|
|
||||
|
||||
![]()
εγω πιστευω οτι τα ψαρια εχουν απο μονα τους γειωση αλλα δεν ξερω κιολας....
εγω θα εβαζα γειωση αλλα θα εβρισκα και αλλον ενα θερμοστατη να δοκιμασω μηπως εχουν προβλημα οι παλιοι |
|
||||
|
||||
![]()
εγω θα επαιρνα καινουριο θερμαντικο κατευθειαν.κοιταξε το και το πολυπριζο ομως καλου κακου.και δοκιμασε να το συνδεσεις και σε αλλη πριζα στον τοιχο.και δοκιμες με δοκιμαστικο.οχι με το χερι!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχει διαρροή κάποια ηλεκτρική συσκευή στο ενυδρείο σου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Το να βάλεις γείωση στο ενυδρείο δεν είναι μία λύση που θα σταματήσει τη διαρροή. Το νόημα είναι ότι αν έχεις διαρροή και έχεις γειώσει το ενυδρείο θα πέσει στον πίνακά σου το ρελέ διαφυγής (κανονικά πρέπει να έχεις εκτός αν έχει κάνει μ... ο ηλεκτρολόγος οπότε και θα πρέπει να βάλεις). Αυτό είναι ένα μέσο προστασίας σε περίπτωση που παρουσιαστεί διαρροή, οπότε να μη σε σκοτώσει. ¶μα ξέρεις ότι έχεις διαρροή δεν έχει κάποιο νόημα αυτή η ιστορία. Τα ψάρια δε νομίζω ότι έχουν κάποιο θέμα.
Τσέκαρε σίγουρα ποιες είναι οι συσκευές που σε χτυπάνε. Αν έχεις κάποιο πολύμετρο μπορεί να σε βοηθήσει. Δες μήπως φταίνε τα φώτα. Και πολλή προσοχή! Το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι! Αν δεν ξέρεις τι κάνεις τα πετάς και παίρνεις καινούργια, δε βάζεις τα χέρια σου για δοκιμές.
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρια ζουνε τρωνε και απλωνουν αυγα κανονικοτατα δεν μοιαζουν να τους ενοχλει κατι.Απλα ο φοβος μου ειναι αν οταν ειναι χτυπημενα γιατι ενταχει δισκοι ειναι τσαμπουκαδες ανα διαστηματα εχουν ειδηκα οταν θελουν να απλωσουν αυγα νιωθουν οτι τους χτυπαει ρευμα γιατι δεν ξερω ποσο καιρο εχω αυτην την διαρροη και αν πονανε καιρο τωρα θα το εχω φοβερες τυψεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τα χτυπάει ρεύμα. Εσένα χτυπάει όταν κλείνεις κύκλωμα βάζοντας μέσα τα χέρια σου. Δεν είναι παιχνίδι αν είναι από διαρροή.
|
|||
|
|||
![]()
Οχι οχι παιδια με δοκιμαστικο το εκανα και εγω.Ρελε φυσικα και εχω.Οταν λεω οτι ενιωσα ρευμα μην φανταστεις κατι τραγικο ισα ισα σαν τσουξιμο καπως.Το κανουν μεχρι στιγμης 2 θερμοστατες τι να πω δεν ξερω.Το ρελε σε καμια περιπτωση δεν επεσε.Ειμαι και σκραπας τελιως στα ηλεκτρολογικα και δεν ξερω να βγαλω ακρη ιδιαιτερα.Θα δοκιμασω και να το βαλω σε αλλη πριζα μηπως ειναι αυτο.Μεχρι εχθες παντως οπου δεν ειμουν χτυπημενος εγω στα χερια ποτε δεν με ειχα ξανανιωσει ρευμα και ακομα και τωρα με το αλλο χερι μεσα δεν νιωθω τιποτα.
|
|
|||
|
|||
![]()
για μενα καλυτερα να δεις πιο εχει διαροη και να το διορθωθεις μην μπερδευτης και σε τηναξει το ρευμα καμια μερα και βγεις καμενος!!!
εμενα εχανε απο ενα φιλτρο sun sun και το αλλαξα... |
|
|||
|
|||
![]()
Ηλπιζα να γλιτωσω την 50ρουμπα σε αυτους τους χαλεπους καιρους αλλα οπως το βλεπω τελικα δεν την γλιτωνω.Ευχαριστω παντως παιδια μαλλον θα παω για καινουργιο θερμοστατη
------------------------- Ισχυει οτι μπορει να αναβει λογο επαγωγικου ρευματος το κατσαβιδι?Γιατι ρε παιδια η αληθεια ειναι πως αν ειχα οντως διαρροη δεν επρεπε να πεφτει το ρελε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη StefanosS : 05-05-12 στις 12:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ρελε γιανα πεσει νομιζω οτι θελει να εχει καποιο ποσοστο διαροης και οχι 1-2-10watt αλλα δεν ειμαι και σιγουρος παντος καλο ειναι να το αλλαξεις....
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια ΜΗΝ βαζετε γειωσεις στα ενυδρια, ειναι λαθος για πολλους και διαφορους λογους.
Η καλυτερη λυση προστασιας ειναι μετασχηματιστες 1:1 (δηλαδη παιρνουν 220 και βγαζουν 220 και κανουν απλως γαλβανικη απομονωση) Ειναι σχετικα φθηνοι και βρισκονται ευκολα σε μεγαλα ηλεκτρολογεια (και σε μαγαζια που ασχολουνται αποκλειστικα με τυλιγματα μετασχηματιστων ειναι ακομα φθηνοτεροι) Το ρελαι δεν εξαρταται απο τα watt αλλα απο τα mA, συνηθως ειναι στα 60 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαρροη στο ενυδρειο..... | tyxeros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 27-12-09 11:02 |
Διαρροη!!!! | skullman2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 14-01-09 19:38 |
Διαρροη ρευματος | poseidonbc | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 25-04-08 10:08 |
διαρροη | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 15-06-05 01:41 |
διαρροη SOS | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 28-04-05 09:23 |