|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχω πειρα. συμπεριφερεται περιεργα.
Επισης το ενα moori (αλλο) ειναι συνεχεια κρυμμενο κινειται αργα και δεν τρωει. το παρατηρησα οτι δεν εφαγε, και μαλιστα δοκιμασε να φαει και το εφτυσε. ταιζω cichlid vegi flakes της ocean nutrition. λε να παρω και καμια πρωτεινικη μιας και τα labido ειναι παμφαγα. επισης καιρο εχω να τα δω να ενεργουνται. αυριο λεω να τους βρασω καμια δεκαρια μπιλακια αρακα . εγκρινετε? |
|
||||
|
||||
![]()
Tα Moorii νομίζω είναι σαρκοφάγα..καλύτερα άλλαξε τροφή!!
Ο αρακάς δεν νομίζω να βοηθήσει..δεν είναι μονομάχοι.. ![]() Το οτι δεν τρώει και όταν δοκιμάζει φτύνει δεν είναι καλό σημάδι..ας ελπίσουμε οτι είναι θέμα τροφής! |
|
|||
|
|||
![]()
όντος δεν ακούγεται καλό να βγάζει την τροφή..
θα πρέπει επίσης να μη μένει τροφή στην προσπάθεια να φάνε και τα κρυμμένα γιατί σαπίζει έκανες την αλλαγή να πέσουν και τα νο3 ? νομίζω και μια αεραντλία καλό θα έκανε για περισσότερη οξυγόνωση (υπάρχει και ανατάρραξη από την έξοδο του φίλτρου? ) |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα με την αναταραξη της επιφανειας ειναι σχετικο για μενα που δεν εχω μετρο συγκρισης.
Δεξια εχω την εξοδο του εσωτερικου φιλτρου η οποια ειναι σαν σωληνας τον οποιο εχω στρεψει προς τα πανω και νομιζω κανει δουλεια. Στην αριστερη πλευρα ειναι το spraybar του Εheim 2217 το οποιο ειναι λιγο δυσχρηστο λογω σωληνωσεων. βρισκεται οριακα στην επιφανεια (το ακουω λιγο δηλαδη ) Μεταξυ μας το εσωτερικο νομιζω κανει καλυτερη δουλεια . Νομιζω στο κεντρο του ενυδρειου ισως υπαρχει προβλημα. Δεν ειναι στατικο το νερο. κινειται αλλα οπως σας ειπα δεν εχω μετρο συγκρισης. Μια αεραντλια παντα χρησιμη ειναι οποτε θα παρω μια σημερα κιολας ελπιζω να μην με πιασουν κοτσο. Οκ μιας και τα Moori ειναι σαρκοφαγα και τα labido παμφαγα, θα αλλαξω την τροφη. μπορειτε να μου προτεινετε καποια? λετε να αναμειγνυω και τις 2 και να ριχνω? λετε να τις εναλασσω μερα παρα μερα? λετε να καταργησω τα φυτικα φλεικσ που χρησιμοποιω? μαλλον ναι το σιγουρο ειναι οτι το 3 ειδος που θα βαλω θα πρεπει να ειναι παμφαγο. ... και σκεφτομαστε σοβαρα μια ομαδα 4-5 maingano (να επαναφερουν την ταξη ) |
|
|||
|
|||
![]()
Νικο καλημερα.τα νιτρικα σου δεν ειναι τοσο υψηλα που να συνιστουν τετοια συμπεριφορα απο τα ψαρια.εχω καποια στιγμη που ειχα πολυ περισσοτερα λογω μεγαλου αριθμου ψαριων τρωγαν κανονικα.η τακτικες αλλαγες παντα χρειαζονται βεβαια.
οσο αναφορα την αναταραξη πιστευω ως εισαι μια χαρα.η αεραντλια μου φαινεται περιττη.καλυτερα να παρεις εναν κυκλοφορητη http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2179 για να εχεις κινηση του νερου μεσα στο ενυδρειο. για τροφες δοκιμασε της tropical,jbl για σαρκοφαγες κηχλιδες και μπορεις να δινεις και δυο-τρεις φορες και σπιρουλινα για συμπληρωμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μα πως ειναι αρσενικος αν εχει κανει 2 γεννες θα με τρελανετε?
![]() λοιπον εκανα αλλαγη. Τα νιτρικα μου ειναι πλεον 9. Το ταλαιπωρημενο moori (που δεν τρωει ) βγηκε εξω. λοιπον θα βγω και εγω εξω να βρω αλλη τροφη! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλη τροφή για τα λαμπίντο σου και τα moori που μπορούν να φάνε και τα 2 είναι αυτή:http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2418
Όσον αφορά την Μερκελ σου, μάλλον είναι το κυρίαρχο θηλικό και δείχνει την κυριαρχία της! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και επειδή με αυτά που περιγράφει μου μοιάζει για αρσενικό.. Για τροφή πάρε οποιαδήποτε πλούσια σε πρωτεΐνη,άλλη μία που να βοηθάει στα χρώματα(λογικά καμία με γαρίδα) και μία σπιρουλίνα..την vegi flakes θα την δίνεις μία στο ποτέ.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως παιδια μαλλον θα το χασω το ενα moori και ειναι γλυκουλι και δεν γουσταρω καθολου. πηρα πρωτεινικα pellets αλλα τιποτα. τα αλλα τα τσακιζουν αλλα αυτο παλι εβαλε ενα στο στομα και το εφτυσε. βγαινει για να φαει αλλα δεν ασχολειται περνα διπλα απο την τροφη και τιποτα.
στεναχωριθηκαμε με τη γεωργια. ο ενας moori (μαλλον αρσενικος) την ψιλοκυνηγα λετε να ειναι για αυτο? ανεβασα και τη θερμοκρασια στους 28 αλλα παλι τιποτα. Μηπως να την απομονωσω? Βασικα θα ψαξουμε στις αγγελιες για κανα κομπλε ενυδρειο 50-60 λιτρα γιατι απο οτι καταλαβαινω ειναι απαραιτητο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για περιέγραψε μας την διάθεση του! Φυσιολογική η νοχελική?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Νίκο έχε στο μυαλό σου οτι μπορεί να ήταν και άρρωστο το ψάρι απόταν το πήρες...επίσης τέτοια συμβάντα τα έχεις μέσα στο πρόγραμμα όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με Αφρική! Για την καραντίνα εντάξει,δεν θα συμφωνήσω οτι είναι must!Αν είχες δίσκους ίσως.. *και καραντίνα να είχες θα μπορούσες να το πιάσεις από εκει μέσα;; |
|
||||
|
||||
![]()
Tο ψαράκι ήταν απο την αρχή που το έβαλες μέσα έτσι ή τις τελευταίες ημέρες?
Δηλαδή έχει φάει καθόλου απο όταν το έβαλες? Εμένα η συμπεριφορά του μου φαίνεται ότι είναι απο το έντερο του! Μπορεί να έχει πρόβλημα εξού και πάει μέχρι την τροφή την τρώει αλλα την ξαναφτύνει! |
|
||||
|
||||
![]()
ελα ντε σιγα μην το πιασω
απο οταν το πηρα ηταν το πιο ησυχο. τωρα ειναι πολυ ησυχο και κρυβεται το 80% της ωρας ναι παει να φαει και φτυνει. δεν παει με ζωντανια παντως. και προσπαθει μια φορα. Φαινεται αδυναμο και το moori που ηταν το μικροτερο τωρα το εχει φτασει σε μεγεθος. δεν ειμαι σιγουρος αν δεν ειχε φαει ποτε. συστυχως δεν το προσεχα γιατι ηταν πιο δραστηριο παιζει ομως να με κοροιδεψε γιατι ερχεται να φαει αρχικα. τι να κανουμε παιδια οτι ειναι να γινει θα γινει. ελπιζω μονο να μην μεταδοθει στα υπολοιπα σας ευχαριστω για την βοηθεια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΜΕ | Gladiator | Γλυκό νερό - Γενικά | 55 | 15-11-11 23:55 |
Ενυδρειο 400λτ τανγκανικα... | imichal | Tanganyika | 31 | 15-08-11 12:34 |
επιτελους και γω | platy | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 39 | 27-05-10 11:38 |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |