Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-04-12, 22:10
Το avatar του χρήστη kouman
kouman Ο χρήστης kouman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: τυρναβος / λαρισας
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kouman
Προεπιλογή

μετα απο ποσες μερες αρχησαν να χτυπανε οι λοτοι μεσα στο μπουκαλι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-12, 06:16
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kouman Εμφάνιση μηνυμάτων
μετα απο ποσες μερες αρχησαν να χτυπανε οι λοτοι μεσα στο μπουκαλι?
Σε 3-4 μέρες εμφανίσεται ο πράσινος βλαστός! Στην εβδομάδα, η εξέλιξη του φυτού είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-12, 11:17
Το avatar του χρήστη spinspan
spinspan Ο χρήστης spinspan δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Νέα Μάκρη
Προεπιλογή

Έχω ένα πρόβλημα που με απασχολεί και θα ήθελα λίγο από την εμπειρία σας. Το skimmer και την αντλία τα λειτουργώ 24/7. Πριν από 25 ημέρες έβαλα μέσα τέσσερα χρυσόψαρα comets. Πριν από τρεις μέρες έβαλα σε διάτρητες γλάστρες μερικά υδροχαρή φυτά (ευτυχώς με την ελάχιστη θολούρα λόγω της άμμου), καθώς και Salvinia natans.
Από τη πρώτη ημέρα της φιλοξενίας των ψαριών μου, προέκυψε το γεγονός ότι κάθε φορά που έβαζα τη τροφή των ψαριών μου στην επιφάνεια της λίμνης την απορροφούσε το skimmer πριν ακόμα έρθουν τα ψάρια να φάνε. Πραγματικά δε ξέρω με τι ζουν τα δύστυχα, και δυσκολεύομαι να σκεφτώ ένα τρόπο να τα φυγαδεύσω σε ενυδρείο κάποιου εθελοντή. Το μόνο που κάνω είναι κάθε ένα με δύο βράδια να βυθίζω τη τροφή από μόνος μου. Αυτό που παρατηρώ είναι μια αδιαφορία των ψαριών μου στις περισσότερες φορές. Τσιμπολογάνε λίγο και μετά φεύγουν. Επίσης οι μόνες ώρες που τα βλέπω να δραστηριοποιούνται είναι οι νυχτερινές. Την υπόλοιπη ημέρα είναι κριμένα σε πτυχές του liner ή κάτω από την αντλία, ενώ ακόμα και τα απογεύματα που κάνουν την εμφάνισή τους, με το που με βλέπουν εξαφανίζονται σε χρόνο dt. Δε ξέρω τι να πω. Φοβάμαι μήπως τα στρεσάρω και αποφεύγω γενικά να πλησιάζω. Από την άλλη ανησυχώ μήπως τα "ξεκάνω" από τη πείνα. Στο μυαλό μου έχω εικόνες (χωρίς καμία προσωπική εμπειρία) με ψαράκια που κινούνται ακατάπαυστα σε όλα τα μήκη και πλάτη των ενυδρείων και που ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να τραφούν. Αυτά που φιλοξενώ είναι πολύ ντροπαλά, και προτιμούν το λιγοστό πράσινο "χαλάκι" της λίμνης.
Παραπλεύρως το skimmer με προβλημάτισε πρόσφατα και με τη Salvinia natans, αφού σε 2 λεπτά την είχε καταπιεί και έβριζα θεούς και δαίμονες. Τελικά πήρα ένα μεγάλο διάτρητο καλάθι και έριξα το φυτό μέσα μέχρι τουλάχιστον να δω να προκόβει και έπειτα να δω τι θα κάνω.
Αλήθεια τι κάνετε οι υπόλοιποι όταν ταΐζετε τα ψάρια σας; Σταματάτε τη ροή του skimmer; Κι όσοι έχετε φυτά που επιπλέουν πως αποφεύγετε να τα καταπιεί η υπερχείλιση;
Αυτά προς το παρών ....

Παλιά 06-05-12, 11:46
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Να σου πω τι να κάνεις για να αποφύγεις αυτό το ενδεχόμενο. Να αγοράσεις ένα σωλήνα ηλεκτρολόγου (κοστίζει κάπου 1 ευρώ). Να τον κόψεις στο 1,5 μέτρο λιγίζοντας τον ώστε να δημιουργήσεις ένα στεφάνι, όπως αυτό του χούλα-χουπ Το συγκεκριμένο στεφάνι, αν το τοποθετήσεις στο νερό, θα παραμένει στην επιφάνεια του νερού, όπου θα ρίχνεις την τροφή εσσωτερικά του κύκλου που δημιουργείται. Μπορεί κιόλας να το στεραιώσεις σε σημείο που επιθυμείς. Αν θέλεις, μπορείς κάλλιστα να το αφαιρείς από τη λίμνη σου όταν τα ψάρια σου, καταναλώσουν όλη την τροφή που τους έριξες.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-12, 12:58
Junior Member

Προεπιλογή

Σούπερ ιδέα!!! Να σκεφτείς που κάτι ανάλογο υπάρχει και στο εμπόριο και από το κώλυμα μου δεν το θυμόμουν καν.
Να είστε όλοι καλά.
Παλιά 07-05-12, 23:46
Junior Member

Προεπιλογή

Επιτέλους! Είδα για πρώτη φορά τα ψάρια μου
Πήρα ένα κομμάτι ενός είδους φελιζόλ που βρήκα σε συσκευασία ενός blade server, και το κουλούριασα στερεώνοντας τις άκρες του με κολλητική ταινία συσκευασίας

Μέσα στη κουλούρα έριξα τη Salvinia natans χωρίς να φοβάμαι πλέον μήπως την φάει η μαρμάγκα, όπως επίσης και την τροφή που επιτέλους είδα να την τιμούν δεόντως οι φιλοξενούμενοί μου. Μάλιστα παρατήρησα ότι τσιμπολογούν κάποιες φορές και το φυτό αλλά χωρίς υπερβολές...

Ευχαριστώ για την έμπνευση

Παλιά 08-05-12, 15:47
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από spinspan Εμφάνιση μηνυμάτων
Επιτέλους! Είδα για πρώτη φορά τα ψάρια μου
Πήρα ένα κομμάτι ενός είδους φελιζόλ που βρήκα σε συσκευασία ενός blade server, και το κουλούριασα στερεώνοντας τις άκρες του με κολλητική ταινία συσκευασίας

Μέσα στη κουλούρα έριξα τη Salvinia natans χωρίς να φοβάμαι πλέον μήπως την φάει η μαρμάγκα, όπως επίσης και την τροφή που επιτέλους είδα να την τιμούν δεόντως οι φιλοξενούμενοί μου. Μάλιστα παρατήρησα ότι τσιμπολογούν κάποιες φορές και το φυτό αλλά χωρίς υπερβολές...

Ευχαριστώ για την έμπνευση

Αν υπηρχε τροπος το skimmer θα ρουφαγε και την κουλουρα

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-13, 22:41
Το avatar του χρήστη systemdennis
systemdennis Ο χρήστης systemdennis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέα Ιωνία
Προεπιλογή

Συγχαρητήρια, πολύ όμορφη κατασκευή προστέθηκε ήδη στα αγαπημένα θέματα που παρακολουθώ!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές