|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Για τον λογο που αναφερουν μερικοι: ''γιατι να εχω κατι να σαπιζει στο ενυδρειο?''. Εγω το εκανα με τροφη διοτι ετσι το εκανα και την πρωτη φορα και δεν εχω ασχοληθει με το να ριχνω αμμωνια και μπολι δεν ηθελα για τον λογω των ασθενιων κλπ που μπορει να μεταφερθουν μαζι του.
Απο εκει και περα προσωπικα οσο περναγε ο καιρος εβαζα και παραπανω φυλλαρακια ωστε να γινει οσο το δυνατον πιο μεγαλη αποικια βακτηριων και να μπορει να καταπολεμισει την εκαστοτε αμμωνια καθε φορα αλλα και να ειμαι πιο σιγουρος οταν θα βαλω τα ψαρια οτι θα μπορεσει να ανταπεξελθει. Παντα δεν ειναι λογικο να κοιταμε να την κανουμε οσο το δυνατον μεγαλυτερη και δυνατοτερη την αποικια ακομα και ενα μονομαχο να βαλουμε? Σιγουρα παιζει ρολο και ο εξοπλισμος που εχουμε, τα λιτρα κλπ. Αληθεια αν εγω ειχα ενα ενυδρειο και εστρωνα 200 λιτρων αντι για 50 που εχω, με σκοπο ομως να φιλοξενησει τον ιδιο αριθμο ψαριων, θα εβαζα παραπανω τροφη ή αμμωνια? (αναλογα τον τροπο που χρησιμοποιει κανεις). ------------------------- Αυτο πως το εξηγεις? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 11-04-12 στις 23:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποσότητα αμμωνίας και νιτρωδών. Το πιο βασικό στο νιτροποίηση είναι ότι η ανάπτυξη των νιτρωδοποιητικών βακτηρίων (βακτήρια που οξειδώνουν αμμωνία σε νιτρώδη), εξαρτάται άμεσα από τη ποσότητα του αμμωνιακού αζώτου στο νερό, ενώ η ανάπτυξη των νιτρικοποιητικών βακτηρίων (βακτήρια που οξειδώνουν νιτρώδη σε νιτρικά), από τη ύπαρξη του νιτρώδους αζώτου. Δηλαδή ανάλογα την επάρκεια ποσότητας αμμωνίας και νιτρωδών αναπτύσσονται και τα βακτήρια που τα οξειδώνουν. Λιγότερη αμμωνία και νιτρώδη συνεπάγεται μικρότερο πληθυσμό νιτροποιητικών βακτηρίων και αντίστροφα περισσότερη αμμώνια και νιτρώδη συνεπάγεται μεγαλύτερο πληθυσμό νιτροποιητικών βακτηρίων. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Nαι, φυσικα. Αλλα δεν ειναι καλυτερο να εχουμε πληθυσμο βακτηριων που να αρκουν για τα ψαρια που θα βαλουμε ή και μεγαλυτερο για σιγουρια? Ας ειναι δηλαδη οσο πιο ''δυνατα'' στρωμενο απο εμας και αμα βαλουμε λιγοτερα ψαρια ας μειωθει ο πληθυσμος βακτηριων οσος ειναι απαραιτητος. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 11-04-12 στις 23:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τοτε ναι καλο ειναι να εχουμε λιγο πιο δυνατη βιολογια, αλλα πως θα τη μετρησουμε? ![]() Απλα φτανουμε να ταιζουμε οσο και λιγο παραπανω θα ταιζαμε με τα ψαρια στο ενυδρειο, και τις πρωτες μερες μετα την εισαγωγη των ψαριων ταιζουμε με τσιγγουνια. Κανουμε μετρησεις και αναλογα μετα, αυξανουμε σταδικα το ταισμα. Οσα βακτηρια "περισσεψουν", απλα θα πεθανουν χωρις τροφη (ρυπους). Αυτο που πρεπει να πορσεξουμε ειναι να μην ειναι πολλα τα "περισσευουμενα" γιατι και αυτα ρυποι (αμμωνια) θα γινουν μολις πεθανουν. ------------------------- Παράθεση:
Καμια 35-40+ μερες κανουν συνηθως. Μη ξεχνας αμμωνια ριχνεις στο νερο, οχι βακτηρια. Φαι δλδ ριχνεις για τα βακτηρια. Αν δεν υπαρχουν βακτηρια θα μεινει αφαγωτο. Βακτηρια υπαρχουν παντου, αλλα στο ενυδρειο οχι τοσα οσα θα θελαμε για να καλυψουμε τους ρυπους των ψαριων. Για αυτο και τα αναπαραγουμε ταιζοντας τα. Τα βακτηρια εχουν το δικο τους ρυθμο αναπαραγωγης. Και περισσοτερο "φαι" να βαλεις, αυτα τον ιδιο χρονο θα κανουν. Το μονο που θελουν ειναι απλα να τους φτανει το φαι. Αν ειναι πολυ περισσοτερο θα κανεις κακο γιατι το πολυ φαι (αμμωνια) ειναι τοξικο και για τα βακτηρια. Για τους παραγοντες που επηρεαζουν την νιτροποιηση (κατεπεκτασιν και την αναπαραγωγη των βακτηριων) διαβασε εδω . Αυτοι οι παραγοντες παιζουν ρολο με οποιοδηποτε τροπο και να στρωσει κανεις. Ο φιλος (στρατηγος) πιο πανω εριξε βακτηρια συσκευασμενα, γιαυτο εκανε πιο γρηγορα (για φαι -αμμωνια- τους εριχνε ψαροτροφη που γινονταν αμμωνια και αλλα πραγματα οπως λιγα φωσφορικα που χρειαζονται κλπ). Αλλα το ενα και αλλο το αλλο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 12-04-12 στις 00:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Δεν το ειχα σκεφτει, δεν το περιμενα να συμβαινει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 12-04-12 στις 00:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Να πω κάτι; NH3 δλδ αμμωνία υπάρχει ως φαρμακευτικό σκεύασμα στο σπίτι μας διαλυμένο σε νερό. Ασχολήθηκε κανείς να ρίξει σε στρώσιμο χωρίς ψάρια; Εγώ θα το δοκίμαζα, χωρίς τροφή και με μεγάλη θερμοκρασία 30+. Βαζω στοίχημα σε 3 μέρες είχες υπερπληθυσμό βακτηριδίων, ανέξοδα και γρήγορα!!!
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στοίχημα ένα χιλιάρικο, ότι σε 3 μέρες ΔΕΝ θα έχεις υπερπληθυσμό βακτιριδίων που διασπάνε την αμμωνία. Όχι σε 3 αλλά ούτε σε 20.. |
#8
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σε 8 μερες (το πιθανοτερο, με νορμαλ συνθηκες) θα εχει τα βακτηρια που οξειδωνουν την αμμωνια. Ασχετο αν δεν θα εχει στρωσει ακομα, γιατι δεν θα οξειδωνονται ακομα ολα τα νιτρωδη ![]()
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#9
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βακτήρια και στρώσιμο | panos_auk | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 30-01-11 20:27 |
Σχετικά με βακτήρια | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 29-10-09 21:43 |
Τι Βακτήρια να αγοράσω; | johnmarka | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 02-04-09 08:13 |
Η γλιτσα είναι βακτήρια? | Serafeim | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 17-02-09 12:22 |
Βακτήρια και αλλαγές νερού | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 10-02-08 13:33 |