|
|
|||
|
|||
![]()
Αναβάθμιση - προσθήκη κατοίκων με σύνολο :
2x clownfish + 1x Chromis + 1x Cardinal + 1x γαρίδα αλγοφάγος + 1x ερημίτης blue leg hermit + 1x σαλιγγάρι nassarius + 2x σαλλιγάρια Turbo Snail + 1x κόκκινος αστερίας + 1x μικρό σαλλιγάρι λαθρεπιβάτης ------------------------------------------------------------------------- Στο ενυδρείο προστέθηκε και μια μικρή πανέμορφη γαρίδα καθαριστής, αυτή στη φωτογραφία που είναι κρυμμένη κάτω απ' το βράχο. χωρίς προσαρμογή όπως μου επισήμανε το pet shop όμως μετά από 65' ακριβώς πέθανε μπροστά στα μάτια μας. Ίσα ίσα που τράβηξα τις φωτογραφίες ![]() Τι μπορεί να φταίει γι αυτό το ξαφνικό θάνατο και μετά από τόση ώρα ? Οι μετρήσεις την προηγούμενη το βράδυ ήταν κανονικές με αμμωνία & νιτρώδη στο μηδέν, νιτρικά στο 15, φωσφορικά-χαλκός-πυριτικά στο μηδέν, alkalinity στο 11,2 μαγνήσιο στο 1340 και ασβέστιο στο 380. Ph στο 8-8,2 αλατότητα στο 1025-1026 και θερμοκρασία στους 27οC. Δώστε σας παρακαλώ μια ένδειξη διότι εκτός τους ότι στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ, θέλουμε να επιχειρήσουμε να ξαναβάλουμε μια τέτοια γαρίδα, αλλά αν δεν βρούμε την αιτία ΔΕΝ θα το τολμήσουμε ! Ευχαριστούμε |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο φίλος στο Pet shop επέμενε να την εισάγω στο ενυδρείο χωρίς προσαρμογή,
αφού μου επιβεβαίωσε ότι στο παρελθόν πολλές γαρίδες πέθαναν κατά την προσαρμογή. Έτσι ακολούθησα κι εγώ τις οδηγίες του ... Επειδή δεν έχω εμπειρία, αν φταίει όντως του ότι δεν έκανα προσαρμογή δεν θα έπρεπε να ζήσει πολύ λιγότερο το ζωντανό να τα την είσοδό του στο ενυδρείο. Μου κάνει εντύπωση ότι έζησε λίγο πάνω από 1 ολόκληρη ώρα και φαινόταν καλά !! |
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ δεν ακούω τους Πετσοπαδες... ακούω τα παιδιά του φόρουμ που δεν έχουν την λογική να πουλήσουν παρά μόνο να βοηθήσουν...!!!
ΠΕΤΣΟΠΑΔΕΣ = $$$$ και τίποτα άλλο |
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρείο μέχρι χτες κατοικούσαν τα 2 κλόουν, μαζί με μια γαρίδα αλγοφάγο, έναν ερημίτη, το νασάριους σαλιγγάρι και το μικρό λαθρεπιβάτη σαλλιγάρι.
Χτες μπήκαν και με τη σειρά που τα γράφω, η γαρίδα καθαριστής χωρίς προσαρμογή ενώ στη συνέχεια το Chromis με το Cardinal με 20' προσαρμογή, και στη συνέχεια ο αστερίας και τα 2 turbo snail με 10' προσαρμογή. Τα κλόουν πήγαν στον κάρδιναλ μόλις μπήκε στο ενυδρείο για αναγνωριστική αλλά αυτός δεν κουνήθηκε και ιδιαίτερα με αποτέλεσμα τα κλόουν να μην τον ενοχλήσουν ξανά και να κυκλοφορούν κανονικά μεταξύ τους και σε πολύ κοντινή απόσταση. Μόλις μπήκε ο Chromis τα κλόουν πήγαν προς το μέρος του και αφού αυτός φοβήθηκε, έκανε πίσω και προς την επιφάνεια, με αποτέλεσμα όλο το απόγευμα δεν τον αφήναν τα κλόουν να κατέβει προς την μέση και το κάτω μέρος του ενυδρείου, αφού έτρεχαν κατά πάνω του και τον οδηγούσαν πάλι στην επιφάνεια. Το βράδυ ο Chromis κοιμήθηκε κάτω από ένα βράχο που χωρούσε μόνο αυτός ως ο μικρότερος από όλα τα ψάρια. Σήμερα το πρωί ήταν όλα μαζί, οι κλόουν έφαγαν κανονικά, ο Chromis τσίμπησε λίγο, ενώ ο cardinal δεν έδειξε ιδιαίτερη σημασία στο φαγητό αλλά επέμενε να τσιμπάει χαζομάρες απ' τα βράχια. Θα δούμε ... Όλα τα ζωντανά φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση, ο αστερίας μετακινήθηκε από χτες, τα turbo snail επίσης και ο ερημίτης. Γιατί χάσαμε τον γαριδάκι ? |
|
|||
|
|||
![]()
Πιστεύω ότι φταίει η προσαρμογή που δεν της έκανες...!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση όμως χωρίς προσαρμογή, δικαιολογούνται 65 ολόκληρα λεπτά ?
Μου δόθηκε ένα ακόμα σενάριο για το τι μπορεί να φταίει. Η αλατότητα στους 1026 με θερμοκρασία 27oC είναι πάρα πολύ ψηλά. Θα έπρεπε να έχω 1022-1024 στους 27οC. Είναι πιθανό να φταίει αυτό ? Δώστε μου τα φώτα σας, σας παρακαλώ πάρα πολύ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το μικρό μου ενυδρείο | GREMIAN | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-03-11 14:38 |
μικρό ενυδρείο | pantdimi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 03-09-10 22:45 |
Το Μικρό μου Ενυδρείο :P | Perotas | Reef | 32 | 08-05-10 13:25 |
μικρό θαλασσινό | j.p. | Nano Reef | 10 | 11-04-09 22:59 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |