|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω αν θα σε διευκολυνω ή θα σε μπερδέψω περισσότερο!!
Αγόρασα χθες τέσσερα ανεμιστηράκια 80άρια για να φτιάξω και γω ένα συστημα ψύξης μιας και πλέον οι θερμοκρασίες είχαν ξεπεράσει τους 28. Έχω και δύο 120άρια τα οποία κάθονται στο ντουλάπι. Σήμερα έβγαλα το μεσαίο φλαπ (ίδιο με το δικό σου είναι νομίζω), και στερέωσα τους ανεμιστήρες με πρόχειρο τρόπο να δω αν κάνουν δουλειά!Τους ένωσα μεταξύ τους, τα σύνδεσα και με ένα τροφοδοτικό 12V 1.3A και τα άφησα να δουλεύουν.Τα δύο τα έβαλα στις άκρες (που έχει κενό), να φυσάνε το νερό, και τα δυο στη μέση, ακριβώς πάνω από τις λάμπες να τραβάνε αέρα προς τα έξω. Το έκανα όλο αυτό κατα τις 3 το μεσημέρι και έφυγα για δουλειά.Το ενυδρείο εκείνη την ώρα έγραφε 27.5.Γύρισα πριν λίγο και η θερμοκρασία μου ήταν 23.5!!! (Εννοείται πως το έβγαλα απ την πρίζα). Να τονίσω οτι τα ανεμιστήρια είναι turbo x απ το πλαίσιο 3,90Ε το ένα!! Θόρυβο δεν κάνουν σχεδόν καθόλου, και δουλεύουν 1800rpm 0.14A! Πιστεύω και στις μεγάλες ζέστες θα κάνουν δουλειά, άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι να κατεβάζουν τη θερμοκρασία τόσο πολύ! Το μόνο θέμα είναι αυτό που σου έγραψα και πιο πάνω, οτι οι ανεμιστήρες αυτοί δε χωράνε ανάμεσα στο καπάκι και στις λάμπες,επομένως θα πρέπει να τους βάλω από πάνω!Μάλλον θα κοιτάξω να κόψω ξύλο ή πλαστικό ακριβώς στο σχήμα του φλαπ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν ειναι ανοιχτο το καπακι δεν χρειαζεται να φυσαει προς τα εξω καποιο ανεμιστηρακι.
Ψυξη μπορει να γινει κι ετσι και με αλλους προχειρους τροπους και φυσικα αυτο ειναι το πρωτο ζητουμενο, ακομα και με ενα κοινο ανεμιστηρα με ποδι να χτυαει το ενυδρειο. Στο πρωτο μου ενυδρειακι, εβγαλα το πρωτο καλοκαιρι με ανοιχτο το καπακι και με ενα ανεμιστηρακι μπαταριας απο αυτα που ειναι για το προσωπο, με πατεντα συνδεση με τροφοδοτικο και κατι ξυλακια απο σουβλακι για να στηριζεται πανω απο το ανοιγμα του καπακιου ![]() Απο εκει και μετα κοιταμε να βελτιωσουμε τη λειτουργια (πχ ανοιχτο καπακι εινα επικινδυνο με μερικα ψαρια, ή χωρις controller γινεται ανεξελεγκτα η ψυξη και μπορει να εχουμε ασχημα αποτελεσματα, ειναι σαν αν εχουμε θερμαντηρα χωρις ρυθμιση θερμοκρασιας) και το θεαμα με τις διαφορες λυσεις που υπαρχουν.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ανεμιστηρακια | giwrgos_1977 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 44 | 19-06-14 00:12 |
diy ανεμιστηρακια | johnb | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 44 | 03-05-12 22:11 |
ανεμιστηρακια | Gladiator | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 12-09-11 20:15 |
ανεμιστηρακια | linos21 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 18 | 11-05-10 16:04 |