|
|
||||
|
||||
![]()
Είχα παλιότερα βγάλει τρεις γέννες καναρίνια, μέσα στην ίδια περίοδο, από ένα ζευγάρι, στο ίδιο κλουβί. Δεν θυμάμαι ακριβώς χρονική διάρκεια, αλλά πρέπει να ήταν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. 4-5 μήνες δηλαδή. Όλο αυτό τον καιρό δεν πείραξα τίποτα από την φωλιά ή το κλουβί (εκτός από τακτικό καθάρισμα του πάτου και των δοχείων φαγητού και νερού). Πρόβλημα αντιμετώπισα μόνο με τις κόκκινες ψείρες που εμφανίστηκαν έντονα μαζί με τις ζέστες και χρειάστηκε να ψεκάσω.
Πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα από τις κοτσυλιές των πουλιών σου, αλλά περίμενε να σου πει και κάποιος που ξέρει από κοκατίλ. |
|
||||
|
||||
![]()
να σου ζησουν τα μικρα σου. αν τα κοκατιλ σου τρωνε σφιχτα βρασμενο αυγο...τοτε αντικατεστησε την αυγοτροφη που δινεις με αυτο. δε γινοντια συγκρισεις..απειρως καλυτερο το αυγο απο πολλες αποψεις. αν οχι συνεχισε ετσι..
μην ανησυχεις με τις κουτσουλιες...αν δεις αργοτερα οτι μαζευονται παρα πολλες..μπορεις να ριξεις λιγο πριονιδι ακομη στη φωλια (υποθετω οτι ειχες λιγο πριονιδι πριν αποθεσουν τα αυγα τους).
|
|||
|
|||
![]()
Το ξέρω οτι το αυγό δεν συγκρίνεται αλλα δεν το ακουμπάνε καθόλου όσες φορές και να τους έχω βάλει!
Πριονίδι τους είχα βάλει απο πριν ζευγαρώσουν και είχα ψεκάσει και όλο το κλουβι και την φωλιά τότε με ένα σπρέι για ακάρεα. Να ρίξω δηλαδη και άλλο πριονίδι απο πάνω απο τις κουτσουλιές? Πάντως αν δείτε την φωτό μου φαίνετε οτι έχουν μαζέψει τις κουτσουλιές στις άκρες της φωλιάς βουναλάκια. |
|
||||
|
||||
![]()
οπως το ειπες...τις μαζευουν στις ακρες.. εγω ροκανιδι ριχνω μονο αν δω οτι ειναι ανυποφορα πολλες οι κουτσουλιες. αν εχουν μαζευτει τοσες πολλες...ριξε.
|
||||
|
||||
![]()
παιδια να κανω κι εγω μια ασχετη-σχετικη ερωτηση;
εχω ενα ζευγαρακι budgies εδω και ενα χρονο (το αρσενικο,περιπου 2 χρονια) και θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα: 1) αναφερατε πιο πανω το ροκανιδι.μπορω να βαζω το κοινο ροκανιδι(που βαζω και στα κουνελακια)στην βαση του κλουβιου;μεχρι τωρα ειχα μονο εφημεριδα. 2) θα ηθελα να τα κανω να ζυγαρωσουν.υπαρχει καποια διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω; περυσι την ανοιξη τους ειχα βαλει φωλια,αλλα ουτε που την ακουμπησαν!ασε που τωρα φαινεται να τα "βρηκαν".να τους την ξαναβαλω; δεν εχω ψαχτει πολυ,παρα μονο τα της διατρφης τους και τα εχω "εκπαιδευσει" (το αρσενικο βασικα.) και τα βγαζω εξω,καθονται στο χερι μου κλπ. ΥΓ:με συγχωρει ο φιλος που ανοιξε το θεμα με τα cocatiel.ελπιζω να μην το επισκιαζω.αν υπαρχει προβλημα,ανοιγω καινουριο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υ.γ. σε καποιο εξειδικευμενο για πουλια φορουμ φυσικα θα βρειτε απιστευτες λεπτομερειες...
|
|||
|
|||
![]()
Κανένα πρόβλημα φίλε μου!
Να μας λυθούν οι όποιες απορίες έχουμε θέλουμε! |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου panos-alex/polis,σ'ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σου!!
να'σαι καλα! απο αυριο θα βρασω κανενα αυγουλακι,θα βαλω και κανενα φρουτακι και λεω να μην ξανακουνησω το κλουβι απο την θεση του (πραγμα που κανω καθημερινα για να τα βγαλω εξω) και θα δουμε! ελπιζω να γινει τιποτα!! Παράθεση:
να΄σαι καλα φιλε μου! ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γέννα | crywolf | Malawi | 8 | 16-12-10 18:38 |
Γέννα | stelios_ant | Ζωοτόκα | 6 | 06-06-10 15:55 |
Γέννα :-) | lion | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 96 | 04-12-09 23:55 |
1η γέννα... | sidirchris | Ζωοτόκα | 12 | 03-07-08 10:06 |
γέννα | STAYROS18 | Malawi | 3 | 24-09-07 21:04 |