|
|
|||
|
|||
![]()
Το φιλτρο οπως το εβαλα, πιστευεις οτι ειναι οκ; Τα ψαρακια γιατι τα εχει πιασει υπερκινητικοτητα...;
|
|
||||
|
||||
![]()
βασικα πιστευω οτι εχεις πολυ αναταραξη και ισως τα ενοχλει και δεν μπορουν να κολυμπησουν ανετα....
|
|
|||
|
|||
![]()
H αναταραξη αυτη μπορει να οφειλεται στο οτι ειναι δυνατο το φιλτρο; (δηλ ρουφαει πολυ δυνατα το νερο) ή στο οτι εβαλα 2 spray bar; Αν ειναι να βγαλω το ενα. Ή να βγαλω λιγο εξω απο το νερο το κατω μερος του φιλτρου για να 'ρουφαει' λιγοτερο νερο....
|
|
||||
|
||||
![]()
κανε μερικες δοκιμες με το στησιμο του φιλτρου μεσα στο δοχειο να δεις αν αλλαζουν συμπεριφορα τα ψαρια.ισως ειναι η αναταραξη και ειναι στενο το δοχειο.επισης οταν βαλεις μπολι θα πρεπει να εχεις και υλικα που θα μπολιασεις.μη μπολιασεις το cartridge που εχει το φιλτρο,γιατι αυτο υποτιθεται το πετας μετα απο καποιο καιρο και βαζεις καινουριο.χωρια που σου ειπα απτην περιγραφη στο καταστημα λεει για ανθρακα και ζεολιτη,οποτε δεν κανεις δουλεια με αυτα μονο.δε μας ειπες τι υλικα εχει το φιλτρο σου?
|
|
||||
|
||||
![]()
αμα γυρισεις το σπρειμπαρ να χτυπαει προς τα τοιχωματα του κουτιου δεν κανει λιγοτερη αναταραξη??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Στο μυνημα μου 23/2/20012 11.56πμ εχω επισυναψει φωτο με ολα τα εξαρτηματα του φιλιτρου. Δεξια φαινεται τι εχει μεσα. Ενα μαυρο σφουγγαρι με τρυπες μεγαλες, σττην μεση του ειναι αδειο κι ενα κουτακι εχει με κατι σαν πετριτσες μεσα. Τι υλικα να εχω για να μπλολιασω; Καπου διαβασα, οτι ριχνω το μπολι ειτε μεσα στο φιλτρο ειτε και απευθειας στο νερο.
Μηπως θα ηταν καλυτερα να εβαζα ενα spray bar; εβαλα 2 για περισσοτερο αναταραξη στην επιφανεια του νερου |
|
||||
|
||||
![]()
τα χρυσοψαρα δεν θελουν πολυ αναταραξη. κανε δοκιμες ωστε να την μειωσεις οσο γινετε
το κουτακι με τις πετριτσες ειναι ανθρακας και μετα απο ενα μηνα θελει πεταμα. εγω τον εβγαλα και τον εχω αντικαταστησει με κατι αλλες πετρουλες//mini siporax//. esy sto filtro σου θελεις σφουγγαρι και το σιποραξ. το μπολι το ριχνεις καλυτερα μεσα στο φιλτρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαξα την κλιση να χτυπαει προς τα τοιχωματα και νομιζω οτι ηρεμησανε λιγο τα...πραγματα. Tα ψαρακια δεν αντιδρανε τοσο σπασμωδικα οσο πριν, αν και εχω την αισθηση, οτι το φιλτρο τα παρασερνει σιγα-σιγα προς αυτο, και κουνανε συνεχως τα μπροστινα πτερυγια τους, εστω και λιγο, οταν θελουν να απομακρυνθουν απο το φιλτρο.
Αυτο που εχει μεσα το μαυρο, και που ειναι και αδειο μεσα του, σφουγγαρι δεν ειναι; το λεγομενο foam; Οντως το αλλο ανθρακας ειναι, το λεει και στις οδηγιες, καθε 2 βδομαδες πλυσιμο και στον μηνα αλλαγη. |
|
||||
|
||||
![]()
Το σφουγγάρι που λές θα σου κάνει περισότερο μηχανική φίλτρανση (θα μαζεύει σκουπίδι)
Εσύ θες άμεσα βιολογική φίλτρανση (βακτύρια που κάνουν την αμμωνία νιτρικά)...για αυτό το σκοπό, βγάλε τον άνθρακα (από τώρα) και βάλε στη θέση του σιποραξ.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |