|
|
||||
|
||||
![]()
αυτα που σου λεει ο inthepond!
μονο "βρωμια" απο αλλο φιλτρο χρειαζεσαι για την ωρα και τα υπολοιπα σιγα-σιγα! μην αγχωνεσαι! δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο νομιζεις! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλαρακι δεν ξερω τι εγινε και μπηκε αλλο λινκ..εγω παντως αυτο εννοουσα εδω http://petcumulus.com/index.asp?page=product&pid=2605 να κανεις καποια εξοδα...αλλα απο οτι ειδα πηγα να σε τρελανω
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πράγματι, επείγει η αγορά του φίλτρου, το μπόλιασμα του (άν δεν δώσουμε στους νέους σε ποιούς θα δώσουμε ? αφού αυτοί το έχουν ανάγκη...) και το μεγάλο κουτί που θα είναι φθηνο υποθέτω για αρχή. Οταν εξοικονομήσεις κάποια χρήματα, πάρε ένα 80 λιτρο ενυδρείο φθηνό και θα χρησιμοποιησεις το φίλτρο που ήδη θα έχεις απο πριν μπολιασμένο. Αν βέβαια βρείς φθηνό 80λιτρο απο τώρα, ακόμη καλλίτερα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια σας υπερ -ευχαριστω ολους σας ( και τον φιλο που μου εστειλε πριβε μνμ) για οσα μου λετε αλλα...
![]() Ωραια και καλα οσα μου λετε, αλλα για καποιον που θελει να ασχοληθει και οχι για μενα που ξαφνικα βρεθηκα με 2...μωρακια που ναι μεν ειναι αξιολατρευτα αλλα... ![]() Αν ηταν αλλος στην θεση μου, μπορει να τα...πετουσε ή να τα αφηνε εκει που ειναι, να ψοφουσαν καποια στιγμη και να ελεγε οτι λενε ολοι, οτι δεν ζουν πολυ κλπ-κλπ Αν τα δωσω σε πετσοπ, αυτοι λογικα θα τα πουλησουν οποτε δεν ειναι λυση και αυτο... Αν ηταν πιο απλα τα πραγματα, οκ να δινα π.χ. 50-60 ευρω να τους επαιρνα ενα σπιτακι, αλλα εδω θελει ολοκληρη μελετη το πραμα, ενυδρειο με 60-80 λιτρα τουλαχιστον χωρητικοτητα, καλο φιλτρο, μπολι (που ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι...), χαλικα-φυτα-τροφες-αντιχλωρια-μετρησεις νερου, κι ενα σωρο αλλα που μπορει να μην τα ξερω... Η φιλη μου λεει, να τα βαλουμε μεσα σε μια γυαλα, αλλα και αυτο με στεναχωρει... Η λυση του platy, μαλλον μου δειχνει ενδιαφερουσα αλλα κι εκει δεν εχω καταλαβει πολλα. Απο το ικεα τι κουτι δηλ. να παρω; ενα μεγαλο και διαφανο; αν ειναι κατι τετοιο, το παιρνω απο αλλου, να μην τρεχω εκει δηλ. περιπου τι χωρητικοτητα να χει; (απορια ιλιθια: δεν υπαρχει κινδυνος να πηδηξουν εξω; ) Και φιλτρο; αυτο που προταθηκε μπορω να το βρω πουθενα...κοντα; (αθηνα μενω) Δεν χρειαζεται τπτ αλλο μεσα; π.χ. χαλικι...Επισης αυτο με το μπολι με αγχωνει...πως να το βρω και πως να το βαλω, εδω δεν ξερω καλα-καλα τι μορφη εχει, με αλλο τροπο δεν γινεται; Και αλλαγη νερου πως θα την κανω; θα κουβαλαω τον κουβα στο μπανιο; Δεν ξερω, μου φαινονται ολα αυτα πολυ...δυσκολα! Αν καταληξω κατι σε στυλ γυαλας, εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε; |
|
||||
|
||||
![]()
μην πελαγωνεις..ειναι ολα απλα και ευκολα...ακουσε με ...το κουτι..ειναι αποθηκευτικο κουτι...
![]() ![]() οσο για τις αλλαγες....θα χρησιμοποιεις ενα κουβα σφουγγαρισματος για να βγαζεις το νερο(ειτε με μεγαλη κανατα,ειτε με λαστιχο =συγκοινωνουντα δοχεια= ) και για να το γεμιζεις ενα κουβα καθαρα και μονο για χρηση τετοια ο οποιος δεν εχει ερθει ποτε σε επαφη με χημικα(χλωρινες κλπ)....αυτα για την ωρα..διαβασε καλα και οτι δνε καταλαβε ξαναρωτα το..οταν προβεις στην αγορα..θα στα πουμε πιο αναλυτικα |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες.
Απο τη στιγμη που πιανεις τον εαυτο σου να τα χαζευεις ... εδω ειναι η θεση σου. Λοιπον για να μη παιδευεσαι, τα χρυσοψαρα δεν εχουν πολλες απαιτησεις παρα μονο χωρο (δλδ μπολικο νερο) και φιλτρο αναλογο. Προτεινω να παρεις ενα σετ κομπλε και να ξενοιασεις. Αυτο ειναι ενα ενυδρειο juwel Rekord 800 http://www.juwel-aquarium.de/en/rekord.htm?cat=1193 ακομα καλυτερα το rio 125, ακομα καλυτερα το 180, και ακομα καλυτερα το 240 http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=6 (αν τα ψαρια ειναι common ή comet γινονται πιο μεγαλα απο τα Fancy ειδη, οποτε παρε απο το 240 και πανω) Εχει το επιπλο του, εσωτερικο φιλτρο και θερμαντηρα (που δεν πολυχρειαζεται, το ρυθμιζεις σε μια μικρη θερμοκρασια 18-20C σε περιπτωση που ειναι πολυ κρυο το δωματιο που ειναι το ενυδρειο). Θα χρειαστεις επιπλεον ενα βυθιζομενο θερμομετρο (προτεινω το Sera precision) και απο αυτο θα τσεκαρεις θερμοκρασια (οχι απο το θερμαντηρα). Αν θελεις να ειναι κυριλε βαζεις και διασκοσμηση: αμμο μεχρι 1mm (χιλιοστο) παχος, σκουροχρωμη, καμια πετρουλα. και απο φυτα μονο ανουμπιες ειναι σιγουρες οτι δεν θα τις φανε και ειναι πανευκολα φυτα χωρις απαιτησεις. Κοιτα και τα ακομα πιο οικονομικα anubias ενυδρεια (ενυδρειο και επιπλο μονο, βλεπουμε ξεχωριστα για φιλτρο) Αλλαγη νερου για αρχη καθε 7-15 μερες το 30% και αναλογα πως θα παει βλεπουμε. (θα τα πουμε για τις αλλαγες δεν ειναι δυσκολο) Οσο πιο πολλα ψαρια τοσο πιο πολυ βρωμιζει το νερο. Γι'αυτο κανονισε την πορεια σου αν δεν θελεις να ασχολεισαι πολυ με συχνες αλλαγες νερου. Μπορεις να βαλεις και ενα ποθο (φυτο) στο ενυδρειο με τις ριζες του μεσα στο νερο και τα φυλλα εκτος. (βοηθαει στον καθαρισμο του νερου). Το καλοκαιρι αφηνεις λιγο ανοιχτο το καπακι και τοποθετεις ανεμιστηρακι να χτυπαει την επιφανεια του νερου (ή κανεις κατασκευη με ανεμιστηρακια απο PC) ΒΑΣΙΚΟ μην ταιζεις καθολου μεχρι να βρεις ακρη. Αν ταισεις πρεπει να βρεις τροπο να καθαριζει το νερο απο δηλητηρια που δεν βλεπεις με γυμνο ματι (αμμωνια ΝΗ3 και νιτρωδη ΝΟ2). Kαθε αρχη και δυσκολη, μετα θα σου φαινεται παιχνιδακι και θα απολαμβανεις μονο (αν ειμαστε κοντα αν θελεις μπορω να σε βοηθησω)
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε delta66 σε ευχαριστω και για την προθυμια σου, αλλα κυριως για τον κοπο που κανεις κι εσυ οπως και τα αλλα παιδια, που μου δινουν λυσεις, αλλα αυτα τα ενυδρεια που μου προτεινεις πρεπει να εχουν πανω απο 200 ευρω χωρις την βαση, κι αν προσθεσω και τα αλλα...μπιχλιμπιδια τοτε ξεφευγω πολυ, δεν ειμαι για τετοια εξοδα...
Τα ψαρακια μαλλον δεν ειναι fancy, αυτο τελικα δεν ειναι και οτι το καλυτερο... Σκεφτομαι να ακολουθησω την λυση του...κουτιου προσωρινα. Κατι σαν αυτο που εβαλα στα συνημμενα κανει; ( 57χ39χ28 ) Τα ψαρακια δεν εχουν φοβο, να πηδηξουν εξω; Φανταζομαι οτι θα το εχω ανοιχτο απο πανω ε; Αληθεια το φως δωματιου ή η ...ηχορυπανση τα ενοχλει αραγε; για να ξερω που θα μπορω να το τοποθετησω... Οποιο φιλτρο 400-600αρι παρω, θα στερεωνεται στο κουτι αυτο; το ζηταω σαν εξωτερικο; Σε ενα τετοιο κουτι, περιπου καθε ποτε θα πρεπει να αλλαζω νερο και τι ποσοστο αυτου; |
|
||||
|
||||
![]()
Μην πετάξεις λεφτά από βιασύνη , υπάρχουν ενυδρεία μπόλικα με χαμηλές τιμές και στα μαγαζιά η άνοιξε μια αγγελία για τις διαστάσεις που σε ενδιαφέρει .
|
||||
|
||||
![]()
Ακομα και το πλαστικο απο ΙΚΕΑ θα ειναι καλυτερο απο γυαλα ή μικροτερο ενυδρειο και μπορεις να το κανεις στολιδι αν θελεις.
Νομιζω ομως οτι εχει μεχρι 60 λιτρα. Και τα ψαρια γινονται μεγαλα. ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια παρακαλω! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 25-03-10 17:30 |
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... | johnvolno1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 29-10-09 11:44 |
MIA ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-05-08 22:40 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |