|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() ![]() Καλη σου μερα |
|
||||
|
||||
![]()
Η άποψη μου, έστω κι αν είμαι νέος με τη συγκεκριμενη ενασχόληση (δεν γράφω χόμπυ!)
Διάβασα σε κάποιο άλλο ποστ και συμφωνώ απόλυτα : Τίποτε δεν είναι απόλυτο στη φύση Ο λόγος που με έκανε να γραφτώ στο συγκεκριμένο φόρουμ και να συνεχίσω να ζητάω τις συμβουλές των πιο έμπειρων, είναι πως δεν υπήρχαν απόλυτες απόψεις, πως δεν υπήρχε τράβηγμα αυτιου, ακόμη και προσωπικές προσβολές, από έναν "εμπειρο" σε κάποιον "αρχάριο" σε ενδεχόμενα λάθη του 2ου (όπως γίνεται σε άλλα φόρουμ) Έχω ήδη γράψει πως το μέγεθος του ζωντανού δεν παίζει ρόλο. Την ίδια αξία έχει ενα ψάρι και ένα άλογο! Και εφόσον επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα ενυδρεία, οφειλουμε αρχικά να διαβασουμε και στη συνεχεια να ρωταμε Ήρθε όμως και η ώρα να γράψω την ένσταση μου. Επειδή πρόκειται για φόρουμ και επειδή μιλάμε όλοι μας πίσω από ένα πληκτρολόγιο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάποια πραγματα Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Την οικονομική άνεση που έχει ο Α, δεν μπορεί να την έχει ο Β. Τον χώρο που έχει ο Α, δεν μπορεί να τον έχει ο Β.Τον χρόνο που έχει ο Α δεν τον έχει Β. Τη "λοξα" που έχει ο Α δεν την έχει ο Β Αν θυμόμαστε τα παραπάνω και είμαστε λιγότερο απολυτοι στις απόψεις μας, νομίζω πως θα είναι το ιδανικό Γνωρίζω πως υπάρχουν φορουμς, τα οποία πλέον υπολειτουργούν και κάποια άλλα τα οποία έχουν κλείσει, επειδή έπαψε να μπαίνει σ αυτα νέο αίμα και τελικα οι 40-50 "παλιοι", το "κλείσανε το μαγαζι!!" Δεν έχω τις γνώσεις ορισμένων από εδώ μέσα, ούτε θα τις αποκτήσω ποτέ Θέλω να συνεχίσω να μπορώ να ρωτάω Ήδη έχω διαβάσει εντελώς αντίθετες απόψεις, σε συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ "έμπειρων" ατομων! Σημαίνει ότι κάποιος κάνει λάθος? Δεν νομίζω! Απλά βλέπουν το ίδιο θέμα από άλλη οπτική γωνία Θερμή παράκληση, από ένα νέο μέλος του φόρουμ, κάντε ορισμένοι τη γνώση σας, βοήθημα για όλους εμάς Μην την κάνετε όμως έπαρση... |
|
||||
|
||||
![]()
Αφού συμφωνήσω με τον Puma, να πω ότι σε ένα φορουμ, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του. Την αποψη αυτή μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα αφού πιστεύει ότι είναι η σωστή και να παρουσιάσει τα αντίστοιχα επιχειρήματά του. Δεν γίνεται όλοι να έχουμε την ίδια άποψη. Το ζητούμενο σε ένα φόρουμ είναι να μπει ο νέος, να διαβάσει 4-5 διαφορετικές τεκμηριωμένες απόψεις και να σχηματίσει τη δική του. Στη συνέχεια με νέες εμπειρίες, δοκιμές, συζητήσεις και άλλες γνώμες η άποψη αυτή μπορεί να αλλάξει, να βελτιωθεί κλπ. Nick74 η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή αλλά ο τρόπος με τον οποίο την παρουσιάζεις και προσπαθείς να την επιβάλεις δεν είναι σωστός και προκαλεί εντάσεις που δε χρειάζονται. Μπορείς να την εκφράσεις με πιο ήρεμο τρόπο και χωρίς να παθιάζεσαι γιατί ο γραπτός λόγος είναι εξαιρετικά εύκολο να παρεξηγηθεί. Μεταφέρω τα ποστ σε νέο θέμα στην κατηγορία των Bettas και παρακαλώ όσοι συνεχίσουν να είναι πιο ήρεμοι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατσε ρε Γιαννη, ξαναδιαβασε λεξη προς λεξη το μυνημα στο οποιο πηρα την απαντηση "εισαι απολυτος κι επικινδυνος" και πες μου ποιος προκαλει εντασεις?
Τουλαχιστο το GAB δε δειχνει να ειναι στην κατηγορια σελιδων του στυλ "οτι να ναι προκειμενου να στηριχθουν οι αποψεις που συμφερουν τα μαγαζια" |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα μαγαζιά τι σχέση έχουν; Απ' όσο ξέρω τα μαγαζιά τα συμφέρει γυάλα και νέος μονομάχος κάθε 2 μήνες όχι μικρό ολοκληρωμένο ενυδρειάκι και σιγά σιγά ενημέρωση και εξέλιξη στο χόμπι. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι βρε δε παθιαζομαι οταν βλεπω λαθος αλλα γινομαι τουρμπο οταν βλεπω καποιος να επιμενει στο λαθος η να προσπαθει να το δικαιολογησει.
![]() Ειναι θεμα χαρακτηρα, γι αυτο και δε θα ημουν καλος καθηγητης (σοβαρα εχω πρωην συμφοιτητη που προτιμησε ακαδημαικη καριερα και πριν λιγο καιρο ειχαμε ακριβως αυτη τη συζητηση, πως αν ακολουθουσα εγω κατι τετοιο θα εξηγουσα τα παντα με καθε λεπτομερεια αλλα μια μονο φορα και θα ηταν ολοι υποχρεωμενοι να εχουν καταλαβει τα παντα, και μετα οποιος δεν ειχε καταλαβει κατι θα τον αποκεφαλιζα ![]() Ειναι στο dna μου, τι να κανουμε? μπορει να φταιει το χαμηλο ph ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά. Διαβάζω συχνά διάφορες απόψεις και εμπειρίες για την διατήρηση των μονομάχων σε ενυδρεία, έχω δει γνωστούς μου να τους έχουν σε γυάλες/ενυδρεία των 5-15 λίτρων χωρίς φωτισμό, χωρίς αληθινά φυτά, χωρίς θερμαντήρα και τις περισσότερες φορές χωρίς φίλτρο. Στις περισσότερες φορές αγοράζουν καινούριο μονομάχο κάθε 2-3 μήνες. Ακόμα και αν καταφέρει να ζήσει σίγουρα δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένο( όσο μπορεί να είναι σε ενυδρείο..). Εγώ έχω βάλει τον δικό μου σε ένα 60λιτρο και είναι άρχοντας. Λογικά μπορεί να διατηρηθεί καλά και σε 30λιτρο αλλά εγώ δεν θα τον έβαζα ποτέ σε ενυδρείο κάτω τον 60 λίτρων. Μπορεί να ακούγονται υπερβολικά τα λίτρα αλλά δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά του σε σύγκριση με ενυδρεία μήκους 20-30 εκατοστών,
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέμα για συζήτηση | Ioanna.bar | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 20-11-11 15:53 |
Συζήτηση για βακτήρια και στρώσιμο | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 18 | 30-10-10 17:14 |
Μονομάχοι και άθλιες συνθήκες κράτησης | aggelospgr2010 | Bettas | 8 | 25-01-10 23:59 |
Αλλαγή Συνθηκών Διαβίωσης Των Οργανισμών | Jeepas | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 06-07-08 02:06 |
Μονομάχοι και άθλιες συνθήκες διαβίωσης | paraskevi_gr | Bettas | 4 | 12-11-07 13:49 |