|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μια μικρή ανανέωση του βυθού με φύλλα πλατάνου.
Προσπαθώ να το κάνω black water το νερό για να δείχνει ακόμα καλύτερα. Σύντομα περιμένω να μου στείλουν από χωριό φύλλα πλατάνου, βελανιδιάς, καρυδιάς και καστανιάς. ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Στην παρακάτω φωτογραφία χρησιμοποιώ θερμές LED (συγνώμη για την ποιότητα της φωτογραφίας είναι από κινητό) ![]() Uploaded with ImageShack.us Σήμερα θα προσθέσω στην πλάτη μαύρο χαρτόνι για να δείχνει καλύτερα. Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτή |
|
||||
|
||||
![]()
πανεμορφο.μου θύμισε το δικό μου...αντικατέστησε τις βαλισνέριες με crinum,ή κρυπτοκορύνες...και γω βαλισνέριες ειχα και ο συνχομπυστας που μου το επισήμανε ειχε δίκιο..απο πολλές απόψεις! συνέχισε έτσι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον, οταν διαβασα τον τιτλο ειπα απο μεσα μου "Ωχ ποιος ξερει τι πλαστικα καραβακια και αλλα περιεργα θα δουμε"
![]() Συγχαρητηρια που μπηκες στο χομπυ με τις σωστες βασεις. (κσλυτερα δε γινοταν) Μακαρι ολοι ετσι να ξεκιναγαν ![]() Μια λεπτομερεια, δεν εχω ασχοληθει ποτε με πλατανοφυλα (προσφατα μαζεψα κι εγω για δοκιμη αν και ηταν δυσκολο να βρω καταξερα, αλλα δεν τα εχω βαλει ακομα σε ενυδρειο αφου εχω ακομα catappa) ομως ΑΝ βγαζουν την ιδια μαυριλα με τα catappa η ποσοτητα που βλεπω ειναι οχι για blackwater αλλα για να βαψεις μετα το σπιτι μαυρο ![]() ![]() H ριζα ειδικα ειναι all the money και την εχεις τοποθετησει πολυ ομορφα. |
|
|||
|
|||
![]()
πληροφοριακα τα χλωρα φυλλα μπορουν να ξεραθουν και τεχνητα στο φουρνο. παιρνουμε τα φυλλα τα ξελπενουμε με αφθονο νερο, στη συνεχεια τα βαζουμε σε ενα ταψι η οτιδηποτε αλλο π.χ. αλουμινοχαρτο ,τα απλωνουμε σε ολη την επιφανεια και τα βαζουμε στο φουρνο σε χαμηλη θερμοκρασια για καποιες ωρες. οταν τα φυλλα παρουν ροδινο χρωμα τα βγαζουμε.
![]() ![]() ![]() το ξερω οτι ακουγεται σαν συνταγη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με αυτον τον τροπο αποστραγγιζονται οι χυμοι μεσα στο φυλλο (οπως στο δεντρο), ή ξεραινονται απλως αλλα μενουν μεσα του και μετα αποκτουν παλι υγρασια μεσα στο ενυδρειο?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
με το φουρνο γινεται κατι αναλογο οπως και στο δεντρο, αλλα επιταχυνεται η ολη διαδικασια. θελει θερμοκρασια οχι πανω απο 80 βαθμους (δεν θυμαμαι καλα, πρεπει να ψαξω να βρω το βιβλιο) δεν ξερω αν εχεις διαβασει, ετσι κανουν αποξηρανση σε ξυλεια απο υλοτομιες που προοριζεται για επιπλα, οικοδομικη ξυλεια κ.τ.λ.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Ελπίζω τώρα που θα μου στείλουν από το χωριό φύλλα από Βελανιδιά, Πλατάνου, Καρυδιάς και Καστανιάς (περιμένω δυο σακούλες σκουπιδιών) εάν τα βράσω όλα μαζί μήπως μου δώσουν το χρώμα που θέλω. Να επισημάνω (δεν ξέρω εάν έκανα καλά) όταν έβρασα τα φύλλα το νερό ήταν από ΑΟ |
|
||||
|
||||
![]()
Η ποσοτητα ταννινων και χουμικων οξεων στο νερο δεν πρεπει να ειναι υπερβολικη και ανεξελεγκτα εισαγωμενη
|
||||
|
||||
![]()
ομορφη εικονα ομως πιστευω πως ολα αυτα τα φυτα που ανεφερες μπορει να χρωματιζουν το νερο , ομως εχουν και πολλες φαρμακευτικες ιδιοτητες που μπορει να μην αρεσουν στα ψαρια.. ειδικα σε τοσο μεγαλες ποσοτητες.
το νερο μπορεις να το χρωματισεις με ενα καινουριο ξυλο μοπανι.. δε θα βλεπεις τιποτα σε 2 μερες ![]() επεισης ολα αυτα τα φυτα οταν σαπισουν αλλαζουν τη σκληροτητα του νερου και επιπλεον γεμιζουν με μικρα κομματακια σαπισμενου φυλλου που ειναι δυσκολο να συλλεξεις. η δικη μου και παλι γνωμη ειναι οτι αυτο που λειπει απο το πανεμορφο ενυδρειο σου ειναι ισως λιγα ψηλα φυτα στα αριστερα και ισως και δεξια , να καλυψουν τα μηχανηματα/σωληνες που εχεις μεσα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κυνηγώντας το όνειρο . . . . . | kastmaniac | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 21-09-10 09:15 |
Ένα παιδικό όνειρο πραγματοποιήθηκε στα 32 | firemakis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 28-08-06 23:43 |