|
|||
|
|||
![]()
Mίλησα με κάποιον προμηθευτή ψαριών και αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα: Αιφνίδιοι θάνατοι σκαλαριών χωρίς συμπτώματα και με "σωστές" μετρήσεις. Το αντιμετώπισε με μονοδόση dactopur. Εσωτερικά παράσιτα, σκουλήκια ή ταινία υποψιάζομαι.
Μόλις έκανα τη θεραπεία, οπότε δεν μπορώ να κάνω μετρήσεις τώρα. Ελπίζω να λύσει το πρόβλημα, έχω στεναχωρηθεί απίστευτα και είμαι στα όρια του πανικού ------------------------- Παράθεση:
Δεν το ήξερα αυτό για τα ζεμπράκια, τα μετακίνησα ήδη στο δεύτερο - βοηθητικό ενυδρείο, γιατί τα "ταύτισα" με το πρόβλημα, χρονικά συμπίπτει η έναρξη των προβλημάτων με την εισαγωγή τους στο ενυδρείο. Το θόλωμα και κιτρίνισμα του νερού - παρατηρημένο σε βάθος μηνών - συνδέεται πάντα με τάισμα κατεψυγμένης ( cubes ) αρτέμια. Δεν ξέρω γιατί, κιτρινίζει το νερό ( εκτός του ότι βουλώνει συχνότερα τα φίλτρα και τις σωληνώσεις ). Όσον ήταν στην μεγάλη ανάπτυξη τα μικρά τάιζα συχνά αρτέμια ( επαναλαμβάνω καλής ποιότητας ), μόλις κατάλαβα τι προκαλεί στο νερό αραίωσα πάρα πολύ - τα μικρά φαινόντουσαν εξάλλου να μην έχουν τόσο επιτακτική ανάγκη "πρωτείνης". Τώρα τους δίνω μια στις τόσες για ποικιλία, αλλά βλέπω ότι πλέον και τα ίδια τα μικρά δεν τρελαίνονται όπως τρελαινόντουσαν για αρτέμια ------------------------- Από τη στεναχώρια μου, ξέχασα και τους "τρόπους" μου, ευχαριστώ πολύ όσους αφιερώνουν χρονο με το θέμα ------------------------- Υπόμνημα ΓιώργοςΚ για σκουλήκια και παράσιτα: Το πρώτο σκαλαράκι που έχασα λίγες ώρες πριν πεθάνει είχε ανέβει προς την επιφάνεια σαν να ζητούσε οξυγόνο. Έβαλα την πρόσθετη αεραντλία και φάνηκε να συνήλθε, την επόμενη μέρα το βρήκα νεκρό. Υποψιάζομαι Gyrodactylus - φαίνεται στα ψάρια πριν πεθάνουν να "κλείνουν" τα βράγχια, ίσως ενστικτωδώς το αποδίδω εκεί το πρόβλημα, μακάρι να εντοπίστηκε σωστά η αιτία. Δεν έχω ωστόσο ισχυρές ενδείξεις έλλειψης οξυγόνωσης. Τα έχω πετύχει να "ξύνονται" στις ανούμπιες, αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Τι να πω, ελπίζω να διαγνώστηκε το πρόβλημα
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 24-02-12 στις 15:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάνατοι... | macgyver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 37 | 16-02-12 00:59 |
SOS, θάνατοι ψαριών.....!!!!!! | giorxatz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 10-08-11 09:03 |
Θάνατοι Guppys | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 03-02-08 12:59 |
Ξαφνικοί θάνατοι! | giannisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 09-03-07 22:04 |
Θάνατοι.... | guppies_2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 03-03-07 18:16 |