|
|
||||
|
||||
![]()
Το pH του καθαρού νερού είναι 7 (στους 25°C). Και ναι, καλύτερα σε νερό όσμωσης από νερό βρύσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτηκα, μιας και το νερο οσμωσης εχει σχεδον μηδενικες σκληροτητες, με το που θα πεσει η σκονη, μιας και δεν υπαρχει ο ρυθμιστης (kh) θα παρει αμεσως την τιμη που οριζει η σκονη, ετσι δεν ειναι;
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σε καθαρό νερο, απο οσμωση ειναι καλύτερα.
Εχω το ίδιο , αλλα δεν χρησιμοποιησα τις κινεζικες σκονες ,εχω της american marine ,αυτα http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=516 ph 4 και . ph 7 Αυτο που με παραξένευσε ειναι οτι στην αποθηκευση του δεν πρεπει να είναι βρεγμένο, η σε νερό μέσα. Ενω στους ph controler το ηλεκτροδιο αν στεγνωσει χαλαει.. |
|
||||
|
||||
![]()
Το εχεις συγκρινει με κατι αλλο να δεις πως παει απο ακριβεια;
Φανταζομαι το διαλυμα που φτιαχνεις με την σκονη να μην αλλοιωνεται ε;
|
||||
|
||||
![]()
Συγκρινωντας με τον controller που έχω με ηλετκροδιο της american marine, μετά απο 2-3 μέρες ψιλοχάνει , της τάξης του 0,1 -0,2 , θελει συχνά καλιμπράρισμα.
Για την σκόνη δεν ξέρω αλλα αν δεις το λινκ που σου εστειλα , εχουν φθηνα της american marine και το καλό ειναι οτι είναι ετοιμα υγρά δεν ειναι σε σκόνες. |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω το ιδιο πεχαμετρο εχω και εχω παρει τα υγρα της american marine. εχω βρει μερικα βιντεο στο youtube για το πεχαμετρο αυτο και το καλιμπραρισμα του:
http://www.youtube.com/watch?v=6sHbb...eature=related http://www.youtube.com/watch?feature...&v=XpLIJ-Vnlgk στο δευτερο βιντεο βαζει απιονισμενο νερο. εγω εχω μια αλλη απορια... καπου διαβασα στο φορουμ οτι αναλογα με το ph που εχουμε χρησιμοποιουμε και τα αντιστοιχα υγρα, π.χ. εχω γυρω στο 7.5-8 οποτε κανω τα 7 και 10 και αν εχω χαμηλο γυρω στο 5-6 κανω τα 4&7. Αν τα κανω και τα τρια και καλιμπραρω σε ολες αυτες τις τιμες (4, 7 &10) και ειμαι μεσα σε ολα?? δεν νομιζω οτι ειναι λαθος...ε? εγω τωρα εχω ενυδρειο με νερο βρυσης το οποιο θα μαλακωσω στην πορεια...οποτε δεν θελω να το καλιμπραρω μονο για υψηλες τιμες... |
|
||||
|
||||
![]()
εχω και εγω εδω και μια εβδομαδα το ιδιο. σας δουλευει καλα???
εμενα καθε μερα μου τα βγαζει αλλιως. πριν μια εβδομαδα που το καλιμπραρα μου εβγαλε το νερο βρυσης 7.5. προχτες 7.8 και σημερα 8.1 ... καθε μερα θελει καλιμπραρισμα??? |
|
||||
|
||||
![]()
Όσο καθαρότερο το νερό, τόσο πιο κοντά στην ονομαστική τιμή που αναφέρεται πάνω στο φακελάκι που θα χρησιμοποιήσεις. Καλό ανακάτεμα για να διαλυθεί καλά η σκόνη.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλιμπραρισμα eliwell | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 30-10-16 11:47 |
Καλιμπραρισμα Phμετρου | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 21-05-15 11:33 |
σκονη για καλιμπραρισμα PH meter | jimmis1974 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 23-09-11 23:20 |
καλιμπραρισμα η ηλεκτροδιο | paco | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 27-02-09 11:44 |
ph monitor καλιμπραρισμα ? | nikman | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 09-01-07 09:34 |