Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-05-12, 23:32
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οχι δεν εχω μπερδευτει

Δεν ξερεις οτι εχει σχεση η θερμοκρασια, με την αφομοιωση της τροφης και το μεταβολισμο?
Μαλλον δεν ξερεις μερικα βασικα πραγματα για τους δισκους οπως και για τα υπολοιπα ψαρια.

Διατηρησες δισκους σε θερμοκρασια κατω απο 29-30C ταιζοντας φουλ καρδια και δεν αντιμετωπισες προβλημα ενδοπαρασιτων?
Αν ναι, εισαι τυχερος.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53117
δεν διατηρης μικρα ψαρια σε χαμιλη θερμοκρασια γιατι δεν τρωνε σωστα (τρωνε λιγο ) και τα δικα μου ηταν ακομα μικρα δεν ειχαν φτασει τελικο μεγεθος και δεν ηθελα να πεσω ουτε καν στους 29
+ οτι αμα τρωνε και αλλες τρωφες και οχι μονο καρδια σπιρουλινα σκορδακι δεν κανουν ενδοπαρασητα ......

οσο κυριε δελτα αν ξερω η οχι αστο να το ξερω μονο εγω και μη με προκαλης......
πεξε με τους καρδιναλιους σου εσυ και ασε τους δισκους για αυτους που τους ειχαν και εχουν
Παλιά 15-05-12, 23:54
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Αν λοιπον εσυ κυριε Χαρη, που ειχες δισκους, δεν ξερεις ουτε θεωρητικα τις σχεσεις αυτες αλλα κι ουτε τις εχεις δοκιμασει πρακτικα ποτε, ασε καλυτερα λοιπον τα σχολια περι μπερδερματος και δεν ξερει τι λεει ενας που παιζει μεν με τους καρδιναλιους του, αλλα αυτα τα γνωριζει (και οχι μονο θεωρητικα).

Καλα δεν ηταν τοσο καιρο που δεν ανακατευτηκαμε??
Ωστοσο αν διαφωνεις σε κατι που εγραψα, γραψε την αποψη σου ομορφα κι ωραια για να γινεται συζητηση και μη με προκαλεις με υποτιμιτικα σχολια γιατι οποιος προκαλει και κανει μαζι και λαθος, την παταει χειροτερα.
Οταν θα κανεις παραθεση σε ποστ μου θα εισαι προσεκτικος πως με σχολιαζεις, για να κανω και εγω το ιδιο, και ολα θα πανε καλα.

Και για οποιον δεν καταλαβε εχουμε προηγουμενα
-------------------------------------------------------------------

Επισης Helen εκτος απο τη θερμοκρασια, που θα ειδες και επιφανειακα καποια πραγματα στο λινκ που εβαλα πιο πανω, παιζουν πολλα ακομα ρολο στο ταισμα με φουλ καρδια.
Οσο δεν γνωριζεις λεπτομεριες γενικα στα ενυδρειακα θεματα, πηγαινε by the book και μην κανεις ακομα πειραματα και ακραιες κινησεις (οπως η ψαροσυνθεση σου ).

Οταν θα διορθωσεις το ενυδρειο και θα το κανεις κανονικο δισκοενυδρειο, θα περασεις να σου δωσω και καρδια σπιτικια (που ταιζω τους καρδιναλιους ) να δοκιμασεις στα ψαρια σου.
(Τωρα ομως που ξερω πως εχεις δισκους .... γαριδες δεν ξαναπαιρνεις - κι αυτες καρδια τρωνε καπου καπου γιαυτο ειναι ετσι )
Παλιά 16-05-12, 00:36
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν λοιπον εσυ κυριε Χαρη, που ειχες δισκους, δεν ξερεις ουτε θεωρητικα τις σχεσεις αυτες αλλα κι ουτε τις εχεις δοκιμασει πρακτικα ποτε, ασε καλυτερα λοιπον τα σχολια περι μπερδερματος και δεν ξερει τι λεει ενας που παιζει μεν με τους καρδιναλιους του, αλλα αυτα τα γνωριζει (και οχι μονο θεωρητικα).

Καλα δεν ηταν τοσο καιρο που δεν ανακατευτηκαμε??
Ωστοσο αν διαφωνεις σε κατι που εγραψα, γραψε την αποψη σου ομορφα κι ωραια για να γινεται συζητηση και μη με προκαλεις με υποτιμιτικα σχολια γιατι οποιος προκαλει και κανει μαζι και λαθος, την παταει χειροτερα.
Οταν θα κανεις παραθεση σε ποστ μου θα εισαι προσεκτικος πως με σχολιαζεις, για να κανω και εγω το ιδιο, και ολα θα πανε καλα.

Και για οποιον δεν καταλαβε εχουμε προηγουμενα
-------------------------------------------------------------------
παρολα αυτα κυριε δελτα συνεχιζεις να τρωγεσε αλλα

δε.....................

μιλαω για πραγματα που τα εχω κανει πραξη και ηδη σου απαντησα στο θεμα θερμοκρασιας αλλα διαβαζεις οτι θες.....

οστοσω μη μηλας αν δεν ξερεις δεν ειναι κακο
η καλος η κακος δεν ειχες ποτε δισκους πως λες τη γνωμη σου για αυτα τα ψαρια? ?
διαβασες για αυτους ?
η σου εκανε φροντιστηριο κανενας τρανος εκτροφεας που και ετσι να ειναι παλι δεν τους ξερεις αν δεν τους ζησεις

και εγω ξερω και ξεβυδονω και εχω διαβασει και 1000 τευχη F1 ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΕ F 1 ?????
Παλιά 16-05-12, 02:35
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
μιλαω για πραγματα που τα εχω κανει πραξη και ηδη σου απαντησα στο θεμα θερμοκρασιας αλλα διαβαζεις οτι θες.....
Αλλο καταλαβα απο αυτα που εγραψες.
Παράθεση:
τι δουλια εχει η θερμοκρασια με την καρδια ??????
Παράθεση:
...δεν ειχαν φτασει τελικο μεγεθος και δεν ηθελα να πεσω ουτε καν στους 29
Δεν εχω καταλαβει ακομα που διαφωνεις και τι προτεινεις.
Για να μη το τραβαμε αλλο.
Εχεις διατηρησει τελικα ποτε δισκους κατω απο 29C και ταιζες φουλ καρδια (εστω και με σκορδο, αν και - για οποιον αναγνωστη ταιζει diy - ετσι κι αλλιως στην diy καρδια συνηθως βαζουν σκορδο, και το πολυ σκορδο δεν κανει καλο ) και ετσι εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν επηρεαζει η θερμοκρασια.
Προτεινεις να ταιζει ασχετως θερμοκρασιας?
Τι αλλο πρεπει να προσεξει οταν ταιζει καρδια?
Παλιά 16-05-12, 11:51
Senior Member

Προεπιλογή

θα το παρουμε απο την αρχη

οταν τα δισκακια ειναι μικρα πρεπει να τρωνε πολυ και συνεχεια (πως το καταφερνουμε αυτο ανεβαζοντας τη θερμοκρασια στους 30 ακομα και 31 καμια φορα σε περιπτοσεις που μερικοι δε μας τρωνε και μενουν πισω )

στα δισκακια δεν ειναι σωστο να ταιζουμε συνεχεια καρδια γιατι μεγαλονουν απο τη μια ποιο γρηγορα αλλα απο την αλλη κανουν λιπος και καποια στηγμη θα τα χτυπησει και αλλου ( αρα ξεχναμε το μονο καρδια )

τωρα εκει που διαφωνο αν ταιζεις καρδια στους 29 μαζι με σκορδο και σπυρουλινα δισκολα θα εχεις ενδοπαρασητα απλα η καρδια ειναι δυσκολοχονευτη και πρεπει να αναιβασουμε το μεταβολισμο του ψαριου για να την χονευει ποιο γρηγορα και να θελει να τρωει συνεχεια ιδικα αν το ψαρι ειναι μικρο που θελουμε να του προσφερουμε ολες της βιταμηνες και προτεινες για να μεγαλοσει καλα

μη ξεχνας οτι οι δισκοι στη φυση δεν εχουν δει ποτε καρδια (ειναι σα να ταιζεις εναν ελεφαντα μπριζολες δεν θα αρωστησει ?)

τι αλλο να προσεξει με την καρδια χμμμ

η καρδια ειναι η ποιο βρωμερη τρωφη που μπορεις να ταισεις εγω οταν ταιζα καρδια εκανα αμεσος αλλαγη νερου 30-40 %

και κατι ακομα το ενυδρειο της helen ειναι απλα ακαταληλο για μεγαλωμα δισκον

εγω τι θα εκανα

θα εδιωχνα φυτα και γαριδες και οτι αλλο ψαρακι δεν αντεχει τους 30 + θα εβαζα 2 ριζες ισα ισα για να κρυβοντε αμα θελουν θα αδειαζα το βυθο απο της πετρες θα αφηνα μονο την αμμο για να βρισκουν ολη την τρωφη και να σκουπιζετε ευκολα θα κρατουσα ουδετερο ph και θα εκανα πολυ πολυ συχνες αλλαγες και θα ταιζα τρωφες πλουσιες και καλες και μολις αρχηζανε να μεγαλονουν τα δισκακια σε μεγεθοσ 15+ θα εριχνα θερμοκρασια και θα εβαζα και φυτα και ολα τα υπολοιπα και δε θα ταιζα καρδιες κλπ συχνα

η καλος η κακος οι δισκοι δεν ειναι σαν τα αλλα ψαρια εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες και κανενας κανονας δεν μπορει να τους συμπεριλαβη μια και ο καθε ενας ειναι ενα ξεχοριστο καιφαλαιο
Παλιά 16-05-12, 13:26
Professor

Προεπιλογή

Συμφωνω απολυτως σε ολα.

Η θερμοκρασια που ανεφερα ως βασικο παραγοντα στο ταισμα καρδιας, και διαφωνησες (κι ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι), αυτο τα πραγμα κανει που γραφεις και εδω.
Δεν ειπα κατι διαφορετικο.

Παράθεση:
τωρα εκει που διαφωνο αν ταιζεις καρδια στους 29 μαζι με σκορδο και σπυρουλινα δισκολα θα εχεις ενδοπαρασητα απλα η καρδια ειναι δυσκολοχονευτη και πρεπει να αναιβασουμε το μεταβολισμο του ψαριου για να την χονευει ποιο γρηγορα και να θελει να τρωει συνεχεια ιδικα αν το ψαρι ειναι μικρο που θελουμε να του προσφερουμε ολες της βιταμηνες και προτεινες για να μεγαλοσει καλα
Παράθεση:
μη ξεχνας οτι οι δισκοι στη φυση δεν εχουν δει ποτε καρδια (ειναι σα να ταιζεις εναν ελεφαντα μπριζολες δεν θα αρωστησει ?)
Συμφωνω και παλι.
Δεν μπορεις να απαγορευσεις ομως σε καποιον να θελει να κανει τα ψαρια του τουμπανο στην πρωτεινη, ή να τα βοηθησει προσωρινα αν εχουν παρει την "κατω βολτα" στην αναπτυξη.
Τουλαχιστον, ας μη το κανει μεγαλυτερο το λαθος, με λαθος θερμοκρασια
Παλιά 16-05-12, 14:03
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: XANIA
Προεπιλογή

P.s υπάρχου καρδιές diy που λερώνουν και υπάρχει και η καρδια του stendker που δεν λερώνει μιας και δεν διαλύεται όπως επίσης δεν είναι full πρωτεΐνη αλλα μόλις 12.14 % οποτε ταΐζεις καθημερινά
και αν θες μονο καρδια , μέχρι και τις ανεμώνης που είχα στο μεσογειακό ορισμένες φορες γαρίδες τις έφτυνε τον stendker ποτε
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές