Εγώ σου προτείνω να μη βάλεις άνθρακα καθόλου κατά το στρώσιμο. Αν θες να σου τραβήξει τυχόν υπολείμματα τοξικών από καινούργιο εξοπλισμό βάλε τον για λίγες μέρες και μετά τον βγάζεις για να αρχίσεις το στρώσιμο. Αν θες μετά το στρώσιμο να αφαιρέσεις το χρωματισμό του νερού από τα ξύλα τον βάζεις τότε. Υπάρχει η πιθανότητα να σου καθυστερήσει το στρώσιμο και θα αποικιστεί από βακτήρια, τα οποία και θα αφαιρεθούν όταν τον βγάλεις. Μπορεί να είναι αρκετά όσα θα είναι στο καθαρά βιολογικό σου υλικό, αλλά καλύτερα να στοχεύεις στη σταθερότητα, ειδικά στην αρχή.
Το να κάνει δουλειά βάζοντάς τον μπροστά στο φίλτρο μην το θεωρείς και σίγουρο, καθώς θα πρέπει να περνάει το νερό από μέσα του και τοποθετώντας τον έτσι δε λειτουργεί σωστά. Παρόλα αυτά μπορεί να δουλέψει κατά ένα ποσοστό.
Το καθαρά μηχανικό σου υλικό μπορείς να το πλένεις σε νερό βρύσης, αλλά στην αρχή να μην το τολμήσεις καν και αργότερα θέλει προσοχή γιατί τα Fluval αν δεν κάνω λάθος έχουν πολύ σφουγγάρι, άρα αναπτύσσεται και αρκετή βιολογία πάνω του. Εγώ θα ήμουν προσεκτικός και θα το έκανα μόνο σε νερό ενυδρείου στην περίπτωσή σου, αλλά μην ασχολείσαι ακόμα με το καθάρισμα, άσε το φίλτρο στην ησυχία του!
|