Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 20-02-12, 11:55
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-02-2012
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 574
Προεπιλογή

Καλα μου παιδια αρχιζω και απογοητευομαι... Αλλα μου λεει ο ενας, αλλα ο αλλος... Εκτιμω και σεβομαι ολων τις γνωμες, αλλα επειδη ειμαι ασχετος με αυτα, δεν ξερω τι να ακολουθησω...
Το νερακι τους τελικα να το αλλαζω ολο ή κατα τα 2/3; Αν τα βαλω σε ταπερ υπαρχει περιπτωση να πηδηξουν ή παιζεται αυτο; Το αντιχλωριο να το παρω σημερα, αλλα απο που; Να ψαξω ολη την Αθηνα; Να ταισω λιγο; Τι λιγο δηλ; Αλλος λεει 1-2 φυλαρακια το καθενα, αλλος μισο το καθενα, αλλος 2-3 το καθενα. Πηγα σε ενα πετ το πρωι, μου πανε να βαλω αεραντλια (τι ειναι τουτο παλι; ) Μου πανε οτι ενα ενυδρειο των 30 λιτρων μια χαρα θα τα φιλοξενησει...Οταν τους ειπα για μπολι, με κοιταγανε σαν εξωγιηνο...Αλλος μου λεει οτι το φιλτρο που προταθηκε πιο πανω δεν κανει, γιατι εχει πολυ μικρο χωρο για βιολογικο υλικο και δεν προκειται να κανει δουλεια, και κανεις δεν μου λεει αν αυτο το φιλτρο θα σταθει σε πλαστικο κουτι ή θα χρειαστει να το κραταω εγω... Αλλος λεει οτι θελουν 30 λιτρα το καθενα, αλλος λεει οτι θελουν 50 λιτρα, μετα ακουω για 120λιτρα και για τα δυο. Μου προταθηκε εξωτερικο φιλτρο, που μολις το ειδα στο νετ, τρομαξα, αυτο ειναι ολοκληρο μηχανημα! Αλλος μου λεει οτι ειναι απαραιτητα τα τεστ νερου, αλλος μου λεει να τα ξεχασω. Αλλος λεει οτι αμα ζουνε σε μικρο σχετικα χωρο δεν μεγαλωνουν, τοτε γιατι να τα βαλω σε μεγαλο και να γινουν σαν ...κουτσομουρες; Να τα βαλω σε εναν μετριο χωρο ας πουμε και να μην μεγαλωσουν και πολυ....
Σαφως και δεν την λεω σε κανεναν φιλο εδω
Απλα νοιωθω τοσο πελαγωμενος που μου ρχεται να μπω εγω στο κουτι τους και να βγαλω αυτα εξω
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 20-02-12, 13:28
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

μην πελαγωνεις.καταρχην μπορεις να διαβασεις τα υπομνηματα στους αρχαριους και στα χρυσοψαρα.θα τα βρεις εδω στις αντιστοιχες κατηγοριες.

ολα αυτα που σου λενε εδω μεσα βρισκονται αναλυτικα στα υπομνηματα.
οσο για το μεγεθος του δοχειου,μην "κολας" στα νουμερα.απλα εχε στο νου σου οτι οσο πιο πολλα λιτρα τοσο πιο καλα.αυτο ισχυει για ολα τα ψαρια αλλα για τα χρυσοψαρα λιγο παραπανω γιατι σου ειπα,ζουνε πολλα χρονια,ειναι ρυπογονα, και μεγαλωνουνε αρκετα σε μεγεθος.

μπορεις να παρεις ενα δοχειο και να τα βαλεις αλλα φυσικα θα υπαρχουνε προβληματα πρακτικα ισως, που θα πρεπει να λυθουνε με πατεντες κλπ.ισως και οχι.για μενα,αν προκειται να δωσεις λεφτα για φιλτρο,δοχειο κλπ,ειναι καλυτερα να παρεις ενα ενυδρειακι 80λιτρο,τουλαχιστον.εσυ αποφασιζεις.

επισης μην εμπιστευεσαι τα πετσοπ και πολυ.εδω μεσα οι περισσοτεροι ασχολουνται με το χομπυ γιατι το αγαπανε.στα πετσοπ θελουν να πουλησουν(οι περισσοτεροι τουλαχιστον).

η αλλαγες που σε μπερδευουνε ως προς το μεγεθος τους,εχουν να κανουν με το ποσο καθαρο θαναι το νερο για τα ψαρια.οσο λιγοτερα λιτρα ειναι τοσο πιο ευκολα θα βρωμιζει και θα δημιουργειται αμμωνια που ειναι τοξικη για τα ψαρια.αυτο αντιμετωπιζεται με το φιλτρο που αναλαμβανει τον καθαρισμο του νερου,και μηχανικα(απο ορατα σκουπιδια κλπ)και βιολογικα, με την υπαρξη βακτηριων που καταναλωνουν την αμμωνια και τα παραγωγα του κυκλου του αζωτου που δημιουργουνται απτην αφαγωτη τροφη και τα αποβλητα των ψαριων.

αν δεν υπαρχει το φιλτρο η αυτο δεν ειναι στρωμενο(δες τα υπομνηματα) το νερο παραμενει βρωμικο,δημιουργειται αμμωνια κλπ,τα ψαρια δηλητηριαζονται και πεθαινουν.

στο μικρο δοχειο που τα εχεις τωρα,καταλάβαινεις ποσο απιβαρυνεται το νερο και κατα συνεπεια και τα ψαρια.ειναι σαν να σε βαζουν εσενα να ζησεις σε ενα δωματιο 2χ2(η μαλον 1χ1) με μια τουαλετα που δεν καθαριζεται ποτε

οποτε οσο πιο τακτικα αλλαζεις το νερο(παντα με προσθηκη αντιχλωριου) τοσο καλυτερα για τα ψαρια.οταν υπαρχει φιλτρο στρωμενο και αρκετα λιτρα νερου,αυτες τις αλλαγες τις κανουμε μια φορα τη βδομαδα σαν "ρουτινα".

για μενα το καλυτερο,αν θες πραγματικα να σχοληθεις και να τα κρατησεις ειναι να παρεις ενα ενυδρειακι 80λιτρο(σου ειπα για το καρφουρ και την προσφορα του,στη χειροτερη περιπτωση).αν δε μπορεις,ειτε γιατι δεν εχεις χρονο η ορεξη ειτε λογω οικονομικων(απολυτα κατανοητο)το καλυετρο ειναι ειτε να τα χαρισεις εδω μεσα σε καποιον ειτε και να τα πουλησεις ακομα,ειτε να τα πας πισω στο πετσοπ.τουλαχιστον εκει θα υπαρχει η πιθανοτητα να τα παρει καποιος που θα μπορει να τα προσεξει.αυτα φιλικα

αν αποφασισεις να τα κρατησεις,τοτε βοηθεια αποδω και οχι μονο, θα εχεις οση θες
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 20-02-12, 14:12
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλα μου παιδια αρχιζω και απογοητευομαι... Αλλα μου λεει ο ενας, αλλα ο αλλος...
Εχεις δικιο.
Ομως, δεν υπαρχει ενας σωστος τροπος μονο αντιμετωπισης μιας ενυδρειακης "καταστασης".
Υπαρχουν επιλογες, κακες, μετριες και καλες.
Και ο καθενας τις προσδιοριζει αναλογα τις εμπειριες του και μαλιστα στο δικο του ενυδρειου, επιλογες που σε ενα αλλο ενυδρειο (ιδιως με αλλα ψαρια) να ηταν κακες ή μετριες)
Εγω θα σου γραψω τι ξερω απο την πλευρα μου, και απο εκει και μετα οι επιλογες ειναι δικες σου.

Στο θεμα της αναπτυξης των ψαριων, η επιλογη "τα βαζω σε μικρο χωρο για να μη μεγαλωσουν πολυ" ειναι κακη.
Κι αυτο γιατι οταν δεν μεγαλωνουν οσο πρεπει για το ειδος ψαριου που ειναι, σημαινει οτι κατι δεν παει καλα.
Συγκεκριμενα το ψαρι μενει μικρο απ'εξω αλλα τα εσωτερικο του οργανα συνεχιζουν να μεγαλωνουν και με οποιες συνεπειες μπορει να εχει αυτο.
Το προβλημα σου ειναι οτι τα ψαρια σου ειναι απο τα ειδη χρυσοψαρων που μεγαλωνουν πολυ. (να ηταν fancy κατι θα γινοταν)
Το καθε ενα (οταν θα μεγαλωσει και για να μεγαλωσει) θα "απασχολει" 70-80 λιτρα νερο μινιμουμ, απο το συνολικο νερο του ενυδρειου και το ενυδρειο θα πρεπει να εχει μηκος τετοιο που να μπορουν να κινουνται και που ειναι πανω απο 120 εκ.μηκος και 50εκ πλατος (ασχετα αν ειναι ενα ψαρι μονο στο ενυδρειο, το μηκος πρεπει να ειναι καταλληλο ετσι κι αλλιως και ας "περισσευουν" λιτρα)

Το ταισμα ειναι αναλογα την περιπτωση.
Τα ψαρια οσο βρισκουν τροφη (σωστη) τρωνε την μεταβολιζουν και αναπτυσονται
Αν τωρα σε καποια περιπτωση δεν βρισκουν τροφη (πχ στη φυση λογω ελλειψης, ή στο ενυδρειο λογω προβληματος που μας αναγκαζει να διακοψουμε το ταισμα) σταματανε να μεταβολιζουν και "καινε" απο το λιπος που εχουν (μεχρι το σημειο να λιμοκτονησουν και να πεθανουν φυσικα).
Αναλογα το ψαρι, μπορει αυτο να διαρκεσει για πολυ καιρο.
Πχ οι δισκοι ή τα χρυσοψαρα (ιδιως στις λιμνες των χρυσοψαρων το χειμωνα που παγωνει το νερο) μπορει να μη φανε για μηνες τιποτα.
Τα μικρα ψαρια (neon Κλπ) εχουν μικροτερες αντοχες. Αλλα την εβδομαδα την αντεχουν ανετα.
Εσυ λοιπον τωρα που εχεις προβλημα (μικρος χωρος, καθολου φιλτρο) δεν ταιζει απλα τιποτα ή 1-2 φυλαρακια. (αν ταιζεις θα πρεπει να τσεκαρεις συνεχεια το νερο και να το αλλαζεις συχνα αναλογα την μολυνση του. Ο ελεγχος του νερου ειναι ενα θεμα που απαιτει ειτε εμπειρια, ειτε τεστ νερου, ειτε "το καθαριζω συνεχεια να εχω το κεφαλι μου ησυχο")
Χρειαζεσαι οπωσδηποτε αεραντλια-σωληνακι-ανεπιστροφη βαλβιδα-αεροπετρα για οξυγονωση του νερου. Τα ψαρια ασφυκτιουν εκει μεσα σε τοσο λιγο νερο και χωρις αναταραξη της επιφανειας (που θα κανει η αεραντλια) δεν υπαρχει καθολου οξυγονο.

Μετα, αναλογα το ενυδρειο (λιτρα νερο), το φιλτρο (βιολογικη δυναμη) τις αλλαγες που θα κανεις (για να καθαριζει και απο νιτρικα φωσφορικα κλπ) και το ποσο χορτασμενα και υγειη θελεις τα ψαρια, ταιζεις οσο θελεις.
Αυτοι (πχ καποιοι "τρελλοι" δισκαδες ) που θελουν καλα ψαρια, φτανουν στο σημειο να ταιζουν πολλες φορες την ημερα, να κανουν καθε μερα αλλαγη και να εχουν πολλα φιλτρα στο ενυδρειο.
Ομως αυτοι ειναι που εχουν και τα πιο ομορφα και υγειη ψαρια.

Ολα οσα σου γραφουν λοιπον ειναι σωστα απο μια αποψη.
Αλλες ειναι καλες και αλλες καλυτερες επιλογες.
Εγω προτεινω (και μεχρι να βρεις καποια λυση) να κανεις καθε μερα αλλαγη το 80%, με νερο ολοιδιας θερμοκρασιας και με αντιχλωριο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 20-02-12, 18:27
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-11-2009
Περιοχή: Αττικη
Μηνύματα: 4.094
Προεπιλογή

μιας και ανεφεραν ηδη οι προλαλησαντες τα πιο ''βασικα-σημαντικα'' στοιχεια ειτε ειναι κατα την αποψη τους ειτε οχι,θα απαντησω σε μερικες αποριες σου απλα.....το φιλτρακι ΑΝ διαβαζες τα οσα σου εγραψα..θα εβλεπες οτι το ειπα ξεκαθαρα ''α)το εσωτερικο φιλτρο εχει 4 βεντουζες και στερεωνεται στο κουτι-ενυδρειο...ψαξε για internal aquarium filter sto youtube για να καταλαβεις ..".....για το μπολι σου ειπαμε...ΜΗΝ ρωτησεις σε καταστημα.αντιθετως για να αγορασεις το SEACHEM PRIME πηγαινε σε οποιο petshop εχεις κοντα(πχ petcity που εxei σιγουρα) ...Τωρα για τις αλλες αναμικτες αποριες που εχεις...ταισε ΛΙΓΟ ..οσο φαινεται και σε σενα λιγο...συνηθως λιγο λεμε ποσοτητα για 1 ψαρι που μπορει να φαει σε μερικα δευτερολεπτα(αρα αν ταιζεις φυλλαρακι ,μερικα φυλλαρακια) και γαι πολλα ψαρια ποσοτητα οση μπορουν να φανε σε 1-2 λεπτα....ομως εσυ επειδη τα εχεις σε τοσο μικρο δοχειο θα ταισεις λιγο..δηλαδη στη μυτη ενος κουταλιου μια φορα καθε 2 μερες ή καθολου οπως ειπε ο σπυρος....απο κει και περα Εγω σου προτεινα το κουτι,για προσωρινη και ΕΥΚΟΛΗ (και σχετικα ανεξοδη) λυση.....φυσικα προσωρινη γιατι καποια στιγμη ισως δεν σε καλυπτει....ΟΥΤΕ τα 30 ΟΥΤΕ τα 50 κανουν για αυτα τα χρυσοψαρα...στην παρουσα φαση ομως ισως δεν μπορεις να τα αποκτισεις ...δεκτο....το φιλτρακι απο την αλλη...για το κουτι ή για ενα μικρο ενυδρειο <100λιτρων ειναι ενταξει....θα υποστηριξει το ενυδρειο μια χαρα ..(με την προυποθεση οτι θα εχεις μονο αυτα τα 2 ψαρια ,θα κανεις σωστες αλλαγες κ.ο.κ)...α και τα τεστ νερου..μην ξαναπω...σου ειπα ηδη..απλα ΞΑΝΑ-διαβασε οτι σου εγραψα και εγω..και τα αλλα παιδια ..ήρεμα και αργα...

και βγαλλε αυτο το χαλικακι απο το ενυδρειο....μην δημιουργησει αλλα προβληματα στο μελλον καλη συνεχεια
__________________



Tάσος
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 20-02-12, 20:07
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-02-2012
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 574
Προεπιλογή

Οσον αφορα τον χωρο που θελουνε για να ζησουν σωστα, βλεπω παλι διαφορετικες αποψεις, ο φιλος delta μιλαει για ενυδρειο ανω των 200 λιτρων ο φιλος platy λεει για ενυδρειο κατω των 100 λιτρων
Αεραντλια-σωληνακι-ανεπιστροφη βαλβιδα-αεροπετρα για οξυγονωση του νερου... Αυτα δεν καλυπτονται απο ενα φιλτρο; Ή ειναι αλλα αυτα και αλλο το φιλτρο;
Περιπου ποσο καιρο κανουν τα ψαρακια για να μεγαλωσουν; Αν υποθεσουμε οτι τα βαλω σε ενα ενυδρειο ή σε ενα κουτι 60-80 λιτρων, ποτε περιπου θα νοιωσουν οτι ο χωρος αυτος δεν επαρκει; Σε ενα μηνα; Σε ενα χρονο;
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 20-02-12, 20:29
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Το κουτί, είναι απλά μια πρόχειρη λύση, η οποία βέβαια και θα αγοράσεις. Πρώτα ενυδρείο, αναλόγως του τι θέλεις εσύ (σε λίτρα). Το σίγουρο είναι ότι με 2 χρυσόψαρα καλύτερα από 100 λίτρα και άνω. Ο Δέλτα σου δίνει την επιλογή μεγαλύτερου όγκου, ώστε να έχεις το περιθώριο αργότερα να προσθέσεις ακόμα 2-3 χρυσόψαρα. Στα 100 λίτρα δεν βάζεις τίποτε άλλο!

Αεραντλίες κ.λ.π. θα τις χρειαστείς περισσότερο κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Απλά το αναφέρω, αν θέλεις να κάνεις κάποιες οικονομίες αυτή την περίοδο. Θερμαντικό σώμα δεν χρειάζεσαι καθόλου.

Λοιπόν, ΑΜΕΣΗ αγορά ενυδρείου και έτοιμη βιολογία. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 20-02-12, 20:52
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-02-2012
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 574
Προεπιλογή

Δηλ. για να καταλαβω κι εγω, ενα ενυδρειο 80-100 λιτρων, ειναι μια μονιμη λυση, ή μετα απο καποιο καιρο, δεν θα επαρκει ουτε αυτο; Δεν θελω να βαλω τπτ αλλο μεσα, εδω 2 εχω και εχω πελαγωσει!
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 20-02-12, 20:58
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-01-2011
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 278
Προεπιλογή

Ο Σπύρος σου λέει πως πρέπει κανονικά να είναι ένα ενυδρείο με 2-3 κοινά χρυσόψαρα. Ο Πλάτυ σου λέει ότι στην χειρότερη, ένα ενυδρείο που προσφέρει 40-50 λίτρα για κάθε ψάρι είναι υποφερτό. (είναι και η οικονομική δυνατότητα που έχει ο καθένας στη μέση)....αν ρωτήσεις για το ιδανικό, η απάντηση (που θα ήθελε πολύ να σου δώσει ο Βασίλης πιο πάνω ) είναι να κάνεις μια λίμνη στον κήπο σου.

Δεν είναι θέμα διαφωνίας. Απλά για το κάθε ψάρι υπάρχει το ιδανικό, το αποδεκτό και το υποφερτό. Στην περίπτωση σου που θέλεις χαμηλό κόστος και κάτι άμεσο αφού προς το παρόν τα έχεις στο κονσερβοκούτι, το υποφερτό είναι επαρκές.

...Αν μπορείς να πάρεις ένα 80-100λιτρο ενυδρείο, μπορείς να τα φιλοξενήσεις για κάποια χρόνια.

Την αεραντλία την θέλεις άμεσα όπως είπε και ο Σπύρος....ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ!....Μετά, όταν πάρεις φίλτρο για το κουτί ή το ενυδρεί σου, έχεις δίκαιο ότι την οξυγόνωση την αναλαμβάνει αυτό. (δεν είναι το ίδιο πράμα η αντλία και το φίλτρο πάντος)
__________________
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 20-02-12, 21:18
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-02-2012
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 574
Προεπιλογή

Ωραια λοιπον, αρχιζω να ξεκαθαριζω κι εγω
Αυριο θα παω να παρω ενα...ταπερ, εκει γυρω στα 20-30 λιτρα, να τα βαλω προσωρινα μεσα, θα ναι καλυτερα απο κει που ναι τωρα,τα βλεπω σημερα συνεχεια να ειναι στην επιφανεια του νερου, και αν το λεω σωστα ψαχνουν για οξυγονο, πριν λιγες μερες θα νομιζα οτι απλα θελουν φαϊ! Πιστευω στο ταπερ, θα μπορουν να ζησουν λιγες μερες, με αλλαγες του νερου. Το καπακι να το βγαλω τελειως ή να το κλεινω και να του ανοιξω τρυπες; Ή να τα κλεινω τελειως;
Απο κει και μετα εχω 2 επιλογες απο οτι καταλαβαινω:
1) Παιρνω ενα κανονικο ενυδρειο, ας πουμε 80 λιτρο και τα βαζω εκει
2) Παιρνω ενα κουτι 60-70 λιτρων (λιγο δυσκολο να βρω 100αρι) και μαζι ενα φιλτρο, και στην πορεια βλεποντας και κανοντας
Ειναι σωστη η σκεψη μου;
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 20-02-12, 22:37
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 08-11-2009
Περιοχή: Αττικη
Μηνύματα: 4.094
Προεπιλογή

σωστη...
__________________



Tάσος
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 22-02-12, 11:24
aivas80 Ο χρήστης aivas80 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 15-12-2011
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 49
Προεπιλογή

Παρε αυτο απο τα careffour που λενε τα παιδια παραπανω. Το εχω κι εγω, 80lt με επιπλο βαση, φιλτρο, θερμοστατη, 89¤ και 62¤ το ειχε πριν λιγο καιρο προσφορα. Θα εισαι καλυμμενος για αρκετο καιρο γι αυτα τα δυο.. Τροφη θα αγορασεις μονο, αντιχλωριο και nitrivec, θα ψαξεις για μπολι κ αν δε βρεις θα κανεις συχνοτερες αλλαγες νερου για τους πρωτους δυο μηνες. Δε θα σου παει πανω απο 90¤ συνολο.
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 22-02-12, 12:15
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-02-2012
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 574
Προεπιλογή

ΓΥΑΛΙΝΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ



Eheim gravel cleaner 400200




ELITE Jet Flo 150





Tropical Goldfish Color




Seachem Prime 100ml




TetraTest Nitrite (NO2)




TetraTest Nitrate (NO3)




TetraTest Ammonia (NH3/NH4)




Στο carefur των αμπελοκηπων δεν το ειχανε το ενυδρειο. Σε ποιο μπορει να το εχουνε;
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 22-02-12, 12:26
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Ασε τα τεστ και το φιλτρακι, παρε ενα φιλτρο της προκοπης και μπολιασε το.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 22-02-12, 14:05
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-11-2010
Περιοχή: XANIA
Μηνύματα: 758
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο carefur των αμπελοκηπων δεν το ειχανε το ενυδρειο. Σε ποιο μπορει να το εχουνε;
Παίρνεις τηλέφωνο στα carefur και μαθαίνεις , είναι παλιά η προσφορα και δεν νομίζω να υπάρχει σε κάποιο . Υπάρχουν όμως και προσφορες στα συνοικιακά μαγαζιά αν τα ψάξεις , η μπορείς να βάλεις μια αγγελία για ζήτηση ενυδρείου carefur η κάποιο με τις διαστάσεις που επιθυμείς
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
βοηθεια παρακαλω! drak7family Αρχάριοι γλυκού νερού 14 25-03-10 17:30
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... johnvolno1 Αρχάριοι γλυκού νερού 35 29-10-09 11:44
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! johnkalaigis32 Αρχάριοι γλυκού νερού 5 01-05-08 22:40
παρακαλω την βοηθεια σας..... docrx8 Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά 5 15-01-08 21:01
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! Kiki Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 8 26-05-06 10:54

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:26.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,25889 seconds with 14 queries