|
|
||||
|
||||
![]()
Αμμο εχω περιπου 10 κιλα στα 40+ καθαρα λιτρα. Στο ποτηρι το χαμηλο που την εχω, ειναι 1 δαχτυλο σε υψος η αμμος. Το νερο στο ποτηρι με την αμμο (το τεσταρα 2 φορες) ανεβαινει ενω στο ποτηρι με την πετρα οχι γιαυτο και υπεθεσα πως μπορει να ειναι η αμμος. Στο προηγουμενο στησιμο του ενυδρειου δεν ειχα ανοδο του ph περαν απο το καλοκαιρι που εφτεγα εγω και απο 7,5 πηγε 8 λογω αναπληρωσεων εξατμισης με νερο βρυσης.
Πως μπορω να σιγουρευτω αν ειναι ή οχι η αμμος (εχω κανει το τεστ οπως λεω πιο πανω με το aquaforte και δεν αφρισε, αλλα ειπαμε οτι κατι που δεν αφριζει δεν παει να πει οτι ειναι και ουδετερο παντα), γιατι για να κανω ολη αυτη τη διαδικασια και να μην εχει αποτελεσμα θα ειναι κριμα. ![]() Edit: Εκανα και τεστ στο απιονισμενο νερο που κανω τις συμπληρωσεις για την εξατμιση, με το τεστ της Sera και εδειξε 6. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...21&postcount=5 http://el.wikipedia.org/wiki/PH
|
||||
|
||||
![]()
Mε λιγα λογια ειναι 0 και το μετραει λαθος το τεστ μου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Με λίγα λόγια το τεστ σου το μέτρησε σωστά, αλλά μπορεί και μια σταγόνα ιδρώτα να το αλλάξει τελείως, οπότε και η μέτρησή του δεν έχει νόημα, από τη στιγμή που δεν έχει buffering capacity.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το καταλαβα....
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Λοιπόν απλά πράγματα έχεις νεράκι που μέσα δεν έχει τίποτα, άντε να πούμε ότι έχει ελάχιστες ουσίες. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχει καμία σταθερότητα το pH του και ό,τι πέσει μέσα είναι ικανό να του το αλλάξει. Ναι μεν εσύ μετράς μια τιμή του, η οποία εκείνη τη στιγμή μπορεί και να είναι σωστή (κανονικά η μέτρηση του pH του απιονισμένου νερού θέλει εργαστηριακή μέθοδο για ακρίβεια, έτσι για να το πούμε κι αυτό), αλλά δε σου λέει τίποτα επί της ουσίας, ώστε να το χρησιμοποιήσεις με σιγουριά σε κάποιο υπολογισμό. Τώρα;! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καπως καταλαβα. Δηλαδη μπορει να εχει οντως 6 ph ας πουμε αλλα με το που μπει στο ενυδρειο να αλλαξει απο κατι που μπορει να εχει το ηδη υπαρχον νερο ή απο τα υλικα (αμμος, πετρες, ξυλα κλπ)?
Εγω πιο πολυ την εκανα τη μετρηση για να δω με τι νερο κανω την συμπληρωση της εξατμισης, μπας και 1 στο 1000000 μου ανεβαζε το απιονισμενο το ph. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 26-03-12 στις 13:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
tetra neon | Koninos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-02-11 19:07 |
Neon Tetra | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 22-10-09 13:40 |
NEON TETRA | shalis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-10-09 13:20 |
NEON TETRA | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-03-08 23:14 |
Neon tetra disease | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-03-05 11:14 |