|
|
||||
|
||||
![]()
Πωπω εδω εχεις κανει ολοκληρη υπερπαραγωγη! εγω αποκλιεται ποτε να μπορεσω να κανω κατι τετοιο...
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το σχέδιο απλό σε 2 καταστήματα θα πας 1 για την λάμπα και ένα για τα ηλεκτρολογικά.. αν θέλεις λεπτομέρειες για το που και πως αλλα ακόμα και για όλη την διαδικασία μπορώ να σου πω λεπτομέρειες σε pm η λάμπα γενικός θα κοστίσει περίπου 35 euro με όλα τα υλικά(μαζι και η λαμπα) (t5 24w=20 euro) το ίδιο και τα led (led το μετρο εχει περιπου 15 euro) μονο που τα led θέλουν προσοχή να ζητήσεις να στα ανάψουν πριν τα αγοράσεις εγώ είδα 1 metro led σε λειτουργία και το φως που έβγαζαν μου φάνηκε ανεπαρκές και έτσι δεν το αγόρασα. μετασχηματιστής=10-15euro-καλώδια ντου ι θερμοσιστελομενος σωλήνας ολα μαζι 5-6 euro πάντως είτε led φτιάξεις είτε t5 24w αν τα αγοράσεις από Ελλάδα θα σου βγει γύρω στα 30 με 35 euro + τον ανακλαστήρα 10 με 12 euro αν δεν θέλεις ανακλαστήρα μπορείς να βάλεις αφίσα καθρέφτη στα καπάκια σου. ![]() πλεονέκτημα ότι είναι πολύ φτηνή μειονέκτημα ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία μιας και έχεις κλειστά τα καπάκια.an θέλεις αφίσα καθρέφτη στειλε μου σε pm να σου πω που θα βρεις xD |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα μηνυμα για το πως το εκανες θα βοηθουσε τρομερα!
|
|||
|
|||
![]()
δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να σου διευκρινίσω τα μαγαζιά που τα αγόρασα? την συνδεσμολογία?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα!! χαχα!!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
διευκρίνηση το πλέξει glass δεν θα λιώσει αν ακουμπήσει η λάμπα επάνω λυγίζει ελαφρά και το μονο που κανεις είναι να το γυρνάς από την άλλη μεριά που και που.έτσι δεν έρχεται σε επαφή η λάμπα με το νερό
![]() προσοχή μην βγάλεις το plexi glass για να κανεις εργασίες μέσα στο ενυδρείο πχ κλάδεμα και έχεις αναμμένη την λάμπα κάηκες και εσύ και τα ψαράκια για οποιο δήποτε λόγο δεν πρέπει η λάμπα να γλιστρήσει προς το νερό αλλιώς bb xD και η δικια μου λύσει θέλει όπως δήποτε plexi glass αν και νομίζω πως όλα τα ενυδρεία θέλουν για λόγους ασφαλειας ακόμα και αδιάβροχα ntou i να έχουν |
|
|||
|
|||
![]()
Σε 30λιτρο μάλλον θα πρέπει να προτιμήσεις τις πιο μικρές Τ5 15/23/30εκ, ανάλογα με το χώρο που έχεις στο καπάκι.
Αν έχεις καμία λάμπα CFL, δοκίμασε να δείς αν μπορείς να την βάλεις πάνω απ'το 'παραθυρακι' που έχεις κολημένο πάνω στο καπάκι. Το ποιό πιθανό είναι, λόγω του μικρού ανοίγματος, να μη σου βγάζει αρκετό φως, αλλά για κανένα εύκολο φυτάκι πιστεύω θα είναι μια καλή αρχή. Αν δε σε ικανοποιεί η ποσότητα του φωτός(και για να μην τυφλώνεσαι απ'τη λάμπα), βάλε και έναν αυτοσχέδιο ανακλαστήρα. Με ένα ανοικτόχρωμο background ίσως να έχεις και λίγο καλύτερη διάχυση. |
|
|||
|
|||
![]()
που θα βρούμε σε τέτοια διάσταση t5? γιατί εγώ όπου και να πήγα η πιο μικρή διάσταση που βρήκα ήταν 438mm
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν δεν κάνω λάθος είχα δει και στο leroy merlin τέτοιες λάμπες - δε θυμάμαι αν ήταν μόνο με φωτιστικό, η και μόνες τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους,,τελικα αν κανω κατι θα το κανω με led!!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δεν με παιρνει ο χρονος!! | papanikos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-09-10 14:42 |
λαμπα gro lux | vptheo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 03-05-10 23:18 |
λαμπα pl | linos21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 22-04-10 15:09 |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
Ψαχνω UV λαμπα. | alexx | Λοιπός εξοπλισμός | 7 | 04-12-08 19:46 |