|
|
|||
|
|||
![]()
Oποτε το συμπερασμα που βγαζουμε ειναι οτι το ψαρακι πιθανοτατα εχει υποστει ηδη δηλητηριαση ειτε απο αμμωνια ειτε απο νιτρωδη, και εμφανιζει πλεον σημαδια αυτη της δηλητηριασης, ειτε με μαυρισμα των πτερυγιων του (αυτο εχει αρχισει εδω και μερες), ειτε βγαζοντας μαυρα στιγματα (παει να βγαλει ακομα ενα στο σημειο που ενωνεται η ουρα με το σωμα του). Μπορω να του κανω καποιο ειδος 'θεραπειας' π.χ. με αλατι; Ή το αφηνω ως εχει και επικεντρωνομαι στο να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου; (που με εχει παιδεψει αφανταστα)
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευνοικες συνθηκες νερου (αλλαγες για καθαρο απο ΝΗ3 ΝΟ2 και οσο πιο χαμηλων ΝΟ3, σωστες παραμετροι pH, GH, θερμ.) και καλο αερισμο (με σχετικη αναταραξη επιφανειας)
Χρηση προληπτικα, 0.3 - 0.5% (3-5 γραμμαρια στο λιτρο) καλα διαλυμενου χοντρου αλατιου.
|
|||
|
|||
![]()
Μαλιστα... Ξερεις μηπως αν κανει αυτο: http://www.chionsalt.gr/profil.htm (αυτο με τα πρασινα γραμματα στην κατηγορια προϊοντα)
Την 1η φορα θα ριξω τοσο αλατι, οσο πρεπει και για τα 60 λιτρα του 'ενυδρειου'; Μετα, οταν θα κανω αλλαγη νερου, θα βαζω τοσο αλατι οσο ειναι το νερο της αλλαγης; Η 'θεραπεια' ποσο καιρο πρεπει να διαρκεσει; Πειραζει που θα εχω μεσα και το αλλο ψαρακι; |
|
|||
|
|||
![]()
Πηγα σημερα στο σουπερ και πηρα αυτο το αλατι. Εχω διαβασει οτι...κανει.
Οποιος μπορει, ας μου το επιβεβαιωσει και αν πειραζει που θα εχω μεσα και το αλλο ψαρακι; Αν εχω το οκ, να ξεκινησω να το βαζω... |
|
||||
|
||||
![]()
Επέλεξε ένα οποιοδήποτε χονδρό αλάτι τυροκομίας.Είναι φθηνό και αποτελεσματικό.Διατήρησε την αλατότητα σταθερή
για κανένα μήνα.Με το πέρας της θεραπείας,προσεξε η αφαίρεσή του να γίνει σταδιακά(πχ10-20% εβδομαδιαίως). Καλή επιτυχία. |
|
|||
|
|||
![]()
Η ΄θεραπεια΄με το αλατι φαινεται να πηγαινει καλα. Τα στιγματα εχουν σχεδον εξαφανιστει, αν και το μαυρισμα στα πτερυγια του παραμενει. Επισης δεν το βλεπω να ανεβαινει συχνα στην επιφανεια, οπως εκανε πριν. Ελπιζω να βρει τον...δρομο του
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Co2..χρειαζεται κατι αλλο? | akis7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-10 12:05 |
Δισκοι:Fin rot ή κατι αλλο?? | Nik25 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 12-01-09 16:44 |
Στρες ή κατι αλλο? | maikl | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 28-10-08 12:14 |
maingano η κατι αλλο???? | chris7 | Malawi | 9 | 14-09-08 19:27 |