|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλα ειναι απιστευτο το αρθρο,παρα πολλες πληροφοριες και εχω βρει πραγματα που τα ειχα "ξανακουσει" καποια στιγμη εδω μεσα νομιζω αλλα δεν ειχα δωσει πολυ προσοχη
![]() οπως η παρενεργεια που μπορει να εχουν τα χαμηλα Kh,ph στη νιτροποιηση.που αποτι αναφερει κατω απο 6 ph σταματαει τελειως να γινεται απτα βακτηρια,ενω το πλεονεκτημα του χαμηλου ph ειναι η ευκολοτερη μετατροπη της ελευθερης αμμωνιας σε αμμωνιο που ειναι λιγοτερο τοξικο.αυτο το τελευταιο το "ηξερα",αλλα πολυ "γενικα",και ειναι εμφανες απο οσα λεει το αρθρο οτι σε ενυδρεια "αμαζονιου" με χαμηλα Ph και σκληροτητες ειναι ακομα πιο σημαντικη η αναγκη για σταθεροτητα στα χαρακτηριστικα του νερου,αφου μια προσθηκη(αλλαγη) νερου με μεγαλυτερο Ph μπορει να προκαλεσει αποτομη αυξηση της ελευθερης αμμωνιας(αφου δεν γινεται η νιτροποιηση). ειναι απιστευτο ποσο ευαισθητες ειναι οι ισορροπιες στο ενυδρειο και οι περισσοτεροι(μαζι κιεγω),ισως δεν το αντιλαμβανομαστε οσο θα επρεπε ![]() ![]() και ακομα δεν το εχω διαβασει ολο το αρθρο,δεν εχω φτασει στην απονιτροποιηση ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εκτος αυτου δεν θα εξηγοταν αλλιως η νιτροποιηση σε δισκοενυδρεια με πεχα κατω του 5 (ακομα και του 4). ------------------------- Παράθεση:
Και αναφερομαι στην κανονικη απονιτροποιηση απο βακτηρια και οχι τεχνητη ή εμμεση. Σκεψου οτι χωρις να κανεις ολικη αλλαγη, δεν αυξανονται σταδιακα τα νιτρικα.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-03-12 στις 10:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ελεος
![]() ![]() ![]() για την απονιτροποιηση που λες κιεγω απτα λιγα που εχω διαβασει μεχρι στιγμης αυτο εχω καταλαβει οτι μπορει να συμβει,απλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να γινει εσκεμμενα χωρις τις πιθανες αρνητικες συνεπειες.(μιλαω για ενυδρειο παντα και οχι για λιμνη)να γινει υπολογισμενα δηλαδη.γιαυτο ξεκινησα και το θεμα.βεβαια θα χρειαστει αρκετη εως παρα πολυ μελετη αποτι καταλαβα,αλλα η γνωση δεν παει χαμενη ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4 (0 μέλη και 4 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σφουγγαρι απονιτροποιητης | beat89 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 02-12-10 21:46 |
Πεθάνανε οι γαρίδες κατά τη μεταφορά ενυδρείου | @@nikos@@ | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 15 | 20-06-10 19:29 |
γνωμες,συμβουλες για αγορα εξωτερικου φιλτρου | gemen | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 04-05-10 22:25 |