|
#1
|
||||
|
||||
![]()
1)Ξεκινάμε από τα βασικά
Μετρήσεις έχεις κάνει ? έχει στρώσει το φίλτρο σε 2 βδομάδες και έβαλες ψαρια μέσα ? τα neon tetra θέλουν τουλάχιστον 1 m σε μήκος ενυδρείο . καλώς ήρθες και καλώ διάβασμα
__________________
http://www.youtube.com/user/manolischania |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ. Μετρήσεις δεν έχω κάνει όμως από το pet shop μου δώσανε το bio nitrivec της Sera που από ότι μου είπαν ετοιμάζει το ενυδρείο σε 24 ώρες.Το έβαλα Παρασκευή πρωί και Σάββατο απόγευμα πήρα τα ψαριά.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ετοιμο ειναι το ενυδρειο οταν ενω υπαρχουν ρυποι στο νερο (πχ ψαρια που τρωνε στο ενυδρειο, ή σκετη τριμμενη τροφη ή καθαρη αμμωνια απο φαρμακειο) στο νερο δεν υπαρχει αμμωνια (ΝΗ3) και νιτρωδη ιοντα (ΝΟ2) και παρουσιαζονται μονο νιτρικα ιοντα (ΝΟ3).
Αυτο επιτυγχανεται μεσω της βιολογικης φιλτρανσης. Στα υλικα του φιλτρου πανε και κατοικουν νιτροποιητικα βακτηρια που "τρεφονται" με τα δηλητηρια (αμμωνια και νιτρωδη). Στρωμενο ειναι ενα φιλτρο που εχει εποικιθει απο τετοια βακτηρια. Χωρις αμμωνια και νιτρωδη, αυτα τα βακτηρια δε ζουν. Δυο εβδομαδες υπηρχαν ρυποι για να τα "θρεψουν"? Το νιτριβεκ ειναι βακτηρια εμποριου, αλλα δεν ξερω αν εμειναν ζωντανα δυο εβδομαδες και αναπτυχθηκε αποικια στο φιλτρο. Αυτο εξακροιβωνεται μονο με μετρησεις νερου. Αν εχεις ΝΗ3 μηδεν ΝΟ2 μηδεν και ΝΟ3 πανω απο μηδεν εχει βακτηρια. Οταν γινει αυτο κανεις μια αλλαγη νερου να πεσουν τα ΝΟ3 (αν ειναι ψηλα) κατω απο 20-25 ppm μαξιμουμ και βαζεις το πρωτο ψαρι, Σταδιακα εισαγεις και τα υπολοιπα 1-2 καθε μερικες μερες (αν ειναι μικρα). Τα neon tetra ειναι ψαρια Ν Αμερικης και ζουν ιδιανικα σε μαλακο και οξινο νερο. Σε νερο Αθηνας θα προσπαθησουν να επιβιωσουν απλα. Το μεγαλο μηκος δεν εινα τοσο απαραιτητο γιατι δεν ειναι απο τα κοπαδοψαρα που κολυμπανε συνεχως απο τη μια μερια στην αλλη. Ωστοσε ενυδρειο κατω απο 60 λιτρα δεν ειναι ενυδρειο που μπορει να σταθει σε χερια ιδιως αρχαριου.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
¶ρα τι μου προτείνεις να κάνω για το νερό προκειμένου να ζουν ευχάριστα και όχι απλώς να επιβιώνουν (Κάτι που πραγματικά θέλω να αποφύγω)?
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Να εβαζες αφου εστρωνε το φιλτρο μια ομαδουλα Celestial pearl danio
Αφου νομιζω οτι δεν μπορεις να αντικαταστησεις το ενυδρειο με μεγαλυτερο ή να ξεκινησεις απο τωρα να μαθεις να "φτιαχνεις" μαλακο νερο για ψαρια Ν Αμερικης
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Στα 30 λίτρα βάλε ένα μονομάχο να είναι αρχηγός που έχουν και ωραία χρώματα και έντονο χαρακτήρα .
επίσης ο μονομάχος μιας και αναπνέει και από αέρος δεν θα δηλητηριαστεί τόσο εύκολα σε περίπτωση που το φίλτρο δεν είναι στρωμένο και θα γλιτώσεις και ένα ψάρι από τα pet shop που περνάει την ζωή του σε ποτήρι (Θα το εκτιμήσει ) καλώ θα ήταν να πάρεις και test για μετρήσεις νερού ώστε να ξεκινήσεις σωστά το hobby Για το φιλτρακι σου πάρε ένα mini siporax να βάλεις αν χωράει που είναι για να φιλοξενήσει τα βακτήρια .
__________________
http://www.youtube.com/user/manolischania |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Και τα έρημα τα Neon Tetra που (κακώς από ότι φαίνεται) ήδη έχω πάρει?
|
#8
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν το φιλτρο δεν ειναι στρωμενο ΔΕΝ βαζουμε μεσα για κανενα λογο ΚΑΝΕΝΑ απολυτως ψαρι. Απο που βγηκε παλι το συμπερασμα πως επειδη αναπνεει αερα δε του καιει τα οργανα η αμμωνια? Μηπως απο τα χιλιαδες ποστς που εχουν τιτλο "χανω το μονομαχο μου" "sos " κτλ που κυκλοφορουν παγκοσμιως σε ολα τα ενυδριακα φορουμ? Η μηπως απο την καταλληξη τους επειτα απο αρκετα μυνηματα που συνηθως ειναι η αναμενομενη? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καθαρισμό βυθου σε μικρο ενυδρείο & java moss | vaggstef | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 09-11-11 14:50 |
Μικρο ενυδρείο | paraskevi_gr | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 19 | 08-01-09 21:58 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | alexinio | Μεσογειακό | 22 | 27-07-07 01:04 |