|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα σου πω ενα μεγαλο μπραβο.
Κ μια ερωτηση.Ποιο φωτιστικο ειναι αυτο που εχεις στο 96αρι με τα cpd?Της aqualight? Καλη συνεχεια.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
θες να μας τρελανεις βραδιατικα? αυτο με τα φωταβολταικα ψαξτο αξιζει τον κοπο. τα φυτεμενα που εχεις ειναι απιστευτα, το πρωτο εχει ωραια ξυλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mε της αλλαγες νερου τι γινεται ,ξεκινας το πρωι και τελειωνης το βραδυ.
Παντως αφου αντεχεις και δεν εχεις αλλες υποχρεωσεις μπραβο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Fish room !!! Να τα χαίρεσαι φίλε. Τα ενυδρεία που έδειξες είναι πολύ όμορφα.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Βλέπω μεγάλη τρέλα και μ' αρέσει! Κρίμα που είσαι μακριά και δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χεράκι. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπεροχο το ενυδρειο που εχεις στο σαλονι σου , μου αρεσε παρα πολυ
οστοσο χαρα στο κουραγιο σου που συντηρεις τοσα πολλα ενυδρεια σε δυσκολη περιοδο . Μερικοι δινουν πολυ αγαπη στο χομπυ και αξιζουν συγχαρητηρια ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Psytrancer να σου ευχηθώ καλή δύναμη και να κάνεις ένα fishroom πιο ωραίο απότι φαντάζεσαι.
Τώρα επειδή είσαι και Endler-ας και επειδή το έχω ψάξει λίγο το θέμα, δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε και το κόστος πολλές φορές είναι πολύ μεγαλύτερο απόσο φανταζόμαστε. Θα σου γράψω κάποια πράγματα που θα στα έλεγα από την αρχή… δηλαδή πριν αρχίσεις. 1. Ποιος είναι ο σκοπός του fishroom. Αυτήν την ερώτηση μην την απαντάς αμέσως… θέλει να σκεφτείς όλη την φάση ύπαρξης του fishroom και πως θα ήθελες να είναι μετά π.χ. 5 χρόνια. 2. Αφού έχεις απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση όλες σου οι ενέργειες κατευθύνονται προς το σχεδιασμό ΠΡΩΤΑ με χαρτί και μολύβι. Θα γράψεις πως θα τα ήθελες όλα να είναι με το fishroom τελειωμένο. Έχεις παρουσιάσει ένα ενυδρείο που με ενθουσίασε… το PIO 300… εξαιρετικό. Οπότε και με βάση αυτά που γράφεις σχετικά με τα ενυδρεία που έχεις και τι θα ήθελες να έχουν συνεχίζω… 3. Ξήλωσε τα όλα μέσα στο δωμάτιο και κάνε εσωτερική μόνωση παντού. Αν δεν μπορείς τώρα παντού κάνε τουλάχιστον στα τοιχία που έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες και θα βάλεις ενυδρεία. 4. Βλέπω έχεις νερό, δες μήπως πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο σημείο που σε βολεύει περισσότερο. 5. Σκέψου σοβαρά να αλλάξεις κάποια ενυδρεία αλλά και τον τρόπο που είναι στημένα. Το πιο σωστό είναι να μπούνε πάνω σε σεξιον (racks). Υπάρχουν πολλές ιδέες σου δείχνω μία που μου έχει αρέσει http://ozreef.org/gallery/albums/sta...0002.sized.jpg Από εδώ και πέρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις… φαντασία να έχεις. Και κάποιες γνώμες μου για την λειτουργεία… 6. Τα ενυδρεία που θέλουν πιο δροσερό νερό να πάνε κάτω και τα άλλα πάνω. Ο ζεστός αέρας πάει πάνω. Μια άλλη πρακτική είναι να είναι μαζεμένα σε ένα rack και να περιοριστούν μέσα στο δωμάτιο με ναυλον-κουρτίνα και το κλιματιστικό να βαράει πρώτα εκεί, οπότε θα έχει ένα ακόμα πιο δροσερό τμήμα μέσα στο ήδη δροσερό fishroom. 7. Τα γαριδοενυδρεία με αερόφιλτρα, τροφοδοσία από μία κοινή αντλία. Υπόψη θερμοκρασία όχι πάνω από 26C (για κάποια είδη και πιο κάτω) 8. Μόνωσε πάτους, πίσω πλευρές και εκτεθειμένα πλαϊνά ενυδρείων. 9. Ένα κόλπο (ιδίως για το χειμώνα) είναι να έχεις ένα βαρέλι με βάνα για λάστιχο όπου θα ρίχνεις μέσα το νερό από τις αλλαγές. Το χειμώνα το νερό του ενυδρείου είναι ζεστό… θα το αφήνεις εκεί μέσα ώσπου να κρυώσει ελευθερώνοντας την θερμότητα του στο χώρο σου. Μετά χρήση αλλού… Ακόμα και για την ετοιμασία του νερού αν το ετοιμάζεις σε βαρέλι, το αφήνεις να κάτσει μια μέρα στη θερμοκρασία του δωματίου πριν αρχίσεις να το θερμαίνεις. Θα εντυπωσιαστείς πόσο οικονομία προσφέρουν αυτές οι πρακτικές. 10. Φωτισμός ενυδρείων εναλάξ. Δηλαδή ένα που θέλει πολύ δίπλα σε ένα που θέλει λίγο. Το εφάρμοσα μεταξύ φυτεμένου Endler και νταμάρι mbuna… μια χαρά φωτισμός πάει στα mbuna χωρίς να καίω την λάμπα τους. Τώρα μπορούμε να γράφουμε σελίδες για πολλά… απλά κάποιες ιδέες έγραψα που ελπίζω να σε βοηθήσουν… και δεν χρειάζεται βιασύνη… χόμπι κάνεις δεν το πείρες εργολαβία!!! Υ.Γ. Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μας πεις λεπτομέρειες για το diy φωτοβολταϊκο σύστημα…
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο ρε Γιαννη...
Πολυ χρησιμες πληροφοριες! Κανε ενα αναλυτικο τετοιο κολπο να το κανουμε υπομνημα ρε φιλε.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία πραγματα βλέπω!
Καλή αρχή και καλή δύναμη να ευχηθώ με τη σειρά μου. Όσα αναφέρει ο Γιάννης παραπάνω ισχύουν και θα ανακαλύψεις κι εσύ πολλά περισσότερα στη πορεία. Κατά την γνώμη μου και από προσωπική πείρα το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι να αυτοματοποιησεις τις αλλαγές νερου(αν υπάρχει αποχέτευση). Μετά από ένα διάστημα καταντάει πολύ κουραστικό και άχαρο. Περιμένουμε την εξέλιξη του και τις εμπειρίες σου.
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην να ευχαριστησω ολους για τα καλα σας λογια αλλα κ για την πολυτιμη βοηθεια σας η οποια ποτε δεν μου ελειψε ακομα κ οταν βρισκομουν μακρια απο το φορουμ.
![]() Κιομως αυτο χρειαζεται περισσοτερο απο ολα........υπομονη κ κουραγιο.... ![]() Εδω τρελανα εμενα...εσας θα λυπηθω!? ![]() Παράθεση:
Αλλαγες νερου ωστοσο κανω σε 3 ενυδρεια μεσα σε μιση ωρα. Οποτε σε 3 με 4 χαλαρες ωριτσες τα εχω σενιαρει ολα...αν κ το σπαω σε 2 μερες οποτε να μην μου φευγει η μεση....Παντως ειναι 2 καφεδακια υποθεση!( Τα πινω κ γρηγορα!) ![]() Παράθεση:
![]() ![]() @ lingistis : Ευχαριστω για τις πληροφοριες! κ απαντω(σε οσα μπορω!) 1+2) Δεν εχω να σκεφτω τιποτα νομιζω! ![]() 3+4+5) Το Νο3 κ το Νο5 Θα γινουν την ιδια μερα. Οταν αρχισα να αδειαζω την αποθηκη ελεγα οτι με το που την καθαρισω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να παρω εναν γνωστο μου αλουμινα να ερθει να μετρησουμε ολο το δωματιο περιμετρικα ωστε να δουμε σε τι διαστασεις θα πρεπει να φτιαχτει η ραφιερα-σεξιονς οπως λες....Αλλα δεν ειχα υπολογισει οτι για να το κανω αυτο θα πρεπει να ειμαι κ σε θεση να τον πληρωσω τον ανθρωπο!!! Κ δεν ειμαι ακομα. Οποτε ειπα να βαλω τα 2 μεγαλυτερα που βλεπεται στην φωτο-στην δεξια μερια για να ξεθυμανω καπως μεχρι να φτιαξω το ενα τμημα της αλουμινοκαταστασης στην αριστερη μερια.......αλλα βλεποντας οτι επιπλα υπαρχουν κ λεφτα για επιπλεον πραγματα Δεν.....ειπα να το προχωρισω οπως το βλεπεται μεχρι 'να τα χωσω' για τα φωτοβολταϊκα κ για την εγκατασταση του air condition οπου κρινεται ποιο απαραιτητη πιστευω απο οτι να τελειωσω το αισθησιακο κομματι πρωτα κ αργοτερα...ισως τελη καλοκαιριου που θα χαλαρωσουμε απο τις δουλειες μας εδω στο νησι κ θα εχουμε κ κανα ρευστο....να το προχωρισω....θα ειναι τραβηγμα αλλα το εχω σκεφτει αρκετα*.......Οσο για τον τροπο που ειναι στημενα τα ενυδρεια τι εννοεις?! γιατι τιποτα δεν εχει τελειωσει εκει μεσα! Ουτε aquascapes, ψαρια δεν εχω φερει ακομα....προς το παρων απλα το σουλουπωνω οσο μπορω.... * Υπαρχει χωρος ακριβως διπλα απο το fishroom οπου οταν ειναι να μονωθει το δωματιο κ να μπει η αλουμινοβαση θα μεταφερθουν 2 σχετικα μεγαλα ενυδρεια για τα ψαρια κ κανα 2 βαρελια κ κανα 2 δεξαμενουλες ωστε να τα φιλοξενησω ολα εκει μεσα για κανα 2 μερες ωστε να στηθουν οι βασεις κ να στεγνωσει το δωματιο. Μετα ΔΕΝ θα μεταφερθουν παλι τα ιδια ενυδρεια εκει μεσα. Θα φτιαχτουν τετραδες μαλλον με κοινο σαμπ στην πλατη. Θα φτιαξω 2 ή 3 τετοιες "τετραδες" απο 35λιτρα (για να αντικατασταθουν οι σκορπιες γεννηστρες), 70 λιτρα για μικροψαρα κ γαριδες. Κ μαλλον ενα λιγο μεγαλυτερο με 120αρια.....εχω καιρο ακομα να το δουλεψω περισσοτερο μεχρι να γινει(στο μυαλο μου κ εδω μαζι σας).... ![]() 5-6-7-8-9-10) ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Psytrancer : 07-03-12 στις 12:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με όσα έγραψες είσαι σε καλό δρόμο... και καλά κάνεις και το κανεις στο πατρικό... οι παντρεμένοι ξέρουν
![]() ![]() ![]() Όχι για aquascapes, αλλά τύπος ενυδρείων, ομοιογένεια, λίτρα τους, τοποθέτηση κλπ, μια και αυτά που έχεις είναι διαφορετικά μεταξύ τους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Ευχαριστωωωωωωωω!!! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολλά μπράβο και από μένα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το 2211 ειναι μια χαρα.
Εγω το εχω στο 30αρι της Dennerle.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω κ παλι!! Θα επανελθω συντομα με νεες ερωτησεις....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωραίος!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου ψυχακια pcy. Ονομα και πραμα.
![]() Εχεις ανοιξει θεμα με πολλα σκελη και ειναι δυσκολο να αναγνωστει και να παρεις πολλες απαντησεις μαζι. Για το fishroom φυσικα πρεπει να οργανωθεις για να ειναι και πιο εμφανισιμο και πιο λειτουργικο. Λυσεις υπαρχουν και μπορεις να εχεις φανταστικο αποτελεσμα και στο θεαμα και στη λειτουργικοτητα, αρκει να γινει σωστη μελετη του χωρου σε σχεση με τα ενυδρεια που πρεπει να συντηρηθουν και τις παροχες (διαθεσιμο εξοπλισμο, παροχη νερου και αποχετευση). Πρεπει να διευκρινιστει επισης ο σκοπος του fishroom. Ειναι χομπιστικο fishroom (που εχει σκοπο κυριως το θεαμα και την παρατηρηση σε ενα χωρο "ψυχαγωγιας") ή ... "ημι-επαγγελματικο" (που δεν εχει σκοπο το θεαμα και την ανεση του χωρου αλλα κυριως τις αναπαραγωγες, αλλα και την παρατηρηση)? Η απαντηση θα επηρεαζε κατα την αποψη μου το σχεδιασμο. Για τα ενυδρεια καθεαυτου, επρεπε κατα την αποψη μου να ανοιξεις ξεχωριστο θεμα για το καθενα, να λυσεις πρωτα αυτα και μετα να οργανωσεις αναλογα το fishroom. Οπως και να'χει, συγχαρητηρια για τον τροπο που αντιμετωπιζεις το χομπι.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΜΟΥ | greekgr | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 27-02-11 21:00 |