![]() |
#1 |
Άρρωστο ψάρι εξαφανίστηκε!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα!
Είχα ενα γκαπάκι με fin rot, (σκισίματα στην ουρά κτλπ) το οποίο σήμερα εξαφανίστηκε απλά μέσα από το ενυδρείο. Τα υπόλοιπα ψάρια είναι μια χαρά όμως ξεκίνησα θεραπεία με Melafix σε όλο το ενυδρείο, προληπτικά. Η ερώτηση μου είναι: 1) Το ψάρι που προφανώς ψόφησε, το έφαγαν τα υπόλοιπα Guppy? (έχω και δυο γλυφτες). 2) Αν όντως ψόφησε, και δεν το βρω το πτώμα του, θα μολύνει και τα υπόλοιπα ψάρια μέσω του νερού? Εννοώ αυτή η αρρώστια μεταδίδεται? |
|
Εμφανίσεις: 3820
|
|
|||
|
|||
![]()
Για ρίξε μια ματιά μέσα στο φίλτρο σου...
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
0. Καλο ειναι να μη κανεις προληπτικες θεραπειες μια που αν γινουν με λαθος τροπο τοτε τα κανεις χειροτερα τα πραγματα!!
1. Δεν υπαρχουν γλυφτες ![]() ![]() Για τους πλεκο καλο ειναι να τους δωσεις σε καποιον που θα μπορεσει να διαθεσει ενα "σωστο" ενυδρειο για αυτους και να τους προσφερει "σωστη" διατροφη! 2. Αν πεθανε και ειχε καποια ασθενεια και φαγωθει απο τα αλλα ναι θα μεταδωσει την ασθενεια και στα αλλα ... (εξαρταται βεβαια αν ειναι κατι που μεταδιδεται) Το σιγουρο ειναι οτι τα υπολείμματα θα επιβαρυνουν τη ποιοτητα του νερου οποτε θελει πολυ μεγαλη προσοχη!
|
||||
|
||||
![]()
αν εχει ψοφισει ολο και καπου θα το βρεις .. αλλα μην χανεις τις ελπιδες. και εγω καποια στιγμη που ελειπα για ενα μηνα , αφησα το ενυδρειο με 1 μονο ψαρακι μεσα και το ταιζε ο ανδρας μου περιστασιακα.
οταν γυρησα δεν το ειδα πουθενα και μερες και νομιζα οτι ψοφισε και ετσι σταματησα να ταιζω. καποια στιγμη πηρα μερικα ψαρακια, και τοτε εμφανιστικε και παλι! μαλλον ειχε κρυφτει για ψυχολογικους λογους, αν θελουν να κρυφτουν κρυβονται καλα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μήπως έχεις σαλιγκάρια μέσα ? πχ apple snail ???
|
|||
|
|||
![]()
Το φάγανε οι πλεκόστομοι! Πήραν αρκετή πρωτείνη!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν έχω Pleco.
Εχω 2 Gyrinocheilus aymonieri (τους κοινούς γλύφτες) Το ενυδρείο μου δεν έχει και πολλά πράγματα μέσα (μερικές πέτρες, άμμο και ενα ξύλο) οπότε το έψαξα αρκετά. Βασικά είναι το δεύτερο ψάρι που δεν ξαναείδα ποτέ! Από προηγούμενη εμπειρία μου με guppy δηλώνω οτι είναι κανίβαλοι! |
|
||||
|
||||
![]()
και μενα οταν πεθαιναν τα guppy ειχα 2 ζωντανα κοχυλια που ετρογαν τα νεκρα guppy..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άρρωστο Platy | Aquablue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 01-06-11 20:18 |
Άρρωστο γκάπυ | mpoumpoula | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 18-04-11 02:35 |
Άρρωστο ή όχι? | paraskevi_gr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 15-05-08 12:27 |
Άρρωστο labidochromis sp | xtreme84 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 14-06-07 12:16 |
Άρρωστο γκάπυ??? | Neoklis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 29-04-07 22:03 |