|
Αμαζόνιος και περίχωρα Γενική συζήτηση, παράμετροι νερού, κοινά είδη |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Να σε ρωτήσω εγώ κάτι, πού βρήκες την άμμο σε 0,25 και 0,5;;;
Γιατί εγώ ψάχνω σε 0,2-0,3(άντε ως 0,5) και το καλύτερο που βρίσκω είναι 0,3-1,2... Κάπου είχα δει ότι για φυτεμένο το ιδανικό είναι αυτό που ψάχνω 0,2-0,3... Τώρα ήμουν έτοιμος να ανοίξω ένα θέμα: Από πόσο πάχος κόκκου άμμου είναι άνετα για τα corys (και τα ramirezi) ώστε να περνάει από τα βράγχιά τους ενώ ψάχνουν για τροφή; |
|
|||
|
|||
![]()
Εάν προσέξεις την έχω βάλει σε κλίση.. δεν είναι επίπεδη... ρίξε μια ματιά στην 2η εικόνα
|
|
||||
|
||||
![]()
Πανω απο 1mm μη παρεις, ειναι χοντρη, για τα κορυ ιδιως.
Μην ανακατεψεις διαφορετικα διαμετρηματα αμμου. Εκτος του οτι το ψιλο θα παει απο κατω σταδιακα, εχουν αναφερθει και προβληματα σε τετοιους βυθους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
τι παχος πρεπει να εχει περιπου αραγε...? ------------------------- Παράθεση:
τι προβληματα εχουν αναφερθει με πολυ ψιλοκοκκη αμμο?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos_auk : 26-02-12 στις 14:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στην πολύ λεπτόκοκκη δημιουργούνται φυσαλίδες... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο με τις φυσσαλιδες δεν το καταλαβα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ενδιαφερουσα περιπτωση η αμμος σου,ελπιζω να σου κανει τελικα και να τη βαλεις για να τη δουμε
![]() με τις "φυσσαλιδες" εχω την εντυπωση οτι μιλαει για αναεροβιες περιοχες στο βυθο ο φιλος απο πανω αλλα μπορει να κανω και λαθος. εγω θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος τροπος να δημιουργηθει καποιο ειδος "λασπης" που να μοιαζει πιο πολυ με το βυθο ποταμων κλπ αποτι η σκετη αμμος.αυτη η γλυτσα/λασπη που υπαρχει στις οχθες κλπ(ακομα και εκει που υπαρχει αμμος πολλες φορες υπαρχει και λασπη παρακατω η σε διαφορετικα σημεια.δεν ξερω αν ειναι εφικτο η πρακτικο ομως κατι τετοιο σε ενυδρειο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μια χαλαζιακη αμμος ειναι, ανοιχτο γκρι χρωμα. Τωρα αυτο με τη λασπη που λες ναι καλα θα ηταν. Και λογω χρωματος. Γιατι για ολα σχεδον τα ψαρια τυο Αμαζονιου οπου διαβαζω τις απαιτησεις τους λεει σκουροχρωμο υποστρωμα να βαλεις στο βυθο... Θα ηταν καλο το αποτελεσμα αν ανακατευα λιγη μαυρη ψιλη χαλαζιακη λετε για να σκοτεινιασει λιγο...? ------------------------- Παράθεση:
![]() οποτε δεν παιρνω αλλη. Χρονια πολλα παιδια!Καλη Σαρακακοστη! Καλα να περασετε σημερα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos_auk : 27-02-12 στις 10:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλη σαρακοστη!
![]() δε νομιζω να πετυχεις κατι με την αναμιξη.αστην οπως ειναι καλυτερα γιατι δεν ξερεις ποτε τι θα βγει,μπορει ναναι χαλια(εκτος αν το δοκιμασεις πριν τη βαλεις μεσα).αλλα παλι αν εχει εστω και μικρη διαφορα στην κοκομετρια μπορει ναχεις το προβλημα του "χωρισματος" των δυο ειδων,οπως και αλλα προβληματα που διαβαζω τωρα...αστην οπως ειναι καλυτερα ναναι ομοιομορφη.ετσι κιαλλιως με τον καιρο θα σκουρηνει μονη της καπως.ειμαι περιεργος ομως να δω που ειναι γκριζα,ισως να βγει πολυ ωραιο το αποτελεσμα στο τελος. υ.γ τωρα διαβαζω ενα πολυ χρησιμο αρθρο για το βυθο ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεις τα περισσοτερα πλεον ενυδρεια Αμαζονιου, λευκη ή μπεζ αμμο (ή λευκη που φαινεται μπεζ απο το χρωμα του νερου) εχουν, οπως και ο βυθος συνηθως εκει. Σε καποια μερη (creeks) μαζευεται λασπη ή/και ξερα φυλλα. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γενικα σε οτιδηποτε μπορεί να χαλάσει την ομοιογένεια του κόκκου. Ο βυθος ειναι πολυ σημαντικος σε ενα ενυδρειο. Μαζι με το φιλτρο ειναι το Α και το Ω. Εδω ειναι ενα χρησιμο αρθρο με πολλες πληροφοριες που απαντα και στις αποριες του Γιωργου (kgf)
|
||||
|
||||
![]()
Α οκ.τη 0,5 θα βαλω.εχω 50kg και αν χρειαστω κι αλλη θα παρω.
Η αμμος τελικα ειναι ανοιχτο γκρι. Την εχω παρει τοσο καιρο που ξεχασα το χρωμα της ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
5-6 ποντους υψος βυθου, και ειναι και αρκετο. Για τοσο υψος σε 120χ50 βυθο, καμια 35αρια κιλα θα φτασουν πιστευω. Καλη κυκλοφορια στο βυθο να εχεις. Βαλε τα φιλτρα να στελνουν και στο βυθο νερο. Να ξεπλυθει καλα η αμμος. Να μη βγαζει καθολου θολο νερο απο το κουβα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βιοτοπικο αμαζονιου μου(video) | piranhas2 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 21 | 17-05-12 01:54 |
ξυλα για βιοτοπικο αμαζονιου | aquahobby | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-01-12 22:30 |
βιοτοπικο αμαζονιου παραδειγμα προς αποφυγη | harris samos | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 02-05-11 22:02 |
Σκεψεις για μετατροπη ενυδρειου σε βιοτοπικο Αμαζονιου | beat89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 04-03-10 01:57 |
η αβυσσος του αμαζονιου | fishme1 | Ιστοσελίδες στο Internet | 7 | 27-01-08 23:22 |