Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-02-12, 05:23
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Σας ευχαριστω παιδια για τις αμεσες απαντησεις σας, αλλα εχω καποιες...ενστασεις! Δεν θελω να μου δωρισει καποιος ενυδρειο, στην αναγκη να παω να παρω ενα, αλλα ποιο; τι χωρητικοτητα να εχει; τι φιλτρο; θελει και θερμοστατη; Θα μπορω να τα βαλω αμεσα μεσα ή πρεπει να περασουν 2-3 βδομαδες μεχρι να στρωσει; αν ναι, μεχρι τοτε που να τα εχω; Νερο τους αλλαζω μερα παραμερα. Σε πετ δεν τα δινω γιατι που ξερω εγω μετα αυτα που θα μου δωσουν αν ειναι τα ιδια...(οχι οτι εχει και την μεγαλυτερη σημασια δηλ...)
Το φιλτρο μονο που μου προτεινες φιλε platy εχει 60 κατι ευρω...Και πως θα διατηρησω την θερμοκρασια σους 20-23 βαθμους; Και ενταξει, που θα βρω μπολι τωρα, δεν ειμαι και καιρο στο φορουμ ωστε να με ξερει και κανεις...
Θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε μια...ολοκληρωμενη λυση για τα κακομοιρα. Την τριτη που θα εχω ελευθερο χρονο, σκεφτομαι να κατεβω κεντρο Αθηνα, να δω τι μπορω να αγορασω. Αλλα να ειμαι και λιγο κατατοπισμενος, μην μου δωσουν οτι βλακεια θελουν...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 12:23
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

η πιο οικονομικη λυση ειναι αυτη που σου προτεινε ο Platy με το δοχειο.αποκει και περα,μιλαμε για ενυδρειο κανονικο.προσφατα ειχε το καρφουρ ενυδρειο 80 λιτρα γυρω στα 60-70 ευρω.αυτο ειναι το πιο οικονομικο νομιζω αν το εχουν ακομα σε προσφορα.θα χρειαστεις ομως φιλτρο για το συγκεκριμενο γιατι ειναι μουφα αυτο που εχει αν δεν κανω λαθος.με ενα μικρο εσωτερικο μπορεις να κανεις δουλεια στα 80 λιτρα.θα βρεις και αρκετα πιο φτηνο απο 60 ευρω που να ειναι καταλληλο.τα χρυσοψαρα γινονται μεγαλα,ζουνε αρκετα χρονια και ειναι ρυπογονα ψαρια.αναλογα το ειδος του χρυσοψαρου,θελουνε απο 30 και πανω λιτρα το καθε ενα.αφου παρεις ενυδρειο και φιλτρο θα πρεπει να βαλεις μια αγγελια εδω μεσα στις αγγελιες.θα γραψεις οτι ζητας μπολι και την περιοχη σου,ωστε να βρεθει καποιος να σου δωσει μπολι τσαμπα.δε χρειαζεται να εισαι καιρο στο φορουμ για να σε βοηθησει καποιοςθα σου ελεγα να σου δωσω εγω,αλλα μολις τωρα εδωσα σε αλλον αποδω μεσα,πριν μιση ωρα και πρεπει να δυναμωσει παλι γιατι εδωσα και υλικα.και δεν εχεις και φιλτρο ακομα,οποτε...

ταισμα οσο τα εχεις εκει που τα εχεις τωρα,καθολου ως απειροελαχιστο.μισο φυλλαρακι στο καθενα μερα παρα μερα και αλλαγες τακτικες στο νερο.2-3 φορες τη μερα με νερο αποχλωριομενο(με αντιχλωριο,κατα προτιμηση seachem prime)και ιδια θερμοκρασια νερου οσο μπορεις.δυστυχως η ευτυχως,δεν υπαρχει κατι πιο "ευκολο".
το πιο ευκολο απολα και να γλυτωσεις και τα εξοδα ειναι να πας να δωσεις τα ψαρια σε ενα πετσοπ,και αν καποια στιγμη αποφασισεις να ασχοληθεις πιο "οργανωμενα" να ξεκινησεις πιο σωστα με ενυδρειο κανονικο κλπ.

διαβασε και τα υπομνηματα στους αρχαριους εδω για να καταλαβεις τα βασικα και τι λαθη εχεις κανει.οι περισσοτεροι εδω μεσα ετσι ξεκινησαμε οπως εσυ, η εστω με χιλια λαθη,αλλα δεν ξερω ποση ορεξη εχεις να ασχοληθεις,γιαυτο στα λεωοτι αλλη απορια εχεις,ρωτα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 17:31
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Αυτό που πρέπει να κάνεις άμεσα, είναι η αγορά ενός ενυδρείου 80 λίτρων ή και μεγαλύτερο και να ζητήσεις επίσης άμεσα ζωντανή βιολογία από κάποιο φίλο από το φόρουμ. Όλο και κάποιος θα υπάρχει από την περιοχή σου.

Τα υπόλοιπα θα τα μαθαίνεις σιγά-σιγά...

Για την ώρα όσα σου ανέφερα πιο πάνω. Ούτε τεστ, ούτε μετρήσεις. Είναι βέβαιο ότι οι συνθήκες δεν είναι καλές, από κάθε άποψη.

Από εμένα, καλή διαμονή, καλό διάβασμα και υπομονή!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 19:55
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ημαθία
Προεπιλογή

αυτα που σου λεει ο inthepond!
μονο "βρωμια" απο αλλο φιλτρο χρειαζεσαι για την ωρα και τα υπολοιπα σιγα-σιγα!

μην αγχωνεσαι!
δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο νομιζεις!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 21:42
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

φιλαρακι δεν ξερω τι εγινε και μπηκε αλλο λινκ..εγω παντως αυτο εννοουσα εδω http://petcumulus.com/index.asp?page=product&pid=2605 να κανεις καποια εξοδα...αλλα απο οτι ειδα πηγα να σε τρελανω ..>με λιγα λογια κ εγω και τα αλλα παιδια σου ειπαμε τι θα κανεις...πορευσου αναλογα τωρα....

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-12, 22:43
Το avatar του χρήστη Χριστόφορος Μίχας
Χριστόφορος Μίχας Ο χρήστης Χριστόφορος Μίχας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περισσός
Προεπιλογή

Πράγματι, επείγει η αγορά του φίλτρου, το μπόλιασμα του (άν δεν δώσουμε στους νέους σε ποιούς θα δώσουμε ? αφού αυτοί το έχουν ανάγκη...) και το μεγάλο κουτί που θα είναι φθηνο υποθέτω για αρχή. Οταν εξοικονομήσεις κάποια χρήματα, πάρε ένα 80 λιτρο ενυδρείο φθηνό και θα χρησιμοποιησεις το φίλτρο που ήδη θα έχεις απο πριν μπολιασμένο. Αν βέβαια βρείς φθηνό 80λιτρο απο τώρα, ακόμη καλλίτερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-02-12, 02:10
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παιδια σας υπερ -ευχαριστω ολους σας ( και τον φιλο που μου εστειλε πριβε μνμ) για οσα μου λετε αλλα...
Ωραια και καλα οσα μου λετε, αλλα για καποιον που θελει να ασχοληθει και οχι για μενα που ξαφνικα βρεθηκα με 2...μωρακια που ναι μεν ειναι αξιολατρευτα αλλα...
Αν ηταν αλλος στην θεση μου, μπορει να τα...πετουσε ή να τα αφηνε εκει που ειναι, να ψοφουσαν καποια στιγμη και να ελεγε οτι λενε ολοι, οτι δεν ζουν πολυ κλπ-κλπ
Αν τα δωσω σε πετσοπ, αυτοι λογικα θα τα πουλησουν οποτε δεν ειναι λυση και αυτο...
Αν ηταν πιο απλα τα πραγματα, οκ να δινα π.χ. 50-60 ευρω να τους επαιρνα ενα σπιτακι, αλλα εδω θελει ολοκληρη μελετη το πραμα, ενυδρειο με 60-80 λιτρα τουλαχιστον χωρητικοτητα, καλο φιλτρο, μπολι (που ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι...), χαλικα-φυτα-τροφες-αντιχλωρια-μετρησεις νερου, κι ενα σωρο αλλα που μπορει να μην τα ξερω...
Η φιλη μου λεει, να τα βαλουμε μεσα σε μια γυαλα, αλλα και αυτο με στεναχωρει...
Η λυση του platy, μαλλον μου δειχνει ενδιαφερουσα αλλα κι εκει δεν εχω καταλαβει πολλα. Απο το ικεα τι κουτι δηλ. να παρω; ενα μεγαλο και διαφανο; αν ειναι κατι τετοιο, το παιρνω απο αλλου, να μην τρεχω εκει δηλ. περιπου τι χωρητικοτητα να χει; (απορια ιλιθια: δεν υπαρχει κινδυνος να πηδηξουν εξω; ) Και φιλτρο; αυτο που προταθηκε μπορω να το βρω πουθενα...κοντα; (αθηνα μενω) Δεν χρειαζεται τπτ αλλο μεσα; π.χ. χαλικι...Επισης αυτο με το μπολι με αγχωνει...πως να το βρω και πως να το βαλω, εδω δεν ξερω καλα-καλα τι μορφη εχει, με αλλο τροπο δεν γινεται; Και αλλαγη νερου πως θα την κανω; θα κουβαλαω τον κουβα στο μπανιο; Δεν ξερω, μου φαινονται ολα αυτα πολυ...δυσκολα!
Αν καταληξω κατι σε στυλ γυαλας, εχετε καμια συμβουλη να μου δωσετε;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-02-12, 04:06
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Προεπιλογή

Καλως ηρθες.
Απο τη στιγμη που πιανεις τον εαυτο σου να τα χαζευεις ... εδω ειναι η θεση σου.
Λοιπον για να μη παιδευεσαι, τα χρυσοψαρα δεν εχουν πολλες απαιτησεις παρα μονο χωρο (δλδ μπολικο νερο) και φιλτρο αναλογο.

Προτεινω να παρεις ενα σετ κομπλε και να ξενοιασεις.
Αυτο ειναι ενα ενυδρειο juwel Rekord 800
http://www.juwel-aquarium.de/en/rekord.htm?cat=1193
ακομα καλυτερα το rio 125, ακομα καλυτερα το 180, και ακομα καλυτερα το 240
http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=6
(αν τα ψαρια ειναι common ή comet γινονται πιο μεγαλα απο τα Fancy ειδη, οποτε παρε απο το 240 και πανω)

Εχει το επιπλο του, εσωτερικο φιλτρο και θερμαντηρα (που δεν πολυχρειαζεται, το ρυθμιζεις σε μια μικρη θερμοκρασια 18-20C σε περιπτωση που ειναι πολυ κρυο το δωματιο που ειναι το ενυδρειο).
Θα χρειαστεις επιπλεον ενα βυθιζομενο θερμομετρο (προτεινω το Sera precision) και απο αυτο θα τσεκαρεις θερμοκρασια (οχι απο το θερμαντηρα).
Αν θελεις να ειναι κυριλε βαζεις και διασκοσμηση:
αμμο μεχρι 1mm (χιλιοστο) παχος, σκουροχρωμη,
καμια πετρουλα.
και απο φυτα μονο ανουμπιες ειναι σιγουρες οτι δεν θα τις φανε και ειναι πανευκολα φυτα χωρις απαιτησεις.

Κοιτα και τα ακομα πιο οικονομικα anubias ενυδρεια (ενυδρειο και επιπλο μονο, βλεπουμε ξεχωριστα για φιλτρο)

Αλλαγη νερου για αρχη καθε 7-15 μερες το 30% και αναλογα πως θα παει βλεπουμε. (θα τα πουμε για τις αλλαγες δεν ειναι δυσκολο)
Οσο πιο πολλα ψαρια τοσο πιο πολυ βρωμιζει το νερο.
Γι'αυτο κανονισε την πορεια σου αν δεν θελεις να ασχολεισαι πολυ με συχνες αλλαγες νερου.
Μπορεις να βαλεις και ενα ποθο (φυτο) στο ενυδρειο με τις ριζες του μεσα στο νερο και τα φυλλα εκτος. (βοηθαει στον καθαρισμο του νερου).

Το καλοκαιρι αφηνεις λιγο ανοιχτο το καπακι και τοποθετεις ανεμιστηρακι να χτυπαει την επιφανεια του νερου (ή κανεις κατασκευη με ανεμιστηρακια απο PC)

ΒΑΣΙΚΟ μην ταιζεις καθολου μεχρι να βρεις ακρη.
Αν ταισεις πρεπει να βρεις τροπο να καθαριζει το νερο απο δηλητηρια που δεν βλεπεις με γυμνο ματι (αμμωνια ΝΗ3 και νιτρωδη ΝΟ2).

Kαθε αρχη και δυσκολη, μετα θα σου φαινεται παιχνιδακι και θα απολαμβανεις μονο

(αν ειμαστε κοντα αν θελεις μπορω να σε βοηθησω)
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές