|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
κατ' αρχήν δεν ανεβάσαμε τη συνέχεια χτες Κυριακή αφού δεν πραγματοποιήσαμε καμμιά ενέργεια παρά μόνο περιμέναμε να "καθίσει" η ασπρίλα από την τοποθέτηση του αραγωνίτη. Στο ενυδρείο μετά από 24 ώρες και έως σήμερα κοντά 48 ώρες από την τοποθέτησή του, τα τζάμια έχουν αποκτήσει μια εσωτερική "σκόνη" και χρειάζονται καθάρισμα κάτι που σκοπεύουμε να πράξουμε σήμερα λίγο αργότερα με την χρήση ενόις καθαριστή/μαγνήτη που προμηθευτήκαμε. Μέχρι την Τετάρτη θα σταματήσουμε τη χρήση του skimmer καθώς και θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τον φωτισμό με σταδιακή άνοδο από 3 ώρες σήμερα και αύξηση 1/2 ώρα καθημερινά μέχρι να φτάσουμε τις 6-8 ώρες. -------------------------------------- Παραγγείλαμε από internet : Aυτό για να μετράμε την αλατότητα ( σε ερώτηση σε κατάστημα μας ζήτησε 75,00¤ για ένα αντίστοιχο όργανο κα ιμας φάνηκαν πολλά ) : http://www.ebay.com/itm/251007454782...84.m1497.l2649 και αυτό για να μετράμε το Ph αφού ήταν σε αντίστοιχα χρήματα και μας φάνηκε καλύτερο από το απλό κλασικό κίτρινο των 10,00$ : http://www.ebay.com/itm/230668959249...84.m1497.l2649 Θα παρακαλούσαμε πολύ να μας ενημερώσετε - εξηγήσετε σε τι χρησιμεύει αυτό παρακάτω και αν αξίζει να το παραγγείλουμε : http://www.ebay.com/itm/Waterproof-3...item3a711909ba Επίσης τι άλλο προτείνετε για αγορά ως όργανο και σε τάξη τιμής .... Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τόσο για τα καλωσορίσματα όσο και για τις χρήσιμες συμβουλές σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατ'αρχήν απ'ότι κατάλαβα τον αραγωνίτη δεν τον ξέπλενες καθόλου και γι'αυτό μάλλον σου δημιούργησε τόσο πολύ θολούρα και "σαπουνάδα" στην επιφάνεια.
Στα υπόλοιπα Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω σε ολα με τον samian
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,
το τζάμι καθαρίστηκε και έγινε ... τζάμι ![]() και το skimmer ξαναμπήκε σε λειτουργία σύμφωνα με τις συμβουλές του φίλου από πάνω. Τα φωτιστικά παραμένουν σβηστά έως αύριο που θα προστεθεί ο ΖΒ. Για την ώρα έχουμε αλατότητα 1025,5 στους 27οC. __________________________________________________ __________ Βρήκαμε το ακόλουθο τέστ νερού που μετράει 5 στοιχεία του, σε Ελληνικό e-shop ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΙΔΙΑ ΜΑΡΚΑ ( eSHa ) η συσκευασία των 25 στα 19¤ και σε ξένο e-shop η συσκευασία των 50 στα 10¤! : και λέμε να το αγοράσουμε για χρήση μέρα παρά μέρα και μαζί να αγοράσουμε τα : JBL NΟ2 Test (50χρήσεις) ............ 9,29¤ JBL NΟ3 Test (50χρήσεις) ........... 13,98¤ JBL NΗ4 Test (50χρήσεις) ........... 11,43¤ JBL Ph Test 7.4-9.0 (50 χρήσεις) .... 8,69¤ Όλα τα τεστ μαζί ( 5 συνολικά ) στα 53,37¤ με το ΦΠΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ από Γερμανικό e-shop. Επιπλέον κάνουν 3% έκπτωση από 69¤ και πάνω αγορές και δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30¤ !! ) Δώστε μας σας παρακαλούμε πληροφορίες σχετικά με το τι άλλο πρέπει να μετράμε και τι τεστάκια να αγοράσουμε σε πρώτη φάση με την τοποθέτηση του ΖΒ, έτσι ώστε να κάνουμε μια συνολική αγορά από το e-shop. Ευχαριστούμε και πάλι |
|
||||
|
||||
![]()
Με τις θεωρητικές γνώσεις που έχω στο θαλασσινό να σου αναφέρω κι εγώ με την σειρά μου ότι τα φώτα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά καθ΄όλη τη διάρκεια στρωσίματος με τον ζωντανό βράχο μέσα αλλιώς θα υπάρξει έξαρση άλγης.
Για τεστ θα πρέπει να προμηθευτείτε υγρά και όχι στικάκια όπως αυτό που αναφέρεις. Καλή συνέχεια..
|
|||
|
|||
![]()
Αλέξανδρε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,
εκτός από το πρώτο σέτ που είναι σε στικάκια, όλα τα JBL είναι σε υγρή μορφή και μάλιστα το e-shop είδα ότι έχει και refill σε πολύ καλύτερη τιμή που μπορεί κάποιος να "αναγομώσει" τα μπουκαλάκια του ( μαζί με τα μελανάκια ![]() Αν γνωρίζει κανείς την εταιρία JBL γιατί εγώ ξέρω την JBL στα ηχεία, παρακαλώ ας δώσει ένα στίγμα. Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Χτύπα της salifert τεστ
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Τεστ μην πάρεις ταινίες μόνο υγρά και να προτιμήσεις κατά τη γνώμη μου της salifert και καλή τιμή έχουν και είναι από τα ποιο ακριβή. Στα τεστ θες αξιοπιστία, αν έχεις κάποιο πρόβλημα θες η μετρησή σου να είναι ακριβής, πάρε salifert από την αρχή να ξεμπερδέυεις. Καταστήματα που θα τα βρείς σε καλή τιμή: εδώ , εδώ, εδώ κλπ.
Χρειάζεσαι τεστ για Αμμωνία, ΝΟ2, Ν03, PH, KH για αρχή και στη συνέχεια Ca, PO4, Mg. Από όργανα μέτρησης θα ήταν καλό να προσθέσεις και έναν κοντρόλερ θερμοκρασίας πχ όπως αυτός: http://www.ebay.com/itm/AC-220V-LCD-...item3a69023cc8 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για τις 5 πρώτες μετρήσεις (Αμμωνία, ΝΟ2, Ν03, PH, KH) τα τεστ στοίχισαν 50¤ σε ένα από τα καταστήματα που προτείνατε, μαζί με το κόστος αποστολής για Θεσσαλονίκη σε αντικαταβολή. Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα καλά ως κόστος και ευχαριστούμε πολύ αφού επιλέγουμε και Ελληνικό κατάστημα για την αγορά τους !! Όσο αφορά τον κοντρόλερ, τον είδαμε και είναι ενδιαφέρουσα ως συσκευή. Πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όμως αφού ο θερμοστάτης μας λειτουργεί αυτόνομα με το εσωτερικό του θερμόμετρο ? Ευχαριστούμε και πάλι |
|
|||
|
|||
![]()
ο κοντρολερ σου προσφερει ακριβεια στη θερμοκρασια και μπορει να βοηθησει και στην ψυξη το καλοκαιρι συνδεοντας επανω του ανεμιστηρακια η ψυκτικο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το μικρό μου ενυδρείο | GREMIAN | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-03-11 14:38 |
μικρό ενυδρείο | pantdimi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 03-09-10 22:45 |
Το Μικρό μου Ενυδρείο :P | Perotas | Reef | 32 | 08-05-10 13:25 |
μικρό θαλασσινό | j.p. | Nano Reef | 10 | 11-04-09 22:59 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |