|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι, τα καταγραφω ολα.
Εκανα το τεστ με το aquaforte πανω σε πλακες καρυστου. Η αμμος δεν αφρισε, οι πλακες καρυστου γυρω γυρω αφρισανε, το εκανα 2 φορες, απο λιγη ποσοτητα αμμου καθε φορα. Μετα προσπαθησα να σπασω την πετρα ωστε να το κανω σε καποιο σημειο εσωτερικο, αλλα εσπαγαν πολυ μικρα κομματια γυρω γυρω, ετσι εριξα οπως ηταν πανω της το aquaforte και ουτε αυτη αφριζε, αλλα ισως μονο να αφριζε σε καποια ασπρα σημεια που εχει, χωρις να ειμαι σιγουρος. Θα κοιταξω μηπως τη σπασω να το κανω και σε καποιο σημειο εσωτερικο. Οι πλακες παντως απο κατω παλι αφριζανε. Edit: Εσπασα μολις και την πετρα με σφυρακι και ανοιξε στη μεση και εγινε 3 κομματια. Εριξα ακριβως στα μερη του σπασιματος αλλα δεν αφρισε τιποτα απολυτως. Ουτε καποια ασπρα κομματια που εχει οπως ειπα πριν. ------------------------- Aν τα τεστ λενε την αληθεια, απο τι μπορει να ανεβηκε το ph? Εχω ριξει τοσες μερες 4-5 λιτρα ολα και ολα για την εξατμιση με απιονισμενο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 14-03-12 στις 14:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
κατα τη γνωμη μου, το ενυδρειο σου ειναι ακομα πολυ ανωριμο και μεταβαλονται ολες οι τιμες. οι πλακες καρυστου αφου αφρισαν ειναι ασβεστολιθικες, ασχετα μετα αν δεν εγινε τιποτα. καλυτερα μην τις βαλεις μεσα αν θελεις σταδιακα να ριξεις το πεχα, τωρα για την αμμο δεν ξερω.
εγω στο δικο μου ενυδρειο με νερο απο α.ο. και βρυσης σε αναλογια 80/20 ειχα σκληροτητες gh7, kh6 και το πεχα ηταν 7,6 οσο και της βρυσης δηλαδη, χωρις να εχω κατι ασβεστολιθικο μεσα (με πολλα φυτα και ριζες). με τον καιρο ομως επεσε σταδιακα στο 6,8 χωρις να κανω τιποτα, μονο με προσθηκη diy co2 για τα φυτα και για να μην εχω αλγες. ειδικα οι τιμες του πεχα ειναι το πιο σπαστικο πραγμα στο χομπυ του ενυδρειου και θελει πολυ υπομονη. |
|
||||
|
||||
![]()
@Xρηστος Ζ.
Οχι κοιτα. Τοποθετησα την πετρα πανω σε πλακες καρυστου και εκεινες αφρισαν ενω η πετρα που σε αυτην εγινε το τεστ και ειναι ιδια με αυτες που εχω στο ενδυρειο δεν αφρισε. @Delta Nαι, θυμαμαι οτι ειχες πει οτι υπαρχει περιπτωση ενα ασβεστολιθικο πετρωμα να μην αφρισει με το aquaforte, γιαυτο και εγραψα: ''αν τα τεστ λενε την αληθεια''. |
|
|||
|
|||
![]()
μπορεις να μας πεις τι ονομασια εχει η πετρα η να βαλεις μια φωτο?
αφου το πας για αμαζονιου με τετρα γιατι δεν το κανεις βιοτοπικο με ριζες, φυλλα και επιπλεοντα φυτα, αντε και καμμια ανουμπια? (με επιφυλαξη). αν θες να βαλεις και πετρες μπορεις να πας σε μια μαντρα οικοδομων και να διαλεξεις πετρες που δεν ειναι ασβεστολιθικες (και με λιγα λεφτα). |
|
||||
|
||||
![]()
Τις εχω βαλει και πιο πανω:
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....chmentid=48370 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....chmentid=48371 Τις πετρες τις εχω παρει απο πετσοπ και τις αγορασα ως μη ασβεστολιθικες. Και η αλλη πετρα η μεγαλη που ειχα στο προηγουμενο στησιμο του ενυδρειου, παλι απο εκει την πηρα και δεν ειχε ανεβει ph ουτε αφρισε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βγαζεις την πετρα και τσεκαρεις στη συνεχεια τιμες κλπ.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλα και η πετρα δεν αφρισε. Με την ιδια λογικη και η αμμος δεν μπορει να μην αφρισε αλλα να ειναι ασβεστολιθικη?
Συγνωμη αν σας μπερδεψα με τις πλακες καρυστου, απλα το ανεφερα οτι πανω σε πλακες καρυστου ακουμπησα την πετρα για να κανω το τεστ και ειδα πως ειναι να αφριζει κατι και πως οχι, μιας και οι καρυστου αφριζαν ενω η πετρα οχι. ------------------------- Παράθεση:
Βασικα επειδη δεν θα φυτεψω φυτα, εχω βαλει μοςς και πρεπει καπου να την πιασω καθως και riccia και γιαυτο και οι πετρες. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 14-03-12 στις 15:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
κανε το πειραμα που λεει ο δελτα και μετα βλεπεις. χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος μαλλον οι πετρες την κανουν τη ζημια, γιατι μου φαινονται ασβεστολιθικες, απο το σχημα και το χρωμα που εχουν.
|
|
||||
|
||||
![]()
To θεμα ειναι οτι αν βγαλω τις πετρες θα πρεπει να βγαλω τα φυτα και να τα βαλω πανω στη ριζα, κατι που ειναι δυσκολο μιας και η ριζα ειναι με βεντουζες στο κατω τζαμι, κατω απο την αμμο για να κατσει, χωρις να επιπλεει και δεν μπορω να την βγαλω.
Ισως να σπασω τη μεγαλη πετρα που ειχα στο αλλο ενυδρειο και να πιασω σε αυτην τα φυτα. ------------------------- Μπορει να ανεβασε κατι αλλο το ph λοιπον, περαν απο τις πετρες και την αμμο? Mετρησα τωρα, μετα απο 2 μερες πλεον το ph απο το νερο στο ποτηρι που ειχα αφησει με ενα κομματι πετρας σαν αυτης του ενυδρειου και εδειξε προς το 8 νομιζω με το τεστ της Sera. Το κακο με αυτο το τεστ ειναι οτι νομιζω... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 14-03-12 στις 17:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Mετα απο 2 μερες με τροφη (6-7 φυλλαρακια) σε διπλη αποχη για σιγουρια, εκανα τεστ αμμωνια και εδειξε 0,5 mg/l. Καλα παμε λοιπον, ξεκινησε ο κυκλος. Ξαναεριξα και βακτηρια τωρα απο το nite out 2 της microbelift, 5ml και αλλα 5ml ειχα ριξει την πρωτη μερα που εβαλα και την τροφη. Εκεινη τη μερα ειχα ριξει και απο το balancer αλλα 5 ml. Για να δουμε θα κανουμε πιο γρηγορα απο την προηγουμενη φορα? (αν δεν βαλω βεβαια κατα τη διαρκεια μπολι) Την προηγουμενη φορα το στρωσιμο ειχε διαρκεσει ακριβως 30 ημερες. Αλλαξα και την τροφη με νεα γιατι η αλλη ειχε γινει χαλια. Στο φιλτρο εχουν χωρεσει 4 διχτακια και ενα μισο ακομα διχτακι siporax mini.
Τα ξυλα εχουν ξεκινησει να βγαζουν αυτο το πραγμα σαν μπαμπακι γυρω τους κλασσικα. Για να δουμε ποτε θα κανει τον κυκλο του αυτο και θα φυγει... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως εγραψα πιο πριν Παράθεση:
Εδω εξηγειται γιατι http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...68&postcount=2
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
tetra neon | Koninos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-02-11 19:07 |
Neon Tetra | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 22-10-09 13:40 |
NEON TETRA | shalis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-10-09 13:20 |
NEON TETRA | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-03-08 23:14 |
Neon tetra disease | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-03-05 11:14 |