Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-04-12, 15:39
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το νερο της σακουλας ολο πεταμα. Τα ψαρια στραγγεξετα οσο γινεται στην αποχη
Φυσικα προσαρμογη μισης ωρας στη σακουλα και τα ψαρια ενα ενα με αποχη στο ενυδρειο. Το νερο του πετ σοπ πεταμα.
-------------------------
Να συμφωνησουμε και στο να αναπληρωνεται η εξατμιση με νερο βρυσης και οι αλλαγες νερου να γινονται με νερο προετοιμασμενο με τυρφη?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 05-04-12 στις 15:39 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-12, 17:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Να συμφωνησουμε και στο να αναπληρωνεται η εξατμιση με νερο βρυσης και οι αλλαγες νερου να γινονται με νερο προετοιμασμενο με τυρφη?
Σιγουρα η αναπληρωση μικρης ποσοτητας με νερο βρυσης, δεν θα δειξει τιποτα αμεσα, για να πεις οτι θα υπαρξει καποια αποτομη μεταβολη παραμετρου
Δοκιμασε το και βλεπουμε πως θα παει μακροχρονα πιο πολυ με την ανοδο των τιμων, και καθε ποτε θα θελει reset.
Παλιά 05-04-12, 18:39
Senior Member

Προεπιλογή

Eγινε. Μολις εκανα και την αλλαγη νερου. Παω για ψαρια..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-12, 20:58
Professor

Προεπιλογή

Καμια φρεσκια τροφη να παρεις.
Παλιά 05-04-12, 22:02
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Καμια φρεσκια τροφη να παρεις.
Μα φυσικα και πηρα μια nutrafin max παλι και αυριο - μεθαυριο θα παρω και αλλη. Πηρα και βακτηρια balancer για να εχω για τις αλλαγες νερου, μιας και τελειωσαν μολις σημερα.

Τελικα πηγα πρωτα απο ωκεανο και ειχε μικρα τα περισσοτερα, τα εβλεπα καλα αλλα ειχαν ερθει μολις χθες και δεν θελησα να παρω απο εκει μιας και εχω ακουσει οτι το καλυτερο ειναι να παιρνουμε ψαρια που να εχουν εγκληματιστει πρωτα (απο τα ταξιδια), στο πετσοπ τουλαχιστον 15 μερες.

Πηγα τελικα ζοοπλανετ και ευτυχως ειχαν ενα μηνα εκει και πηρα τα πιο μικρα σε μεγεθος απο αυτα που ειχε. Μερικα ηταν και λαρτζ αλλα εγω πηρα μικρα (λιγο μεγαλυτερα απο του ωκεανου) και καπως μεσαια καποια.

Το μονο θεμα ειναι οτι αντι για 6 που μου ειπες και εσυ (εγω 7 θα επαιρνα μιας και ηταν πιο μικρα απο τα ντανιο που ειχα βαλει) μου εβαλε 8 και λεω οχι και μου εκανε πλακα και η κοπελα μου και ενας φιλος μου που πηγαμε ολοι μαζι (με κοροιδευουν που ειμαι τοσο σχολαστικος με το ολο θεμα του ενυδρειου, για εκεινους τουλαχιστον) και μαζι με τον ανθρωπο που δουλευε εκει και μου λεει εκεινος αντε και αλλο 1 δωρο και το βαζει μεσα και γελαγανε.

Ελπιζω να μην διμηουργηθει κανενα προβλημα, 9 ψαρακια δηλαδη τα οποια τα εβαλα μεσα στο ενυδρειο μετα απο 50 λεπτα προσαρμογη.

Ο μονος λογος που δεν εκανα ιστορια για να βαλει πισω αλλα τα αλλα 2 εξτρα, ηταν οτι τα ζεβρακια που ειχα παρει, ειχα βαλει 7 και ηταν εμφανως μεγαλυτερα δεν σηκωσα αμμωνια, νο2 κλπ τοτε και σκεφτηκα ε ενταξει, πιο μικρα αυτα αρα πιο λιγους ρυπους.

Βλεπουμε λοιπον.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-12, 22:26
Professor

Προεπιλογή

Καλος ο εγκλιματισμος αλλα μεσα σε 15 μερες δεν θα βρεις κανενα ψαρι γιατι θα εχουν φυγει ολα, ή αν εχει μεινει τιποτα θα ειναι ι κατιμας (μη σου πω καλυτερα ειναι να μπορουσες να παιρνεις πριν μπουν καν στα ενυδρεια των καταστηματων)
Τα καλα θα φυγουν πρωτα.
Αν τα εβλεπες καλα τα ψαρια στον Ωκεανο επρεπε να τα παρεις.
Ενα μηνα .... σε τι νερο ζουσαν αραγε?

ΥΓ Την πατησες σαν αρχαριος με τον πετσοπα.
Στο καταστημα αγοραζουμε μονο αυτο που θελουμε και εχουμε μελετησει.
Και για οποιον γελαει, κανεις χωρο στα @@ να γραφτει στη λιστα μαζι με τους υπολοιπους.

ΥΓ Παρε καμια ΟΝ τροφη. Παρε discus flakes. Και sera fd bloodworms.
Παλιά 05-04-12, 22:32
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν τα εβλεπες καλα τα ψαρια στον Ωκεανο επρεπε να τα παρεις.

ΥΓ Την πατησες σαν αρχαριος με τον πετσοπα.
Στο καταστημα αγοραζουμε μονο αυτο που θελουμε και εχουμε μελετησει.
Στο ζοοπλανετ εγω τα ειδα καλυτερα απο του ωκεανου απλα θα επαιρνα του ωκεανου αμα ειχαν εγκληματιστει, μιας και ειναι πιο κοντα στο σπιτι.

Εχεις δικιο για αυτο που λες για τη φαση με τον πετσοπα και τους φιλους μου. Φυσικα δεν το κανουν κακοπροεραιτα το οτι με κοροιδευουν που λεω το λεω τελειως χαζα και για πλακα μιας και για πλακα το κανουν και αυτοι, απλα ηταν σιγουροι οτι κατι θα ελεγα για τα 2 παραπανω ψαρακια. Βεβαια και εγω τα ειδα τα 3-4 αρκετα μικρα και ετσι δεν το εκανα θεμα.

Το συγκεκριμμενο μαγαζι παντως εμενα μου εχει φερθει πολυ καλα και με εχει βοηθησει σε διαφορα θεματα μου.
Aπο εκει πειραμε και τα apistogramma του τζανε και βγηκαν μια χαρα και μετα απο 2 εβδομαδες γεννησαν κιολας.

Στον ωκεανο εν αντιθεση, εχουμε παρει εγω και φιλοι μου που πηγαινουμε πολυ συχνα τοσα πραγματα και τον τελευταιο καιρο ουτε εκπτωση κανει που μας εκανε ενω μας βλεπει οτι ειμαστε καθε 3 και λιγο εκει και ψωνιζουμε και ενω το ειχα σε υποληψη απο δω και περα σκεφτομαι να παιρνω μονο τα απαραιτητα, πχ τα βακτηρια που εχει και δεν τα βρισκω αλλου κοντα μου.
Και τα ψαρακια αν τα επαιρνα απο εκει θα τα πληρωνα με 1,20 ευρω το ενα (δηλαδη 10,80 ολα μαζι) ενω στο ζοοπλανετ τα πληρωσα (τα 8 μετραω γιατι το ενα ηταν δωρο απο εκεινον) 2,5 το ενα (20 ευρω ολα μαζι), διπλασια τιμη+ αλλα δεν με πειραζει καθολου. Οπως σε αντιμετωπιζουν πρεπει να τους αντιμετωπιζεις πιστευω. Τοσα πραγματα απο το ζοοπλανετ και παντα μας κοβει. Και απο οτι εχω καταλαβει, ο ωκεανος τα εχει σχεδον ολα (οχι για ψαρια που πολλα τα εχει φθηνα ή ενυδρειακο εξοπλισμο, φιλτρα δηλαδη, θερμοστατες, ενυδρεια κλπ που τα εχει στο θεο) δηλαδη βακτηρια, αντιχλωρια, αμμους τροφες κλπ λιγο ανεβασμενες τις τιμες ωστε οταν σου κανει και αυτη την εκπτωση 10% να ειναι παλι κερδισμενος και να νομιζεις και εσυ οτι κατι σου κοβει.

Ελπιζω ολα να πανε καλα τωρα με τα ψαρια και το ενυδρειο.

Σε ευχαριστω και για το χρονο σου και την βοηθεια σου ολες αυτες τις μερες (αλλα και γενικοτερα).
-------------------------
Παράθεση:
ΥΓ Παρε καμια ΟΝ τροφη. Παρε discus flakes. Και sera fd bloodworms.
Θα παρω και μια ΟΝ τροφη και το αλλο της σερα που λες.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 05-04-12 στις 22:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές