχια μιλαω. Τι χρωμα εχουν? Ολοκληρα κοκκινα? Στις ακρες ασπρα? ![]() Εχουν εγκαρσιες ραβδωσεις ασπρες? ![]() Εχουν σαπια τμηματα? ![]() Εχουν καφε/κιτρινισει και εχουν πρασινες ραβδωσεις? ![]() Εχουν χλωμιασει? ![]() (Αυτα ειναι βραγχια απο υγιες ψαρι) ![]() ------------------------- Τεσπα αν εχει dropsy προσπαθησε αυτο http://www.youtube.com/watch?v=V1muxhJdwTE Ισως να εχουν βακτηριακη και τα δυο απλα το ενα σε πιο προχωρημενη κατασταση. Αλλα συμπτωματα εχουν? Κοκκινιλες στο σωμα, στη περιοχη που αφοδευουν? Ληθαργικη κατασταση? κλπ Τι τροφη ταισες το ψαρι που εκανε τις ... "περλες"?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 31-05-12 στις 12:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρυσοψαρο και φυτα - "εμπειροι,τα φωτα σας" | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-08-11 21:49 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |