Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > ¶λλα ζώα

¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-04-12, 23:34
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ημαθία
Προεπιλογή

φιλε μου panos-alex/polis,σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σου!!
να'σαι καλα!
απο αυριο θα βρασω κανενα αυγουλακι,θα βαλω και κανενα φρουτακι και λεω να μην ξανακουνησω το κλουβι απο την θεση του (πραγμα που κανω καθημερινα για να τα βγαλω εξω) και θα δουμε!
ελπιζω να γινει τιποτα!!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Κανένα πρόβλημα φίλε μου!
Να μας λυθούν οι όποιες απορίες έχουμε θέλουμε!

να΄σαι καλα φιλε μου!
Παλιά 09-04-12, 00:24
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από janickrules Εμφάνιση μηνυμάτων
απο αυριο θα βρασω κανενα αυγουλακι,θα βαλω και κανενα φρουτακι και λεω να μην ξανακουνησω το κλουβι απο την θεση του (πραγμα που κανω καθημερινα για να τα βγαλω εξω) και θα δουμε!
ελπιζω να γινει τιποτα!!
αν δε φανε το αυγο..τοτε μονο κατεφευγουμε σε αυγοτροφη. και προτιμοτερο να κανεις μια απο τις πολυαριθμες σπιτικες συνταγες που βρισκεις στο νετ και ειναι πολυ πιο υγιεινες...παρα να καταφυγεις σε εμπορικες.
το αυγο το βαζεις με το τσοφλι...το τοποθετεις το πρωι και το βγαζεις το απογευμα.. δεν κανει να μεινει πολλες ωρες εκτεθειμενο. το ιδιο και τα φρουτα.
τα δικα μου μπατζι δεν αγγιζουν το μηλο ενω τα lovebirds το τσακιζουν. ειναι και θεμα πουλιων. γενικοτερα περισσοτερες πρασιναδες παρα περισσοτερα φρουτα.

εννοειται πως βρισκεις ενα καταλληλο μερος για το κλουβι τους και οσο ειναι σε αναπαραγωγικη φαση δε τα μετακινεις.
Παλιά 09-04-12, 09:19
Το avatar του χρήστη stratri1
stratri1 Ο χρήστης stratri1 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Τρίπολη
Προεπιλογή

Να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά.
Είχα παλιότερα ένα ζευγάρι μπάντζι και μου είχαν τσακίσει τα νεύρα με τις τσιρίδες τους. Ένα πρωινό δεν είχα καταφέρει να σηκωθώ ήρεμος. Σκέπαζα το κλουβί για να μην βλέπουν φως, αλλά αυτά τα άτιμα ξεκίναγαν με την ανατολή!!!! Τελικά τα πήγα πάλι πίσω στο πετ-σοπ, για να μην τα βάλω στον... φούρνο
Εσείς πως τα αντέχετε;;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-12, 09:51
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

οταν αποφασισεις να παρεις ενα ζωντανο....θα κανεις και εσυ και αυτο καποιους συμβιβασμους. και μαλιστα εμεις οι ανθρωποι πρεπει να κανουμε τους περισσοτερους..ασχετα αν συμβαινει το αντιθετο.
οποιος δε θελει τσιριδες...απλα δε παιρνει πουλια που τσιριζουν.
αν τα θελεις πραγματικα αντεχεις και τις τσιριδες τους και τη βρωμια τους και τα ολα τους.

γιαυτο λεμε τοσο για τα ψαρια οσο και για τα πουλια...αλλα και για καθε κατοικιδιο..οτι πρωτα ενημερωνομστε για τις αναγκες και τις ιδιαιτεροτητες τους και μετα προβαινουμε στην αποκτηση τους. ακριβως για να αποφυγουμε ταλαιπωριες οπως οι δικες σου και των πουλιων σου.

ουτε εσυ ηταν καλα που ξυπνουσες...ουτε αυτα που ηταν σκεπασμενα ενω η μερα τους ειχε ξεκινησει...ουτε που μπηκαν στη διαδικασια να ερθουν σπιτι σου και μετα ξανα πισω.
εμαθες με τον δυσκολο τροπο οτι δεν εισαι καταλληλος για να φιλοξενησεις μπατζι...αυτο δεν ειναι κακο. κακο ειναι απλα που δε το γνωριζες πριν. προφανως αλλα κατοικιδια θα σου "ταιριαζουν" περισσοτερο.

δεν "σου τη λεω"...απλα τα γραφω αυτα αλλη μια φορα...για να αποφυγουν καποιοι τετοιες διαδικασιες.
δυστυχως οι παπαγαλοι λογω ομορφιας, ικανοτητας ομιλιας, κολπων κ.τ.λ. ειναι απο τα πουλια που το εχουν πληρωσει πολυ ακριβα το τιμημα. καποιοι νομιζουν οτι θα παρουν κατι κουρδιστο...που κατα τη διαθεση τους θα μιλαει..θα κανει κωλοτουμπες...θα ειναι ομορφο...αλλα μολις το βαριουνται θα το αφηνουν στο συρταρι...

υ.γ. μου εδωσες μια ιδεα... http://www.aquatek.gr/vb/showthread....779#post662779
Παλιά 09-04-12, 12:40
Το avatar του χρήστη stratri1
stratri1 Ο χρήστης stratri1 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Τρίπολη
Προεπιλογή

Οι παπαγάλοι ήταν κόλλημα της γυναίκας μου. Εγώ ποτέ δεν τους ήθελα και δεν ασχολήθηκα μαζί τους, ίσως γι΄αυτό μου έσπαγαν τα νεύρα.

Την ίδια περίοδο είχα 2 ζευγάρια καναρίνια. Από το ένα πήρα τρείς επιτυχημένες γέννες, με πολύ φροντίδα, καθαριότητα, παρατήρηση, διάβασμα και συζητήσεις με άλλους γνώστες. Ποτέ δεν με κούρασαν, παρόλο που αυτό ήταν υπερβολικό για το χώρο μου (είχα δεσμεύσει μια κρεβατοκάμαρα για τα πουλιά αυτά), αντιθέτως με αντάμειψαν ηθικά και ψυχολογικά και με το παραπάνω. Σαφώς και τα αγαπούσα, σαφώς και τα φρόντιζα και μάθαινα για τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις. Και σαφώς επέλεξα εγώ να τα αναπαράγω, γιατί είναι διαφορετικό να έχεις ένα αρσενικό και διαφορετικό να έχεις ζευγάρι (ή ζευγάρια) για αναπαραγωγή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-12, 13:25
babis100nx Ο χρήστης babis100nx δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

να σου ζήσουν τα μικρα φίλε μου μην ανησιχεις δεν κολάνε τιποτα τα πουλακια απο τις ακαθαισίες( οταν φτερουγισουν και βγουν εξώ απο την φωλια οταν αρχησουν να τρωνε μονα τους θα τα βάλεις σε ενα αλλο κλουβακι και τοτε να καθαρίσεις την φωλια) εαν επιθυμεις 2η γεννα απλα να εισαι σίγουροσ οτι τρωνε μονα τους οταν το κάνεις...εαν πίασουνε ζεστες υπαρχει ενα ενδεχομενο να πιασουνε ψειρες δεν ξερω τι φωλια εχεις με νημα ή ψαθηνη..(μην ανησηχεις δεν κολανε σε μασ )ψεκασετα πιαστα κυριως κατω απο τισ φτερουγες στν "μασχαλη" τουσ γονεις και τα μικρα αν ειναι στην φωλια γυρω γυρω(όχι πανω τους)......οτι αλλο θεσ ρώταμε κάθως ειμαι φαν του αθληματος περιστερια(βουτεσ) και καναρινια...
Παλιά 11-04-12, 22:42
GIAN_NIKOLA Ο χρήστης GIAN_NIKOLA δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Χανιά
Προεπιλογή

Τα έχω σε ξύλινη φωλιά για κόκατιλ και μέσα είχα βάλει πριονίδι απο όταν ζευγαρώνανε οι γονείς, και είχα ψεκάσει με ένα βιολογικό σπρέι για ακάρεα τότε πριν 1,5μήνα.
Βασικά έχω σκοπό να τα πάρω τα μικρά με το καλό όταν την βγάλουνε γύρω στον 1,5 μήνα να τα ταίζω με κρέμα να τα ημερέψω (το έχω ξανακάνει).
Για την κοκκίδωση βασικά είναι αυτό που με απασχολεί, μου είπε ο petshopas να βάλω μια σκόνη αλλα όταν κλείσουν 1 μήνα ζωής. Ποιά η γνώμη σας?
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-12, 13:20
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ημαθία
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
αν δε φανε το αυγο..τοτε μονο κατεφευγουμε σε αυγοτροφη. και προτιμοτερο να κανεις μια απο τις πολυαριθμες σπιτικες συνταγες που βρισκεις στο νετ και ειναι πολυ πιο υγιεινες...παρα να καταφυγεις σε εμπορικες.
το αυγο το βαζεις με το τσοφλι...το τοποθετεις το πρωι και το βγαζεις το απογευμα.. δεν κανει να μεινει πολλες ωρες εκτεθειμενο. το ιδιο και τα φρουτα.
τα δικα μου μπατζι δεν αγγιζουν το μηλο ενω τα lovebirds το τσακιζουν. ειναι και θεμα πουλιων. γενικοτερα περισσοτερες πρασιναδες παρα περισσοτερα φρουτα.

εννοειται πως βρισκεις ενα καταλληλο μερος για το κλουβι τους και οσο ειναι σε αναπαραγωγικη φαση δε τα μετακινεις.
τους εχω ξαναβαλει και αλλες φορες αυγο και το τσακισαν!
τους εβαλα και σημερα και το ξανατσακισαν!!

σ'ευχαριστω φιλε πανο για τις πληροφοριες σου!!

θα γραψω νεα!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές