Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-05-12, 01:57
orbion Ο χρήστης orbion δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

"αντιχλοριο" που βάζω λέγεται "βιοτοπολ" plush της jbl και το βάζω
24 ώρες πριν κάνω την αλλαγή στο καφέ δοχείο που προορίζεται ελιές μόλις το γεμίσω με νερό

φυσικά είναι καινούριο και δεν φιλοξενούσε ποτε ελιές ahahah

το μπόλι το έβαλα πριν 4 μήνες δεν νομίζω να έχει μείνει κάτι τώρα ύστερα από τόσες αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα

αλλαγή δεν έχω κάνει από την προηγουμενη εβδομάδα για να συνδέσω τον θάνατο του πάντα και του spotted hillstream loach που είχαν διαφορα 3 ημερες όλα τα αλλα ψαρια είναι τέλεια από χρώματα και υγεία

όσο για τα καινούργια 2 πάντα κάθονται και τα δυο στην μια άκρη του ενυδρείου (δεν είχα χρόνο να τα παρατηρήσω από χθες που τα έβαλα) γιατί άραγε τι τα φοβίζει?? το φως ο pleco η αμάνο?? το μυστήριο θα λυθεί τις επόμενες ημερες από χρώματα πάντως σκίζουν τα πάντα
-------------------------
και δυο φωτ από το καινούριο μου απόκτημα γιατί έχω πωρωθεί xD
έχει λίγο βρόμα το τζαμι αλλα τώρα δεν αντέχω να το clean

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη orbion : 20-05-12 στις 01:57 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-12, 17:28
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orbion Εμφάνιση μηνυμάτων
"αντιχλοριο" που βάζω λέγεται "βιοτοπολ" plush της jbl και το βάζω
24 ώρες πριν κάνω την αλλαγή στο καφέ δοχείο που προορίζεται ελιές μόλις το γεμίσω με νερό

φυσικά είναι καινούριο και δεν φιλοξενούσε ποτε ελιές ahahah

το μπόλι το έβαλα πριν 4 μήνες δεν νομίζω να έχει μείνει κάτι τώρα ύστερα από τόσες αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα

αλλαγή δεν έχω κάνει από την προηγουμενη εβδομάδα για να συνδέσω τον θάνατο του πάντα και του spotted hillstream loach που είχαν διαφορα 3 ημερες όλα τα αλλα ψαρια είναι τέλεια από χρώματα και υγεία

όσο για τα καινούργια 2 πάντα κάθονται και τα δυο στην μια άκρη του ενυδρείου (δεν είχα χρόνο να τα παρατηρήσω από χθες που τα έβαλα) γιατί άραγε τι τα φοβίζει?? το φως ο pleco η αμάνο?? το μυστήριο θα λυθεί τις επόμενες ημερες από χρώματα πάντως σκίζουν τα πάντα
εμενα ακομα κατι μου βρωμαει

αυτο με το χρωμα δε λεει τιποτα εσυ τα βλεπεις εισαι συγουρος οτι εχεις δει υγειοι τετεια ψαρια και συγκρινεις τα χρωματα ?

1 το μπολι αποκλειεται να το εβγαλες με της αλλαγες νερου εκτος και πλενεις το φιλτρο με νερο βρησης

2 εγω υποψιαζομε οτι ο θανατος του ψαριου οφυλετε στο excel σε συνδιασμο με το co2

και επιμενω να διαβασεις καλα τα υπομνηματα ολα για να τα καταλαβεις εχεις καταλαβει καποια πραγματα λαθος και ετσι βγαζεις λαθος συμπερασματα
και κατι ακομα οι πετρες που αγορασες τι ειναι ???/ πολυ πρασινηζουν

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 20-05-12 στις 17:28 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-12, 17:48
Member

Προεπιλογή

γεια σε όλους αρχίζω και έχω ακόμα πιο έντονες υποψίες για την επιθετικότητα των neon

τώρα παρατήρησα το εξής τα neon έχουν σπάσει το κοπάδι και πηγαίνουν δυο δυο τρία τρία πίσω από ένα neon με πιο φουσκωμένη κοιλια και τις παίζουν

εντύπωση μου έκανε όταν 2 neon έμειναν μονα ένα με πιο μεγάλη κοιλια και ένα με πιο μικρή μπήκαν μέσα στο φυτό σε κάποια φάση ήταν διπλα διπλα μετά κάνανε κάτι κυκλάκια και μετά αυτό με την πιο λεπτή κοιλια έφερε το στόμα του κοντά στο πίσω και κάτω πτερύγιο πριν την ουρα αυτουνού με την πιο μεγάλη κοιλιά ακριβώς όπως κάνει ο αρσενικός ram στην θηλύκια
δυστυχώς
δεν πρόλαβα να το τραβήξω αυτό αλλα τράβηξα σε video κάτι ανάλογο λίγο αργότερα

το σχετικό video με τα neon
φαίνεται πως προστατεύει to αρσενικό neon την θηλύκια neon

η "ραμιρεζα" με έχει πάρει χαμπάρι και έχει κρύψει λίγο τα χρώματα και συνήθως σκάει στα neon να τσεκάρει τι παίζει ίσως πιστεύει ότι πρόκειται για τροφή για αυτό κοπανιούνται xD

http://www.youtube.com/watch?v=Vo3is...ature=youtu.be

μάλιστα εχθές ένα neon με μεγάλη κοιλιά μπήκε στην σπηλιά που έχω για τα ram περίεργο...

λέτε να γίνω πατέρας στα neon ??? λέτε για αυτό να τις παίζανε τόσο καιρό για το πιο θα κυριαρχήσει??

απίστευτο άμα κάνω γεννα στα neon και όχι στα ram θα τραβάω τις κοτσίδες μου

όσο για το νερό δεν τίθεται θέμα οι τιμές είναι κατάλληλες 100% ακόμα και το co2

η bba δεν αναπτύσσετε πια αυτό κάτι λέει μονο στον tenellus έχει μείνει και εκεί φεύγει και ελάχιστα στο τζαμι που αν το ξύσω θα φύγει αλλα δεν θέλω για να τσεκάρω τι παίζει με την ανάπτυξη

πάντως αν κάνω γεννα στα neon οι τιμές τους νερού θα είναι 1000000000000% σωστές έτσι δεν είναι?

τώρα το cory panda δεν ξέρω γιατί πέθανε είχε και αυτό όλα τα χρώματα μονο μια μέρα πριν μας αφήσει παρατήρησα ότι είχε γίνει λίγο πιο γκρι χρώμα όμως το μαύρο και το mpez ήταν σταθερά τα αλλα δυο φαίνονται τέλεια ως τώρα

τα demasoni δεύτερη μέρα και σκίζουν από ότι έχω καταλάβει ένα είναι σίγουρα θηλυκό και ένα αρσενικό για τα αλλα τρία μάλλον είναι αρσενικά θα δείξει.. αλλα ακόμα είναι νωρίς για 100% συμπεράσματα

τις πέτρες τις αγόρασα από mantra που πουλάει πέτρες γενικά αλλα και για χόμπι είναι μπλε με trikouaz και σε κάποια σημεία mobizei λίγο αλλα έχει και λίγο μάρμαρο μέσα

έκανα το test και είναι σίγουρα ασβεστολιθικές καλύτερες πέτρες και στα χρώματα των demasoni δεν θα μπορούσα να βρω αλλά ούτε έχω ξανά δει σε photo στο internet..είμαι κωλόφαρδος που τις βρήκα μάλλον έτσι αισθάνομαι xD πάντως σε καμια περίπτωση δεν θα έβαζα φεγγαροπετρα

ο κύριος λόγος που τις διάλεξα αυτές ειναι γιατί μοιάζουν στα χρώματα των ψαριών επειδή γνωρίζω πως τα demasoni είναι επιθετικά ιδιαιτερα όταν βλέπουν αλλα με τα ίδια χρώματα.. με αυτόν τον τρόπο θέλησα να τα ξεγελάσω λίγο χα χα χα

τώρα με την άλγη δεν ξέρω πως θα γίνουν ελπίζω πιο όμορφες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-12, 18:07
Senior Member

Προεπιλογή

νεον επιθετηκα το ακουσαμε και αυτο

νεον για να δεις μικρα αποκλιετε μια και ειναι φωτοφωβικα και τα αυγα τους χαλανε με το παραμικρο φως

αφου ειναι τελειες οπως λες για ξανα κανε μια μετρισουλα και πες μας τα αποτελεσματα της μετρισης αναλυτικα

εμενα με χαλαει που πρασινιζει η πετρα μιπος λεω μιποσ σερνει χαλκο ?

τωρα το ψαρι που πεθανε τη ηταν ? cory panda η το λινεοελατα ?????

Παλιά 20-05-12, 19:14
Member

Προεπιλογή

δεν θέλω neon μικρά δεν με παίρνει από χώρο μονο αυγά να κάνουν μου φτάνει ram θα ήθελα

στο video φαίνεται η επιθετικότητα για αυτό τι έχεις να πεις?? εμενα μου μοιάζει σαν να προστατεύει την θηλυκιά δεν ξέρω

το ψάρι ήταν cory panda

τώρα με έβαλες σε υποψίες πως θα καταλάβω αν είναι χαλκός?? αυτό δεν το έχω ψάξει πάντως από εκεί που τις πήρα μου έδειξαν 4 είδη και μου είπαν πως αυτές δίνουμε σε "ενυδριαδες" lol μετά έκανα το test στο σπίτι και ήταν ok αφρίζανε

τα neon συνεχίζουν και μπαινοβγαίνουν *στα φυτά ακόμα δυο δυο .. που και που ένα απότομο κυνήγημα σε όποιο πλησιάζει. δεν κινούνται στο φως έχω ανάψει μονο την nature που βαράει στο μισό ενυδρείο τις προηγούμενες μέρες κινούνταν σχεδόν παντού ύποπτο..
μετρήσεις τωρα
ph 6,9-7
kh 6
gh 4
nh4/nh3 0
no2 0
po4 0

όσο για το θάνατο του panda από την στιγμή που έχω bba σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη σε co2 άρα δεν πέθανε από co2
αλλα και ο πινακας ph-kh μαρτυρα ότι είμαι φυσιολογικός σε co2

ακόμη αν είχε πρόβλημα το ενυδρείο από υπερβολικό co2 κάποιο ψάρι θα ανέβαινε στην επιφάνεια για οξυγόνο δεν το έχει κάνει κανένα ως τώρα

ούτε σε υπερβολική δόση excel μπορούμε να το αποδώσουμε γιατί βάζω 1,5 ml κάθε 2 ημερες αλλα και οι αμάνο θα την είχαν ακούσει πρώτα από το excel και τα σαλιγκάρια δολοφόνοι που το ψόφιο πάντα το τίμησαν ιδιαιτερα (δεν αφήσανε τίποτα μια φλούδα έβγαλα και τα νιτρικά ούτε που ανεβήκανε)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
νεον επιθετηκα το ακουσαμε και αυτο

φιλε δεν πιστεύεις ότι τις παίζουν μεταξύ τους?
χωρίς να κάνουν πληγές ούτε κομμένες ουρές..
απλά κυνηγητό σου φαίνεται περίεργο? δεν μου έχεις πει ακόμα που μπορεί να ευθύνεται.. εγώ το στηρίζω η σε αναπαραγωγή η σε "ιχθιοφορτηση" που δεν παίζει

δεν είναι δυνατόν να παίζουν ξύλο μεταξύ τους μονο. θα την πέφταν και σε άλλο ψάρι οποιο πλησίαζε η αμάνο

σας έδειξα video αλλα έτσι είναι όταν κάτι είναι δύσκολο να συμβεί αν δεν το έχεις ζήσει δύσκολα θα σου πουν τα forum και οι petshopades

κλασικά από την αρχή test,χωρός,είδος ψαριών έχω βαρεθεί να τα λέω καμια ουσιαστική απάντηση... μόλις τους τα λες συνήθως η αλλάζει η κουβέντα η δεν παίρνεις απάντηση γιατί απλά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ η θα ακούσεις κάτι άλλο που δεν ταιριάζει στα δικά σου δεδομένα (κοινώς κοτσάνες)

αλλα thnx
harris samos
προσπαθείς να με βοηθήσεις
"παροολα" αυτά μπορείς να αφήσεις την ειρωνεία για τα μεγάλα post μου και το κυνηγητό που πέφτει με τα neon μου θα ήσουν κομπλέ

το ότι το άκουσες και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει η ότι έχεις περισσότερες γνώσεις για το συγκεκριμένο είδος έτσι δεν μπορείς να το κοροϊδέψεις...

φυσικά κανεις δεν μπορεί να σε βοηθήσει παρα μονο εσύ που έχεις απόλυτη γνώση για το ενυδρείο σου

p.x. σου σύνδεσα το co2 με τις αμάνο που θα κάνανε κωλοτούμπες αν ήταν υπερβολικό τα σαλιγκάρια αλλα και η bba δεν θα είχε εμφανιστεί..

όλα αυτά δεν έχω την απαίτηση να τα γνωρίζεις.
μπορείς όμως απλά εάν γνωρίζεις να μου πεις τους λόγους που είναι επιθετικά χωρίς ειρωνείες
και μετά θα βγάλω τα συμπεράσματα μου εγώ γιατί αδιάβαστος δεν είμαι..
θα με χαρακτήριζα άπειρο γιατί δεν μου έχει ξανά συμβεί

υ.γ. την γλίτωσα με το βρακί από τους διαχειριστές γιατί ξέφυγα από το θέμα.επέστρεψα ξανά στο θέμα μονο που είχα πιο σκληρή γλώσσα.. λέτε να την γλυτώσω και τώρα η θα το κλειδώσουν το θέμα??

το στάνταρ
αν ήμουν γνωστός κάποιου εδώ μέσα η απαντήσεις και το γλύψιμο θα πέφταν βροχή επίσης και αν ήμουν παλιός στο forum δεν θα είχα αμφιβολίες για το κλείδωμα lol αυτό ισχύει σε όλα τα forum το έχω δει και εδώ μέσα.

ε ρε κόμπλεξ σε όλα τα hobby.. αλλα και σε όλη την ελλάδα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη orbion : 20-05-12 στις 19:14 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-12, 20:21
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παιζουν ξυλο και τα tetras.
Φυσικα, οπως το εγραψες, οχι με σοβαρες επιπτωσεις.
Το κανουν για λογους ιεραρχιας (οπως ολα τα κοπαδοψαρα) και για να κερδισουν καποια θηλυκια.
Συνηθως οταν ειναι μεγαλη η ομαδα, η επιθετικοτητα σπαει.
Ποσα ατομα ειναι?
Παλιά 20-05-12, 21:17
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιζουν ξυλο και τα tetras.
Ποσα ατομα ειναι?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις έχω πολλές απορίες και προβλήματα

τα neon είναι 10 και τα 3 έχουν φουσκωμένη κοιλια εδώ και ένα μηνα πλέον όσο περνάνε οι ημερες βλέπω πως όλο μεγαλώνει την τελευταία εβδομάδα παίζουν κυνηγητό αυτά που δεν έχουν φουσκωμένη κοιλια

όσο για την bba δεν μπορώ να βρω την ριζα του προβλήματος όσο και να προσπαθώ με "μεμετρισεις" έχετε ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω?

τα ram μου δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους η "ραμιρεζα" όταν την βλέπει να σκαλίζει άμμο φυτά ο αρσενικός την κυνηγάει δεν ξέρω γιατί.

τα demasoni θέλουν αεραντλία?

είχα και ένα θάνατο κόρη πάντα που δεν γνωρίζω γιατί πέθανε αφού οι τιμές είναι φυσιολογικές σε όλα.

αν μπορείτε να με βοηθήσετε με αυτά τα θέματα θα ήμουν υπόχρεος γιατί έχετε εμπειρία χρόνων

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
Το στανταρ ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι προβλημα(τα) εχεις ...
η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιρνα απάντηση στα ερωτήματα μου και κάθε φορα έγραφα κάτι παραπάνω από αυτά που παρατηρώ καθημερινά ένα ενυδρείο εξελίσσεται σε καθημερινή βάση για αυτό μπλέχτηκα και εγώ και εσείς.. ζητω συγγνώμη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-12, 20:39
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Το στανταρ ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι προβλημα(τα) εχεις ...
Αν ειναι προβλημα η επιθετικοτητα στα νεον ... τοτε δεν εχεις προβλημα!
Η bba μπορει να υπαρχει ακομα και αν εχεις φουλ CO2 απλα το επιπλεον CO2 το εκμεταλευονται τα φυτα και "πολεμουν" τις αλγες ... τα φυτα ομως χρειαζονται εκτος απο CO2 και αλλα πραγματα ωστε να αναπτυχθουν ακομα πιο γρηγορα!
Αναλογα με τα φυτα CO2-φως-λιπανση παιζουν μεγαλο ρολο και αυξανοντας μονο το 1 απο τα 3 μπορει να μην εχει ευεργετικό αποτελεσμα σε αυτα!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-12, 21:28
Senior Member

Προεπιλογή

αληθεια πηστευεις οτι σε ηρωνεβομε ?????

μαλλον κανεις λαθος ολα τα ψαρια της πεζουνε οπως λες απλα νε νεον δεν θα εχεις το ιδιο προβλημα οσο μια ποιο αγρια κυχληδα ασ πουμε τα νεον ισα ισα κυνηγιουντε λογικο να υπαρχει ιεραρχεια

οσο για τα ποστ καντα οσο μεγαλα θες φιλε μου εγω σου ειπα να τα μικρινης για να μη μιλας μονος σου και να σου απαντανε σε αυτα που ρωτας

τωρα τις τιμες σου δεν της λες τελειες ιδικα για νεον

ph 6,9-7
kh 6
gh 4
nh4/nh3 0
no2 0
po4 0

λειπουν τα no3 ειναι πολυ συμαντικα θα μας δειξουν πολλα

το στάνταρ
αν ήμουν γνωστός κάποιου εδώ μέσα η απαντήσεις και το γλύψιμο θα πέφταν βροχή επίσης και αν ήμουν παλιός στο forum δεν θα είχα αμφιβολίες για το κλείδωμα lol αυτό ισχύει σε όλα τα forum το έχω δει και εδώ μέσα.

ε ρε κόμπλεξ σε όλα τα hobby.. αλλα και σε όλη την ελλάδα

οσο για αυτο δε το σχολιαζω καν σαν να μην το ειπες δεν υσχηει κατι τετειο εδω μεσα εδω σου απαντανε αμα ξερουν αλλα με τοσο μεγαλα ποστ μεχρι να το διαβασουν ξεχνανε τη ρωταγες ειναι απλο

τσακονοντε για την ιεραρχεια απλο ειναι κοπαδοψαρα οσο περισοτερα τοσο μεγαλητερη ασφαλια νιοθουν και λιγοτερη επιθετηκοτητα και στρες βεβαια τους νεους χομπιστες τους ξεγελαει το μικρο μεγεθος τους και τα βαζουν σε μικρα ενυδρεια και αυτο ειναι λαθος

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές