|
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω το ιδιο πεχαμετρο εχω και εχω παρει τα υγρα της american marine. εχω βρει μερικα βιντεο στο youtube για το πεχαμετρο αυτο και το καλιμπραρισμα του:
http://www.youtube.com/watch?v=6sHbb...eature=related http://www.youtube.com/watch?feature...&v=XpLIJ-Vnlgk στο δευτερο βιντεο βαζει απιονισμενο νερο. εγω εχω μια αλλη απορια... καπου διαβασα στο φορουμ οτι αναλογα με το ph που εχουμε χρησιμοποιουμε και τα αντιστοιχα υγρα, π.χ. εχω γυρω στο 7.5-8 οποτε κανω τα 7 και 10 και αν εχω χαμηλο γυρω στο 5-6 κανω τα 4&7. Αν τα κανω και τα τρια και καλιμπραρω σε ολες αυτες τις τιμες (4, 7 &10) και ειμαι μεσα σε ολα?? δεν νομιζω οτι ειναι λαθος...ε? εγω τωρα εχω ενυδρειο με νερο βρυσης το οποιο θα μαλακωσω στην πορεια...οποτε δεν θελω να το καλιμπραρω μονο για υψηλες τιμες... |
|
||||
|
||||
![]()
εχω και εγω εδω και μια εβδομαδα το ιδιο. σας δουλευει καλα???
εμενα καθε μερα μου τα βγαζει αλλιως. πριν μια εβδομαδα που το καλιμπραρα μου εβγαλε το νερο βρυσης 7.5. προχτες 7.8 και σημερα 8.1 ... καθε μερα θελει καλιμπραρισμα??? |
|
||||
|
||||
![]()
εγω να πω την αληθεια δεν το εχω πολυ καιρο και δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα. μεταχειρισμενο το πηρα, μετρησα μια φορα και μου εβγαλε κατι τρελα και περιμενω να το καλιμπραρω πρωτα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι σκονες, σε νερο ΑΟ ή απιονισμενο.
Αν ειναι υγρα σε μπουκαλακι, μη μπερδευετε τα καπακια απο τα μπουκαλακια τους. Μετα απο το βουτηγμα στο ενα υγρο και πριν βουτηχτει στο αλλο, χρειαζεται ξεπλυμα σε απιονισμενο ή νερο ΑΟ και τιναγμα ή σκουπισμα για να μπει καθαρο στο επομενο υγρο και να μην αναμιγνυονται τα υγρα. Φυλαξη του αυστηρα αναλογα τις οδηγιες του καθενος (συνηθως η ακρη του probe δεν πρεπει να μη στεγνωνει). Καλιμπραρισμα κανονικα θελει πριν απο καθε χρηση. Αυτο το κανουν σε πανακριβα πεχαμετρα, φανταστειτε σε οικονομικα ποσο χρειαζεται.
|
||||
|
||||
![]()
Για την αποθήκευση πρεπει να ειναι στεγνο, κάπου ειχα διαβάσει σε ενα αλλο φορουμ, οι οδηγιες δεν ανφερουν τιποτα.
Οταν το παρελαβα ητανε στεγνο δεν ειχε ουτε υγρο μέσα ουτε βαβμακι τιποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, εφτιαξα τα διαλυματα με νερο α/ο και το καλιμπραρισα.
Εχθες μου εδειξε την ιδια τιμη με σημερα, χωρις να το ξανακαλιμπραρω.
|
||||
|
||||
![]()
να'σαι καλα.Καλη Ανασταση σε ολους!
------------------------- δεν μου ειπε κανεις αν ειναι λαθος να καλιμπραρεις για ολες τις τιμες ph...δηλ 4, 7&10... αν και αν το phμετρο θελει καθε λιγο και λιγακι καλιμπραρισμα τοτε δεν βλεπω να εχει νοημα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos_auk : 13-04-12 στις 19:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλιμπραρισμα eliwell | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 30-10-16 11:47 |
Καλιμπραρισμα Phμετρου | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 21-05-15 11:33 |
σκονη για καλιμπραρισμα PH meter | jimmis1974 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 23-09-11 23:20 |
καλιμπραρισμα η ηλεκτροδιο | paco | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 27-02-09 11:44 |
ph monitor καλιμπραρισμα ? | nikman | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 09-01-07 09:34 |