|
|
|||
|
|||
![]()
Βασκά, εγώ ξέρω πως δεν είναι καλό τα ψάρια να είναι κοντά σε παράθυρα! Πρέπει (αν μπορείς) να το απομακρίνεις λίγο από εκεί και να ανάβεις το φώς περίπου 12 ώρες την ημέρα! Επίσης τα ψάρια τα ταϊζω 1 φορά την μέρα κάθε πρωι! Ο γλυφτης που θελεις να πάρεις είναι ΒΑΣΙΚΟΣ για κάθε ενυδρείο! Τρέφεται με "¶λγη" (φυτό που τρέφεται με αμμωνία [εξαιρετικά επικύνδινο για ένα ενυδρείο])! Επίσης ένας γλύφτης δεν τρέφεται με "φυλαράκια" (όπως τα περισσότερα ψάρια), αλλά με "Wels Chips"! Τον θερμοστάτη (απ' ότι ξέρω) ΔΕΝ πρεπει να τον κλεινεις ποτε! Ειναι αυτορυθμιζόμενος και μολις η θερμοκρασια φτασει στους 26 βαθμους κελσιου (ιδανικη θερμοκρασια) κλείνει αυτόματα (αυτό σίγουρα το ήξερες κι από μόνος σου απλα το αναφέρω για τοιχόν απορίες)! Τέλος όσο αφορά τα είδη ψαριών (επειδή δεν το ξέρω και πολύ καλά αυτό το θέμα) όταν έχεις μικρά σε μέγεθος ψάρια ΔΕΝ πρεπει να τα βάζεις με μεγάλα ψάρια γιατι πολλές φορές τα τρώνε ή τα τραυματίζουν ΠΟΛΥ σοβαρα και έπειτα πεθαινουν! Γι'αυτο όταν παρατηρείς τάσεις επιθετικότητας μεταξυ δυο ψαριών καλό είναι να πας το επιθετικο ψάρι πίσω και να π΄ρεις κάτι ποιό ηρεμο (το οποιο "τεριαζει" με τα άλλα είδη ψαριών)!
Στέφανος... |
|
||||
|
||||
![]()
Οι 12 ώρες είναι πολλές, ειδικά για ένα low tech ενυδρείο.
Όσο για το πόσο απαραίτητοι είναι οι "καθαριστές": http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32647
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Όντως οι 12 ωρες ειναι πολλες! Κάν' τες 10! Όσο για την άλγη φιλε μου δεν ειναι μονο αντιαισθητικη, αλλα ΠΟΛΥ επικυνδινη! Όπως ειπα τα περιτόματα των ψαριών περιέχουν "αμμωνία" με την οποία τρέφεται η "άλγη"! Όταν η άλγη αυξηθει παρα πολύ τα ψαρια ειναι πλέον εκτεθημένα στο να "αρρωστήσουν' (απο την αμμωνία)! Όσο για τους γλύφτες ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ οταν μεγαλωσουν τους πας πίσω στον pet-shop απο όπου τους πήρες (ή σε έναν φίλο σου) και άιρνεις έναν άλλο μικρό (τιμή γύρω στα 5-10 ευρω οι μικροι γλύφτες)! Αυτά....!
------------------------- Ααα...παίδες και κάτι ακόμα! Ξερετε κανενα site που πουλάει ειδη για ενυδρείο (αλλα λιγο ψαγμενα)"! Θελω να αγοράσω εναν μαγνήτη καθαρισμού για τα τζάμια (όπως ανέφερε πρίν ο gianniwpopi ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη noutsman : 08-05-12 στις 20:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος για την άλγη ή κάποιος στα έχει μάθει λάθος. Η άλγες είναι φυτά και όπως και τα φυτά τρέφονται και με αζωτούχες ενώσεις. Δεν παράγουν αμμωνία (αζωτούχα ένωση) αλλά την καταναλώνουν όταν υπάρχει στο χώρο από απεκκρίσεις των ψαριών. Οι μόνοι τρόποι να παραχθεί αμμωνία από την άλγη είναι να σκοτωθεί-σαπίσει ή να φαγωθεί από κάποιο ψάρι και προφανώς το ψάρι να εκκρίνει αμμωνία, όπως θα έκανε τρώγοντας και οποιοδήποτε άλλο φαγητό.
Σε ένα ισορροπημένο ενυδρείο δε χρειάζονται οι πλέκο και δεν είναι αυτός ο τρόπος που προσεγγίζουμε το χόμπι, για πολλούς λόγους.
|
|||
|
|||
![]()
Ξερω πως η αλγη ειναι φυτο! Απλά αφού τρέφεται με αμμωνία... δεν είναι πιθανό (όταν η άλγη σαπίσει/χαλάσει) αυτή η αμμωνία "να βγει προς τα εξω"? Δηλαδη προς το ενυδρείο, προκαλόντας αρρωστιες στα ψαρια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Με την ίδια λογική βγάλε και τα φυτά σου γιατί αν χαλάσουν θα βγάλουν αμμωνία. Επίσης την ίδια αμμωνια θα βγάλουν και τα ψάρια όταν φάνε την αλγη. Για αυτό έχεις το φίλτρο.
|
|||
|
|||
![]()
..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε μου η αλγη στην πραγματικοτητα ειναι φυτο και σαν φυτο καταναλωνει οτι καταναλωνουν τα φυτα και δεν παραγει αμμωνια.Την αμμωνια την αναλαμβανει το φιλτρο.Μονο το κυανοβακτηριο μπορει να σηκωσει αμμωνια και αυτο οταν αποσυντιθεται.Διαβασε εδω για την αλγη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36876 γιατι μαλλον εχεις μπερδευτει.Οσο για τους "γλυφτες",επετρεψε μου να εχω διαφορετικη αποψη.Εγω τουλαχιστον,οταν αγοραζω ψαρι,το αγοραζω με σκοπο να το κρατησω και οχι να το δωσω πισω(για αυτο και δεν ειχα ποτε τετοιο ψαρι).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Για αλλα πηγα αλλα πηρα! | Γιώργος Κ | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 62 | 25-09-09 15:29 |
Αρχαριος (Συμβουλες) | gkampanis | Δίσκοι | 3 | 21-05-09 10:57 |
ΔΙΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 14 | 24-12-07 13:09 |
Γνωμη, κριτικη, διαθεση βιβλιογραφιας για το θαλλασινο | Discos | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 0 | 26-10-04 13:30 |