|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καθώς διάβασα το θέμα σου μου γεννήθηκε μια απορία.....αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος καλύτερα να μας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος...
Υπάρχει πιθανότητα να χάθηκαν τα φυτά από τη θεραπεία που έγινε στο ενυδρείο? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
..μπαααα, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει κανα 3μηνο πρίν το φάρμακο, και το μόνο φυτό που έχω δει οτι μπορεί να επιρρεάζεται απο το συγκεκριμένο φάρμακο, (οι κρυπτοκορίνες) μέχρι στιγμής εξακολουθούν να αναπτύσσονται κανονικά.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα πρέπει να φταίει το νερό της αντίστροφης όσμωσης, καθώς τα φυτά αυτα είναι κατάλληλα για σκληρο νερό νομίζω. Επίσης, λογικά θα πρέπει να μην έχεις καθόλου νιτρικά για να καταναλώσουν (και τα 20 που είχες μπορεί σταδιακά να μειώθηκαν). Η ετζέρια τρέφεται με νιτρικά κυρίως και άν δεν βρίσκει, μαραζώνει. Η βαλισνέρια βγάζοντας δρομείς, εξαντλείται κάποια στιγμή και το μητρικο φυτο αρχίζει και φθίνει σιγά σιγά. Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι αφανίζεται. Το φυτο συνεχίζει και δουλεύει υπογείως, με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι εξαφάνισες και το τελευταιο υπολειμμα, και μετά απο ένα χρόνο να σου εμφανιστουν ξαφνικά νεες φύτρες.
Οσο για το μικροσόρουμ, μπορεί να κάνει μια παύση μηνών (ένα ανέβασμα της αμμωνίας ίσως να το διατάραξε) και να ξαναρχίσει να παίρνει τα πάνω του σε λίγο. Δεν είναι απίθανο. Πάντως νομίζω ότι το μαλακό νερό της όσμωσης, δεν βοηθά τα συγκεκριμένα φυτά. Αν κάνω λάθος, ας πει κάποιος μια γνώμη. |
|
|||
|
|||
![]()
το νερο του ενυδρειου μου (α.ο και λιγο βρυσης) με τιμες gh 7 kh 6, δεν εχει επηρρεασει καθολου τα φυτα μου (πολλες βαλλισνεριες, λευκοκεφαλα, 3 ειδη κρυπτο, νυμφαια). ολα πηγαινουν σφαιρα, ακομα και η νυμφαια που θελει σκληρο νερο πεταει συνεχως καινουρια φυλλα. βεβαια δεν ξερω αν καποια στιγμη αρχισουν και τα δικα μου την κατω βολτα εξαιτιας του νερου (αν οντως οφειλεται σε αυτο η ζημια που εχει παθει ο φιλος παραπανω).
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παρόλου που χρησιμοποιώ και ΑΟ το PH μου είναι άνω του 7, και το ΚΗ στο 7 και το GH παραπάνω, νομίζω πάρα πολύ καλά για τα φυτά... τα νιρικά την ημέρα της αλλαγής ποτέ δεν είναι κάτω του 10, και συνήθως είναι στο 20ή και λίγο παραπάνω... Αυτό με τις βαλισνέρειες όμως δεν το γνώριζα οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω με την πληροφορία που μου δίνεις οτι μπορεί απλά να βρίσκομαι μπροστά σε ενα φυσιολογικό γεγονός. Ούτε για το μικροσόρουμ το ήξερα, "ΈΤΥΧΕ" όμως την ίδια ακριβώς περίοδο να χάσω 3 φυτά (αν εξαιρέσω την πέλια που μπορεί και να μην πρέπει να την εξαιρέσω..) και αυτό με βάζει σε υποψίες οτι "κάτι" συνέβει... Η Θερμοκρασία του ενυδρείου είναι σταθερά 28 βαθμούς φέτος, πέρυσι νομίζω το είχα 27... |
|
|||
|
|||
![]()
μηπως τελικα η παρατεταμενα αυξημενη θερμοκρασια να εκανε κακο στα φυτα σου? δεν αντεχουν ολα τα φυτα στους 28 βαθμους.
|
|
|||
|
|||
![]()
...Είναι και αυτό μια σκέψη, δεν ξέρω, για αυτό την ανέφερα και αυτή την παράμετρο, για να δούμε όμως αν κάποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει ποτέ κάποια παρόμοια κατάσταση, απο τις εμπειρίες των μποστανάδων κάποια άκρη θα βγάλουμε....
|
|
||||
|
||||
![]()
Το μεγαλυτερο προβλημα με την αυξηση θερμοκρασιας ειναι οτι μειωνεται το διαθεσιμο οξυγόνο ... Θα πρεπει να αυξησεις την αναταραξη στην επιφανεια ωστε να φτασεις στο σημειο κορεσμου του οξυγονου ... Αν δεν φτανει ουτε αυτο ... τοτε δεν εχουν μελλον -υποθετω!
Απο την μια ειναι φυσιολογικο μια που οι βιοτοποι των ψαριων σου δεν εχουν πολλα φυτα - ποσο μαλλον τα πιο πολλα που εχεις που χρειαζονται τελειως διαφορετικες παραμετρους στο νερο! Γενικα φυτεμενα με τετοια ψαρια ειναι λιγο δυσκολο ... Απλα κρατας οτι αντεχει ... Αν φανταστω οτι θα ριξεις και Ph για τα ramirezi καπου στο 5-6 με σκληροτητες το πολυ 10 ... τοτε θα δυσκολεψουν ακομα πιο πολυ τα πραγματα! ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα "μη κατάποσης" τροφής και όχι μόνο. | maneni | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 14 | 25-02-12 17:00 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
Πιράνχας "κότες";!! | g4x4 | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 7 | 09-05-08 13:35 |