|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
z weet καλησπερα και απο μενα! διαβασα ποιο πανω για κατι βατραχακια που δεν εχεις προβλημα! για μενα χιλιες φορες ψαρακια παρα βατραχια
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι η λύση. Χρήση περίφραξης.
|
||||
|
||||
![]()
εγω παντως ανυπομονω να ερθει εστω και ενα βατραχακι! μου αρεσει ο θορυβος που κανουν!
λοιπον επειδη οπως εγραψα την λιμνη την φτιαχνω μονη μου και ο ανδρας μου αρνειται πισματικα να με βοηθησει με τη δικαιολογια οτι θα το ευχαρηστηθω καλυτερα στο τελος αν το κανω μονη μου... και επειδη οπως και παλι εγραψα με τα τσιμεντα δεν τα παω καλα... αποφασισα να χρησιμοποιησω το ξυλο για να κρυψω τους τσιμεντολιθους και το λινερ γυρω γυρω. κοβοντας και ενωνοντας λιγες αχρηστες παλετες απο υλικα που μας ειχαν φερει, μολις σημερα το ξεκινησα. πως σας φαινεται? ωραια το γυρω γυρω το καλυπτω ετσι.. με το πανω μερο τωρα τι να κανω? εχετε καποια ιδεα? αυτο ειναι το τελικο μεγεθος της δεξαμενουλας... εχει ομως ακομα δουλεια ε? ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ομορφο αλλα αν ειναι απο παλέτα σύντομα θα σαπίσει επρεπε πριν να περάσεις τα ξυλα με καποιας μορφης προστασια (λαδι - βερνικι) και κατι αλλο πολυ θολούρα το νερο δεν ειπες αν εχεις καποιας μορφης φιλτρο αν δεν εχεις πρεπει να το υπολογισεις
Και απο πανω μπορεις να βαλεις ξυλο ειναι κατι που εχεδιαζω να βαλω και εγω η κτίζεις τις πετρες καρυστου που εχεις τωρα ( αλλα δεν το πας το αθλημα οπως εγραψες)
|
||||
|
||||
![]()
θα τις περασω με ματ βερνικι καποια στιγμη.
δεν ειχα υπολογισει φιλτρο, το κακο ειναι οτι μου επεσαν μεσα 2 γλαστρες καποια στιγμη και αδειασε ολη η τυρφη μεσα , ε και εχει και ενα βαθος 1,5 μετρο και παρ ολες τις προσπαθειες μου με την αποχη δεν επιασα τιποτα ![]() εχω εναν κυκλοφορητη αρκετα δυνατο υπαρχει καποιο ποστ που να δινει πληροφοριες , η εχετε καποια ιδεα να μου πειτε για να φτιαξω ενα φιλτρο χρησιμοποιοντας αυτο τον κυκλοφορητη? η θολουρα με τον καιρο νομιζα οτι θα φυγει μονη της... δεν ειναι ετσι? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εφτιαξα ενα προχειρο φιλτρο προσωρινα , μεχρι να φτιαξω κατι καλυτερο, και εβαλα μεσα σαν υλικα βαμβακι ενυδρειακο(αυτο σαν υαλοβαμβακας που ειναι) στην αρχη, μετα εβαλα κεραμικες μπαλιτσες και μετα λιγο σφουγγαρι(δεν ειχα πολυ και εδω που μενω δεν εχει τιποτα για να παω να παρω ,μονο χωραφια)
και εκανα και κατι ακομα, πριν το βαμβακι εβαλα σε δυκτακι και ανθρακα τον οποιο ειχα χρονια να χρησιμοποιησω, ομως σκευτικα οτι ισως με βοηθησει να καθαρισω αυτη τη θωλουρα... ομως στο βυθο εξακολουθει να υπαρχει ελευθερη τυρφη απο τις γλαστρες που μου επεσαν μεσα .. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τελικα μετα απο τοσο καιρο πηρα την αποφαση να ριξω και το τσιμεντο μιας και παραλιγο ενα ποντικακι να τρυπισει το λαινερ που εκανε φωλια αναμεσσα στους τσιμεντολιθους..
μου πηρε μια μονο μερα με τη βοηθεια ενος εργατη που μου εκανε το μειγμα και ειδου το αποτελεσμα! βεβαια το νερο ειναι καταπρασσινο ακομα αλλα που θα παει θα βρω χρονο να παω για τα κλαδεματακια [IMG] ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο Ζωιτσα, να τη χαιρεσαι.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 03-03-11 17:40 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |