|
|
||||
|
||||
![]()
που τις βρηκες τις πετρες;;;
πρεπει να βαλεις υποστρωμα(χαλικι ή αμμο)!!
|
|||
|
|||
![]()
Τις αγορασα απο το πετ σοπ και τις επλυνα με καθαρο νερο πριν τις βαλω στο ενυδρειο...θα παω αυριο κιολας να παρω χαλικι, καλα που μου το ειπες!Λες να παθει κατι τωρα μεχρι αυριο??
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες και καλή αρχή!
Τίποτα δε θα πάθουν, απλά τσιμπολογάνε ό,τι βρίσκουν! Θες να μας γράψεις μερικές λεπτομέρειες παραπάνω για το ενυδρείο σου, μήπως μπορέσουμε και πούμε καμία γνώμη για να βοηθήσουμε; Να μας πεις πώς το έστρωσες, αν έχεις μετρήσεις κλπ. Και καμία φωτογραφία!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καρμπον θα τα ρωτουσα! ![]() και ποσα λιτρα ειναι
|
|||
|
|||
![]()
Εγω δεν ηξερα τιποτα για ψαρακια και ενυδρεια...αλλα ηθελα πολυ να αποκτησω!εκατσα και διαβασα για αρκετο καιρο διαφορα πραγματα και τελικα απεκτησα ενα ενυδρειο 20λτ(το δουλευε η θεια μου με ενα χρυσοψαρο, μαζευω χρηματα και θα παρω μεγαλυτερο και θα τα "μετακομισω"!). Μετα δεν ηξερα ακριβως τι επρεπε να κανω, ετσι πηγα σε 3 διαφορετικα πετ σοπ (τα 2 αποκλειστικα για ψαρια) για να μου πουν. Για να μην τα πολυλογω την Τριτη εριξα αντιχλωριο, την τεταρτη τα πρωτα βακτηρια και την πεμπτη ξαναεριξα(αν και στα 2 αλλα πετ σοπ μου ειπαν οτι ηταν λαθος να ριξω 2 μερες συνεχομενες-κατι που μου ειπαν να κανω στο πρωτο!). Σημερα πηγα ξανα να ρωτησω πως θα κινηθω και μου ειπαν να βαλω ενα ψαρακι στο ενυδρειο αλλιως χωρις ζωντανο οργανισμο δε θα στρωσει ποτε. Κι εβαλα ενα guppy.Μετρησεις ειπαν θα μου κανουν αυτοι σε 10 μερες πριν βαλω κι αλλα ψαρακια..
Εχω βαλει φυσικο βοτσαλο και φυτο αληθινο δεν εβαλα γιατι μου ειπαν οτι δε θα κρατησει σε τοσο μικρο ενυδρειο. Εχω φιλτρο εσωτερικο, θερμοστατη και φως που μου ειπαν να μην αναψω απο σημερα (ειναι η πρωτη μερα που το εβαλα). Φωτογραφια πως μπορω να επισυναψω? |
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ ή αλλιώς μέσω Photobucket.
Δηλαδή σε αυτά τα μαγαζιά πιστεύουν πραγματικά ότι σε 20 λίτρα ζουν ψάρια, αλλά όχι φυτά. Ό,τι να 'ναι... πραγματικά! Μη βάλεις άλλα ψαράκια σε 10 μέρες ό,τι και να σου πουν αυτοί για τις μετρήσεις σου και όταν πας να στις κάνουν να ζητήσεις τα νούμερα όχι απλά αν είναι καλά και καλύτερα να βλέπεις κι εσύ. Εγώ προσωπικά δε θεωρώ τα βακτήρια του εμπορίου τρόπο στρωσίματος και θα σου πρότεινα να βρεις μπόλι βάζοντας αγγελία. Έχεις διαβάσει τα υπομνήματα στους αρχάριους; Αν όχι κάν' το όσο πιο γρήγορα μπορείς.
|
||||
|
||||
![]()
λιγακι λαθος ξεκινημα...
Η 20λιτρη γυαλα δε μπορει να φιλοξενησει κανενα ψαρι για μονιμο διαστημα, τουλαχιστο χωρις να εχει προβληματικη και συντομη ζωη. Βεβαια αφου λες πως εχεις σκοπο να πας σε μεγαλυτερο ειναι οκ Ομως το "ενυδρειο" σου αποκλειεται να ειναι στρωμενο με τα υποτειθενμενα βακτηρια (βαζω στοιχημα κι ας λεει οποιος θελει το αντιθετο). Ειδικα λοιπον σε τετοιες συνθηκες αφου εβαλες σε αστρωτο ενυδρειο ψαρια θα επρεπε μετρησεις να γινονται καθημερινα κι οχι καθε 10 μερες γιατι τα ψαρια παραγουν αμμωνια κι αν αυτη δε μπορει να νιτροποιηθει ζουν μεσα σε αυτη. τουλαχιστο ειχες αρκετα ζωντανα φυτα γρηγορης αναπτυξηςθα βοηθουσαν καπως (οχι πως εξαλειφουν το προβλημα αλλα καπως το περιοριζουν). Το καλυτερο που μπορεις να κανεις αυτη τη στιγμη ειναι να βρεις μπολι οσο πιο γρηγορα γινεται (οχι απο το πετ σοπ φυσικα, βαλε αγγελια με την περιοχη σου) τουλαχιστο να στρωσει το ενυδρειο και το επομενο βημα σου πρεπει να ειναι η αποκτηση των απαραιτητων υγρων τεστ Τελος το 20λιτρο ειναι οκ για φυτα και για κανενα σαλιγκαρι οταν στρωσει, αλλα οχι για ψαρια (με πολυ καλη εμπειρια κανει και για γαριδες) |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας. Μπορω δηλαδη τωρα να βαλω μπολι ενω ειναι μεσα το ψαρακι και μετα θα ειναι ολα ενταξει; Τα τεστ ξερω οτι πρεπει να τα αγορασω, απλως ειναι ακριβα και οταν μου προτειναν απο το πετ σοπ να μου κανουν εκει τη μετρηση το θεωρησα καλο. Αλλα απ'ο,τι μου λετε δεν ειναι να τους εμπιστευεσαι. Ενυδρειο θα παρω συντομα αλλο (εχω αρχισει το ψαξιμο) οποτε το μονο προβλημα ειναι το στρωσιμο...Μαλλον το να βαλω μπολι ειναι η μονη μου ευκαιρια. Ξερετε που μπορω να ζητησω?Που να το γραψω εδω στο φορουμ?
Και παλι ευχαριστω, και για ο,τι θελω θα ρωταω εσας τωρα πια κι οχι τα πετ σοπ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Και με ΑΡΕΣΕΙ | netblues | Greek Aquarist's Boards | 36 | 06-07-11 12:42 |
Σας αρεσει το κοκκινο; | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 51 | 09-03-11 02:00 |
Κοινωνικό (Τι σας αρεσει και τι οχι) | spirossd | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 23-01-10 20:19 |
Αεριζομενος βυθος... | vasilakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 20-09-06 16:34 |
Πετρες συγκεκριμενες ή οτι μας αρεσει? | kostas_k | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 9 | 28-04-06 09:37 |