Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-02-12, 02:10
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παιδια σας υπερ -ευχαριστω ολους σας ( και τον φιλο που μου εστειλε πριβε μνμ) για οσα μου λετε αλλα...
Ωραια και καλα οσα μου λετε, αλλα για καποιον που θελει να ασχοληθει και οχι για μενα που ξαφνικα βρεθηκα με 2...μωρακια που ναι μεν ειναι αξιολατρευτα αλλα...
Αν ηταν αλλος στην θεση μου, μπορει να τα...πετουσε ή να τα αφηνε εκει που ειναι, να ψοφουσαν καποια στιγμη και να ελεγε οτι λενε ολοι, οτι δεν ζουν πολυ κλπ-κλπ
Αν τα δωσω σε πετσοπ, αυτοι λογικα θα τα πουλησουν οποτε δεν ειναι λυση και αυτο...
Αν ηταν πιο απλα τα πραγματα, οκ να δινα π.χ. 50-60 ευρω να τους επαιρνα ενα σπιτακι, αλλα εδω θελει ολοκληρη μελετη το πραμα, ενυδρειο με 60-80 λιτρα τουλαχιστον χωρητικοτητα, καλο φιλτρο, μπολι (που ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι...), χαλικα-φυτα-τροφες-αντιχλωρια-μετρησεις νερου, κι ενα σωρο αλλα που μπορει να μην τα ξερω...
Η φιλη μου λεει, να τα βαλουμε μεσα σε μια γυαλα, αλλα και αυτο με στεναχωρει...
Η λυση του platy, μαλλον μου δειχνει ενδιαφερουσα αλλα κι εκει δεν εχω καταλαβει πολλα. Απο το ικεα τι κουτι δηλ. να παρω; ενα μεγαλο και διαφανο; αν ειναι κατι τετοιο, το παιρνω απο αλλου, να μην τρεχω εκει δηλ. περιπου τι χωρητικοτητα να χει; (απορια ιλιθια: δεν υπαρχει κινδυνος να πηδηξουν εξω; ) Και φιλτρο; αυτο που προταθηκε μπορω να το βρω πουθενα...κοντα; (αθηνα μενω) Δεν χρειαζεται τπτ αλλο μεσα; π.χ. χαλικι...Επισης αυτο με το μπολι με αγχωνει...πως να το βρω και πως να το βαλω, εδω δεν ξερω καλα-καλα τι μορφη εχει, με αλλο τροπο δεν γινεται; Και αλλαγη νερου πως θα την κανω; θα κουβαλαω τον κουβα στο μπανιο; Δεν ξερω, μου φαινονται ολα αυτα πολυ...δυσκολα!
Αν καταληξω κατι σε στυλ γυαλας, εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-02-12, 03:18
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

μην πελαγωνεις..ειναι ολα απλα και ευκολα...ακουσε με ...το κουτι..ειναι αποθηκευτικο κουτι... ...αυτος ειναι ο τυπος του ...αυτο ειναι 60χ40χ48..υπαρχουν πολλες διαστασεις.εσυ θα κοιταξες να ειναι και βαθυ και πλατυ και μακρυ...(οσο το μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο....(η φωτο ειναι ενδεικτικη απλα να καταλαβεις τι λεω)....επειτα..το φιλτρο..ΝΑΙ εννοειται οτι υπαρχουν πολλα μαγαζια στην αθηνα..απλα εγω σου στειλα το λινκ για να καταλαβεις τι να βαλλεις....μπορεις να ριξεις μια ματια στο πετσιτυ για φθηνα φιλτρακια....παρε ενα που να γυριζει περιπου 400-600l/h ..μετα....για το μπολι..διαβαζεις εδω...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934...θα σου δωσει ΔΩΡΕΑΝ καποιος συνχομπιστας.....χαλικι...δεν χρειαζεσαι αμεσα..πολλα ενυδρεια με χρυσοψαρα δεν εχουν υποστρωμα..(λεγονται bare bottom)..φυτα τα τρωνε τα περισσοτερα..ισως αργοτερα καποια anubias sp. ...μετρησεις νερου απαραιτητη αμμωνιας-νιτρωδων-νιτρικα..για αρχη σιγουρα καποιος συνχομπιστας μπορει να σε βοηθησει αν δνε μπορεις να αγορασεις να τις κανετε μαζι....αντιχλωριο σου προτεινα και εγω και τα αλλα παιδια..ειναι το πιο οικονομικο.....τροφη..μια-δυο βασικες ...δεν ειναι πολυ ακριβες......και ξαναλεω μην πελαγωνεις..τα ψαρακια ειναι μικρα ακομα..και το καταλυμα αυτο για ''προσωρινο'' ειναι μια χαρα..

οσο για τις αλλαγες....θα χρησιμοποιεις ενα κουβα σφουγγαρισματος για να βγαζεις το νερο(ειτε με μεγαλη κανατα,ειτε με λαστιχο =συγκοινωνουντα δοχεια= ) και για να το γεμιζεις ενα κουβα καθαρα και μονο για χρηση τετοια ο οποιος δεν εχει ερθει ποτε σε επαφη με χημικα(χλωρινες κλπ)....αυτα για την ωρα..διαβασε καλα και οτι δνε καταλαβε ξαναρωτα το..οταν προβεις στην αγορα..θα στα πουμε πιο αναλυτικα

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές