|
|
|||
|
|||
![]()
επειδή είχα κάνει ακριβώς την ίδια κατασκευή θα σου πω καποια πράγματα να προσέξεις
Διαδικαστικα Μη βιαστεις να βαλεις νερο, ασε να στεγνωσει καλα η σιλικονη και κάνε δοκιμες στεγανώτητας προτου βάλεις νερό. Οι κάθετες όμως πλευρες του σαμπ, τα χωρίσματα δηλαδή, δε θα μπορεις να τις διορθώσεις αν χρειαστεί, αν βάλεις τη μεγάλη πλευρά με τις τρύπες. Δε θα χωράνε τα χέρια σου. Οπότε κόλλα τες όσο καλύτερα μπορείς. Πρέπει όμως να βρεις και την κατάλληλη αντλία με τη σωστή ροή για να μη σου ξενερώνει. Οσο για τα σχόλια των προηγουμένων... Θα συμφωνήσω μαζί τους.Δεν αξίζει να το κάνεις. Τα χρήματα που θα δώσεις, ο κόπος, και το ρίσκο να σου βγει σωστό δεν αξίζουν. Υπάρχουν έτοιμα φίλτρα πλάτης ή πολύ καλύτερα μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο εξωτερικό μέσα από το φόρουμ. Η κατασκευή πάντως δουλεύει μια χαρά.Κι αν αναλογιστείς ότι θα έχεις ένα φίλτρο 9 λίτρων για ενυδρείο 50 λίτρων είναι υπεραρκετό. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε παραβλέπω βέβαια το γεγονός ότι το diy είναι πάντα πιο γλυκό και οι διαστάσεις είναι μια χαρά για προτζεκτάκι "παίζω και μαθαίνω" ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα τζάμια πήγα και ρώτησα το πρωί και μου είπαν 16-18e, η σιλικόνη από το Πρακτικερ 5e περίπου.. Πιστεύω ότι θα μου έρθει πιο χαμηλά σε σχέση με αυτό που μου λες
|
|
||||
|
||||
![]()
Δε βλέπω το λόγο να σου δημιουργήσει πρόβλημα στα φυτά, ίσα ίσα που μπορείς πάνω του να στερεώσεις καμιά java fern ή καμία ανούμπια, αν δε θες να φαίνεται πολύ. Με τον καιρό που σκουραίνει εμένα μου φαίνεται ωραίο, αλλά αν σε ενοχλεί το αισθητικό κομμάτι δες κάτι άλλο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να πω την αλήθεια, δεν διαβασα όλα τα παραπανω, γιατί είμαι λιγο νταουλιασμένος τωρα. Όμως, σκεψου τα εξης:
1) Αν βαλεις τις γωνίες καλωδια πως θα περνανε; Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα κομματι τζαμι, στο οποιο θα κοψεις τις δυο γωνιες πισω για να περνανε τα καλωδια. Απο μπροστα θα έχει μαλλον σε καποια γωνια, επισης ενα κοψιμο αν δεν θες να το ανοίγεις για ταϊσμα. 2) για γαριδες ενα μικρο εσωτερικο κινεζικο φιλτρακι είναι υπερ-αρκετο. Λιγο siporax mini και εισαι κομπλε. 3) ακομα και αν το κανεις όμως, σκεψου οτι ολη η μπιχλα που θα πιανει το φιλτρο, θα φαίνεται, αφου είναι απο τζαμι. Οσο και να το είχα ψάξει, δεν είχα βρει καποια λύση για αυτο το προβλημα. Μονο αν χρησιμοποιοήσεις αλλο υλικό, όπως πλεξι Τα τζάμια είναι ακριβα.... Μηπως είναι η τιμη για ρονταρισμένα; Αν ναι, εσύ δεν το θες αυτό. Πες του να σου τα τριψει λίγο με το γυαλόχαρτο, ίσα ίσα να μην κόβουν. Αυτά τα λίγα... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρων και ας είσαι νταουλιασμένος ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με το φιλτρο πλατης, δεν χρειάζονται. Αν δεν το βάλεις όμως...
Και αμα κολλησεις αυτοκόλλητο, πως θα το κολλήσεις. Με κόλλα; Πως είσαι σίγουρος οτι δεν θα σου βγάλει κάτι; Ίσως γινοταν με βινυλιο, αλλα και παλι δεν είμαι σίγουρος αν είναι ασφαλες. Για τα τζάμια, στα γιαννενα θα είχαν 10-12¤. Κανε 1-2 τηλεφωνα και αποφασισε. Κοιτα να είναι και κοντα σου. με 2¤ την βενζίνη, πρεπει να το σκεφτόμαστε και αυτό πλεον... Ε ξυπνησα νωρίς σημερα, κατα τις 12, και είμαι κουρασμένος!! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και μια ιδέα από γωνιακό αμβούργου, όπου χωράει και ο θερμοστάτης και δε θα σου ρουφήξει γαρίδα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |