|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τζάμι 6mm απο leroy merlin 14 ευρω. (αίσχος κόψιμο, αν το ξανακάνω θα πάρω απο αλού)
Καινουρια ενυδριακη σιλικονη 5 ευρω. |
|
||||
|
||||
![]()
Κοβουν τα leroy τζαμια;Παντως πολυ καλη προσπαθεια και σχετικα φθηνα.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
www.ialemporia.gr
|
||||
|
||||
![]()
παντως το ενυδρειακι ειναι κουκλι.μπραβο!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πριν 3 βδομάδες πρόσθεσα 4 otocinclus macrospilus οι οποίοι φαίνονται μια χαρά και δεν είχα καμία απώλεια - αν και ο ένας με είχε ανησυχήσει καθώς δεν προσαρμόστηκε τόσο εύκολα και έκανε πάνω από βδομάδα να πάρει το σωστό χρώμα.
Με παραξένεψε λιγάκι το ότι τις πρώτες δύο βδομάδες ψάρια και σαλιγκάρια δεν έτρωγαν τα λαχανικά που τους έβαζα, αλλά προτιμούσαν να τσιμπάνε το καινούριο ξύλο, κοντά στις περιοχές που είχε βγάλει τον κλασσικό άσπρο μύκητα(; ) αλλά και την καφέ 'άλγη'. Η βιολογία λέτε να έχει κανένα πρόβλημα μετά από δύο βδομάδες που δεν έβαζα επιπλέον τροφή; Τα ψάρια είχαν πάντα γεμάτες κοιλιές και σε κάθε αλλαγή έβγαζα μεγάλο όγκο ακαθαρσιών. Οι μετρήσεις συνεχίζουν να δείχνουν μηδενική αμμωνία και νιτρώδη, και λίγο μειωμένα νιτρικά...έχει αυξηθεί και η φυτομάζα βέβαια. Περιμένω από μέρα σε μέρα ένα κοπάδι corydoras pygmaeus και ελπίζω να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα στις μετρήσεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Πριν καμιά βδομάδα, παρατήρησα ότι το φίλτρο σταμάτησε να 'βουλώνει' μέσα σε μερικές μέρες, είχε εξαφανιστεί η καφέ άλγη και ότι οργανικό έμενε στο βυθό την επόμενη μέρα απλά δεν υπήρχε.
Επίσης τα φυτά σαν να ξύπνησαν, και -όλα- άρχισαν να μεγαλώνουν και να παίρνουν καλύτερα χρώματα. Πήρα σβάρνα λοιπόν τα ψαρομάγαζα μπας και βρω κανένα ψάρι που να ταιριάζει με το όλο στήσιμο και αφού απέτυχα, αγόρασα 10+1 red cherry. Αν και έκανα πολύ καλή προσαρμογή, με εξέπληξε ότι οι γαρίδες όταν μπήκαν στο ενυδρείο δεν είχαν χάσει καθόλου το χρώμα τους - υποπτεύομαι τάισμα με χρωστικές :/ Τέλος βρήκα και μία τυποποιημένη τροφή που δέχτηκαν να φάνε οι οτόκυκλοι μου - hikari algae wafers. Ότι άλλο εκτός φρέσκων λαχανικών είχα δοκιμάσει να τους δώσω το αγνοούσαν και γινόταν τροφή για τα σαλιγκάρια. Έχω διάφορες φωτογραφίες, αλλά προς το παρόν θα σας δείξω δύο βιντεάκια με τους πανέμορφους οτόκυκλους! |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο το ενυδρείο και από την στιγμή που πήραν μπρος και τα φυτά πιστεύω θα γίνει ακόμα πιο όμορφο.
Το χρώμα των γαρίδων είναι περισσότερο γονιδιακό, μπορεί να επηρεάζεται από τον τύπο τροφής αλλά τον πρώτο λόγο έχουν τα γονίδια, μάλλον πέτυχες καλά γονίδια ![]() Μια καλή προσθήκη πιστεύω θα ήταν κανένα apple snail αφού θα συμβάλει και στην ανάπτυξη infusoria αλλά και θα σου καθαρίζει σάπια φύλλα. Λίγο προσοχή μόνο με την βιοφόρτιση γιατί τα λίτρα είναι λίγα και ήδη είσαι οριακά. Καλή συνέχεια ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δε μου αρέσουν ιδιαίτερα τα apple snails και το μέγεθος τους πιστεύω ότι θα έκανε το ενυδρείο να δείχνει μικρό.
Πίστεψε με, οι λαθρεπιβάτες κάνουν πολύ καλή δουλειά με τα σάπια φύλλα και τα υπολείμματα τροφών - μόνο τα λαχανικά αντέχουν 2 μέρες μέσα στο ενυδρείο, τα υπόλοιπα σε 1 μέρα το πολύ έχουν εξαφανιστεί! Ναι, τη βιοφόρτιση πρέπει να την προσέξω ότ/αν αρχίσουν να γεννάνε οι γαρίδες, αλλά προς το παρόν τα τεστ δείχνουν πολύ καλές τιμές - 0/0/10 αν κάνω αλλαγή μία φορά τη βδομάδα. Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
14 ευρω το τετραγωνικο ή ολα τα τζαμια σου στοιχισαν? Οταν λες αισχος κοψιμο τι εννοεις? (απλα εχω στο νου μου να φτιαξω και εγω κανα ενυδρειο και κοιταω λιγο για να βρω τζαμια).
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Όλα τα τζάμια κόστισαν 14eu. Tο 6mm τζάμι είχε 18.5eu ανα τετραγωνικό αν θυμάμαι καλά.
Το μπροστινό τζάμι είχε μία γρατζουνιά, το πίσω 4(!), το ένα πλαϊνό τζάμι ήταν 2mm πιο κοντό, το πίσω τζάμι 1-2mm πιο ψηλό, μερικές άκρες ήταν στραβοκομένες...ευτυχώς βρήκα ένα dremel και τις ίσιωσα γιατί με γυαλόχαρτο δεν ξέρω αν θα γινόταν και πόσες ώρες θα μου έπαιρνε. |
|
||||
|
||||
![]()
Οποτε ακιρο το leroy...
![]() Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχει σημασια.
|
||||
|
||||
![]()
Το λεω γιατι σε μερικα τζαμαδικα εχω ακουσει οτι εχει σημασια. Τους λες θες τοσα τζαμια και κανουν πχ 50, τους λες για ενυδρειο και κανουν 100.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει να ειναι για το ρονταρισμα η αυξηση της τιμης (οχι ομως και διπλασια).
Αλλα δεν χρειαζεται να τα ρονταρεις απαραιτητως. Τα περνας μονος σου ενα ντουκοχαρτο στις ακρες, να μη κοβουν.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη paludarium:650 Λιτρα | kwstas_original | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 226 | 01-03-12 14:55 |
Κατασκευη ενυδρειο 275 λιτρα | theo_ | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 06-08-11 09:08 |
Κατασκευη 700 λιτρα γυαλα+300 σαμπ | reef | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 23-09-10 20:07 |
κατασκευη ενυδρειου DΙY 350 λιτρα | terios | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 25-10-09 13:39 |
κατασκευη ενυδρειου 300 λιτρα..... | terios | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 20-07-09 12:18 |