|
|
||||
|
||||
![]()
Απ' ότι είδα το φάρμακο που χρησιμοποίησες είναι 100% μετρονιδαζόλη, οπότε μπορείς να συνεχίσεις με Flagyl των 500ων.
Η θεραπεία που προτείνω είναι: 1η μέρα- 1 κάψουλα ανά 100λίτρα, ανεβάζεις λίγο θερμοκρασία και αερισμό (με αεραντλία) 2η μέρα-50% αλλαγή νερού, ίδια δόση φάρμακο, προσθήκη epsom salt αν έχεις (1 κουταλάκι γλυκού περ. ανά 25 λίτρα) 3η-ίδια δόση φάρμακο 4η-50% αλλαγή, ίδια δόση φάρμακο, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής 5η-ίδια δόση φάρμακο 6η-50% αλλαγή, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής Προσάρμοσε την ανάλογα. Epsom βρίσκεις σε μαγαζί με χημικά ή σε φαρμακείο (συνήθως αυτά που ασχολούνται με ομοιοπαθητικά, έχουν).Πρόσεξε μη σου δώσουν ότι να 'ναι. |
|
|||
|
|||
![]()
είμαι στην 5η μέρα θεραπείας, και τουλάχιστον δεν έχω άλλες απώλειες εκτός από τα 2 ψαράκια. εκτός από το 3 τις παρέας που είναι άρρωστο, όλα τα άλλα φαίνονται μια χαρά, τρώνε (την τροφή την μουλιάζω και βάζω flagyl μια φορά την ημέρα), και είναι κινητικά. αύριο θα κάνω και μία καλή αλλαγή νερού 30 - 40% και θα βάλω άνθρακα. θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχω άλλο θύμα.
------------------------- τελείωσα με την θεραπεία, και θα κάνω αλλαγη νερού και χρηση ανθρακα. Θα ηταν καλό να απομακρύνω το τρίτο ψαράκι που εχει νοσήση και ειναι ακομα στρεσαρισμένο ή να το αφήσω ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη n_vergopoulos : 05-05-12 στις 10:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το ψάρι που είχε νοσήσει τρώει? έχει πρήξιμο? πως συμπεριφέρεται?
|
|
|||
|
|||
![]()
το ψάρι ειναι κρυμμενο σε μια τρύπα και ειναι σε καλυτερη κατασταση απο οτι ήταν τις προηγουμενες μέρες. το ειχα δει τις προηγούμενες μέρες να τρωει αλλα μερικες τροφες τις ξαναεφτυνε. το πρήξιμο εχει ελαφρός υποχωρήση και δεν υπαρχει και η ασπρη κλωστη στην κοιλια του. απλα ρωτάω αν πρεπει να το απομακρύνω γιατι αν προήλθε απο στρες το bloat, πάλι δεν στρεσάρετε το ψάρι αφου δεν άλλαξε κάτι εκτός απο την απόλεια της παρέας του, άσχετα αν επιασε η θεραπεία ??? να συνεχίσω το flagyl στην τροφη ??
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ΄αυτή τη φάση εγώ θα συνέχιζα να ταΐζω τροφή μουλιασμένη σε flagyl και να παρακολουθώ την εξέλιξη.
|
|
|||
|
|||
![]()
οκ. ευχαριστώ. να σε ρωτησω και κατι άλλο. τωρα που τέλειωσε η θεραπεία μπορώ να προσθεσω ψαρια ή ειναι νωρίς ακόμα ??
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα περίμενα να περάσει τουλάχιστον κάνας μήνας και μόνο όταν δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη ασθένειας.
|
|
||||
|
||||
![]()
κανε λιγο οπα....
δεν θα φυγει το ενυδρειο... περιμενε κανα μηνα...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μάλλον Bloat | komori | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 08-05-12 12:05 |
Πάλι ... | Γιώργος Κ | Δίσκοι | 50 | 11-02-10 15:56 |
Malawi bloat | george1981 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 05-10-09 15:36 |
OSCARΙΝΑ: MALAWI BLOAT Η ΕΓΓΥΗΜΟΣΥΝΗ | WILD_RIDER | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 29-11-07 07:59 |
Ασχημα Συμπτωματα Melanochromis johanni - Bloat? | Discos | Malawi | 3 | 13-05-03 19:52 |